Prémium

Tíz elképesztő előrejelzés 2014-re a Saxo Banktól (x)

Portfolio
Meghökkentő és végletes forgatókönyvek, amelyek hatással lesznek befektetéseinkre.
A Saxo Bank 2004 óta minden évben közzéteszi "elképesztő jóslatait" a világgazdaság alakulásával kapcsolatban. Ezek alapján 2014-ben az EU vagyonadót vezet be, az EU legnagyobb képviselői csoportja az unióellenes szövetség lesz, a technológiai cégek Nagy Ötösére keserves kijózanodás vár; az amerikai és a német gazdaság - amelyekre egész régiók fejlődési esélyei épülnek - nem indul növekedésnek, az olaj ára pedig 80 dollárra zuhan. Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza szerint a jóslatok jelentősége leginkább abban rejlik, hogy szándékosan meghökkentő és szélsőséges, de gazdaságilag és politikailag elképzelhető forgatókönyveket vázolnak fel, amelyeket a befektetőknek saját stratégiáik elkészítésekor figyelembe kell venniük.


"Az előrejelzések nem pesszimizmusból fakadnak, mindössze abból a felismerésből, hogy valódi változás, fejlődés rendszerint csak akkor történik, amikor a megszokott módszerek kudarca ezt kikényszeríti. A világgazdaság jövője a mai válsághelyzetek megoldásán múlik; a stratégiai változásokon, amelyek a sikeres alkalmazkodást és az előrelépést jelenthetik" - hangsúlyozza Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza. - "A kilátások, amelyeket elképesztő előrejelzéseinkben vázoltunk, egyszerre szolgálhatnak vészcsengőként és útmutatásként a jelenlegi folyamatokból kiinduló megoldásokat, lehetőségeket kereső döntéshozók, illetve befektetők számára."

Tíz elképesztő előrejelzés 2014-re a Saxo Banktól
Az uniós vagyonadó szovjet típusú gazdaságot idéz

Az EU a társadalmi terhek enyhítésére 5-10%-os vagyonadót vezet be a 100 ezer dollár vagy euró feletti megtakarításokra.


Unióellenesség az Európai Parlamentben

A 2014-es európai parlamenti választásokat követően a páneurópai és unióellenes szövetség lesz a legnagyobb képviselői csoport. Így Európa nem tud bizottsági elnököt választani, és politikai, gazdasági zűrzavarba kerül.


Német visszaesés

Az életszínvonal-emeléssel, reálbér-növekedéssel a versenyképesség csökken, csakúgy, mint a kereskedelmi többlet. A 2014-es 1,7%-os növekedéshez fűzött remények nem válnak be, a 10 éves államkötvény hozama 1%-ra esik vissza.


40%-ot zuhan a CAC 40

A francia kormánynak nincs megoldása a versenyképesség hiányára, és növekedést sem tud elérni. A válság óta gyengélkedő ingatlanárak zuhannak; a fogyasztás és a bizalom mélypontra kerül. 2014 végéig a CAC 40 index több mint 40%-kal esik a 2013-as felsőértékekhez képest.

Tíz elképesztő előrejelzés 2014-re a Saxo Banktól
Keserves ébredés a Nagy Ötnél

Az Amazon, a Netflix, a Twitter, a Pandora Media és a Yelp részvényei rendkívül túlértékeltek; együtt új buborékot képeznek a szektor korábbi lufiján belül. A Nagy Ötös 2013 utolsó napján 100 pontról induló, egyenlő súlyozású indexe 2014-ben 50 pontra zuhan.


A teljes jelentés letölthető itt.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
DurerPark_05