Prémium

Céginformációs szemléletváltást hozott a válság Magyarországon (x)

Portfolio
Küzdelmes éveken vannak túl a hazai vállalkozások, mivel több mint 176 ezer gazdálkodó szervezet nem élte túl az elmúlt 5 év megpróbáltatásait. A neheze azonban még hátra van. Szerencsére a vállalatok egyre nagyobb része készül tudatosan partnerei megválasztására.
Az Opten Kft. két évtizede nyújtja professzionális céginformációs szolgáltatásait, melyeket mára az állami intézményeken, pénzintézeteken és nagyvállalatokon kívül egyre szélesebb körben vesznek igénybe kis- és középvállalatok is.

Hazánkban a 2008-ban még működő vállalatok 35 százaléka tűnt el hivatalosan is a süllyesztőben, de ezen felül körülbelül még 15 százalékra becsülhető azon vállalkozások aránya, amelyek alvó állapotban vannak. "Az akkori vállalatok fele mára kikerült a gazdasági vérkeringésből, és a maradék 50 százaléknak is komoly problémákkal kell szembenéznie." - mondja Tóth Tamás, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) tagszervezete, az Opten Kft. ügyvezető igazgatója.

A gazdasági helyzet eltérő mértékű terheket ró a különböző ágazatokra. Az építőipar, fuvarozás, élelmiszer-feldolgozás különösen nehéz helyzetben van, míg a kevésbé tőkeigényes, szellemi tevékenységre alapuló szektorok még sikeresnek is mondhatóak. Elképesztő különbségek vannak azonban a szektorokon belül is. A cégek egy kis része sikeresen veszi az akadályokat, mások pedig ellehetetlenülnek.

Céginformációs szemléletváltást hozott a válság Magyarországon
A vállalatoknak számos stratégiai döntést kell hozniuk a sikeres működés érdekében, azt viszont már senki nem engedheti meg magának, hogy partnereit ne válogassa és figyelje meg megfelelően. A minőségi cégellenőrzés azonban egy olyan tevékenység, amelyet a sikeres vállalatok professzionális kezekbe adnak. Egy-egy rossz partner, üzlet, kifizetetlen, vagy késve fizetett számla nagyon könnyen elviheti az egész éves eredményt a mai forráshiányos helyzetben. A bedőlt cégek pedig láncreakciószerűen húzzák magukkal óvatlan partnereiket.

A 100 százalékig magyar tulajdonú Opten Kft. a sűrűn változó magyar jogszabályi és gazdasági viszonyokhoz gyorsan alkalmazkodva gyűjti széles körben a cégadatokat, és szolgáltatja azokat testre szabható termékpalettán. Az Opten Kft.-nek immár 5 éve működik saját fejlesztésű, több szegmensre kidolgozott gazdasági modellje. A tisztán hazai gazdaságra optimalizált modell több, mint 200 paraméter alapján számolja ki a vállalkozások pénzügyi kockázatát a mikro vállalkozásoktól a KKV szektoron át a nagyvállalatokig. Specialitása, hogy a pénzügyi adatokkal nem rendelkező cégekről is objektív kockázati szintet állapít meg.
"A modellt kockázatkezelőink 20 éves céginformációs visszamérési tapasztalattal készítették, és a mai napig folyamatosan frissítik újabb és újabb adatkörök bevonásával, valamint a legfrissebb kockázatkezelési módszertanok alkalmazásával."- nyilatkozta az ügyvezető.

A céginformációs szolgáltatások igénybevételével a potenciális partnerek feltérképezése, kiválasztása és a meglévő ügyfelek ellenőrzése egyszerű és jövedelmező feladattá válik. "A kereskedelmi hitelkihelyezéseket és a halasztott fizetést ígérő partnerek szelektálását is nagy biztonsággal tehetik meg ügyfeleink." - mondja Tóth Tamás. A szolgáltatások megtérülését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Opten Kft. folyamatosan növeli ügyfélbázisát, és mára céginformációs témakörben megkerülhetetlen szereplővé vált.

"A magyar tulajdonosi szerkezetnek és a magas színvonalú szolgáltatásoknak köszönhetőn gyakorlatilag a teljes hazai kereskedelmi bankszektor mellett telekommunikációs, energetikai, valamint nagykereskedelmi cégeket is széles körben látunk el céginformációval." - mondja az ügyvezető.

Az amúgy is rendkívül torz magyar cégstruktúrának különösen nem tett jót a válság: beindult ugyan egy tisztulási folyamat, de a cégtörlések száma még tovább fog növekedni. A magyar vállalkozások egy része már ráébredt a céginformáció értékére, és segítségükkel jobban tudnak alkalmazkodni a rendkívül labilis gazdasági helyzethez. (forrás: www.opten.hu)

(x)
Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13