Prémium

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon (x)

Portfolio
Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakra látogat augusztus első hétvégéjén.
A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában a Homola Pincészet idén már hetedszerre rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon
A piknik kis Tájház udvari dzsemboriból nőtte ki magát 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává. Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs üzletember, a Homola Pincészet tulajdosa, és Valde Orsolya. "Szabolccsal, félig paloznaki lakosok vagyunk, ha tehetjük, szabadidőnk nagy részét itt töltjük" - mesélt a kezdetekről Orsolya. "Sokat gondolkodtunk azon, hogyan mutassuk meg a világnak ezt a csodálatos Hild-díjas települést, hogyan vonzzunk ide embereket. Így jött a jazz és a bor összekapcsolása. Egy kis bulival indult a Tájház-udvaron a szomszédos településen lévő Snétberger Tehetség Központtal karöltve. Fábián Juli koncertje volt, ami először vonzott be annyi embert, hogy egyértelmű volt, van igény a rendezvényre, és arra, hogy növekedjünk."

Minden évben világsztárok és a magyar jazz legnevesebb képviselői lépnek színpadra, és ez idén sem lesz másként! Egy karnyújtásnyira a vízparttól hullámozhatunk majd Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozhatunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncolhatunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egy különlegesen egyedi felállással.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon
"Fontos számunkra, hogy felépítsünk egy bizalmat a közönséggel, ami legnagyobb örömünkre, sikerült is. Olyan nevekre is eljönnek, amiket eddig talán nem is ismertek, mert bíznak a választásunkban, hogy csupa jó előadót hozunk el a Jazzpiknikre" - mondta Orsolya arra utalva, hogy a nemzetközi és a magyar fellépők mellett kevésbé ismert, ígéretes tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A jazz és a gasztronómia találkozása Paloznakon
A fesztivál nem csupán az egyre növekvő látogatószám, illetve az igényes zenei felhozatal miatt válhatott a nyár egyik legnépszerűbb eseményévé, de a különleges gasztronómiai kínálat is a prémium kategóriába emelte a rendezvényt. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de mint tudjuk, egy igazi piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, de emellett megkóstolhatjuk még a környékbeli pincészetek válogatott borait is, de akár pezsgőzhetünk is a Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadnál, ahol a mediterrán jazzé lesz a főszerep. A piknikkosarainkba pedig olyan neves gasztrokiállítóktól kerülhetnek ínyenc falatok, mint a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Cupákos, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, de itt lesz a környékről többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda is.

További információ: jazzpiknik.hu
Facebook esemény(x)
nyugdíj191203gettystock
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-486693467