Prémium

Érdemes napenergiába fektetni? Támogat az állam? Utánajártunk! (x)

PR cikk
Jövőnket alapvetően határozza meg, hogy hogyan bánunk ma a megújuló energiaforrásokkal, így például a napenergiával. Ez a téma szerencsére egyre hangsúlyosabbá válik Magyarországon is, annak ellenére, hogy a fenntarthatóság komplexebb és nagyobb tőkeigényű területei közé tartozik. Éppen ezért ugyanakkor egyre több támogatási lehetőség érhető el, és emiatt fontos, hogy a témával kapcsolatban olyan megbízható forrásokból tudjunk tájékozódni, ahol megtalálható a szükséges szakértelem.

Ma már nálunk is egyre több vállalat nyújt számos év tapasztalatával teljes körű szolgáltatást a pályázati tanácsadástól kezdve a komplett rendszerek megtervezésén és kiépítésén át egészen a távfelügyeleti szolgáltatásig. Közülük is kiemelkedik az Optimum Solar, melynek egyik leányvállalatának, az Optimum Solar Home System Kft.-nek ügyvezetőjét, Székely Andrást kérdeztük a november 11-én startolt GINOP 4.1.4-19 pályázat apropóján a napenergia és az ehhez kapcsolódó mikro-, kis- és középvállalati beruházási támogatások vonatkozásában.

OS_fb_cover_20190927_v2_750

A klímaválság leküzdésében óriási feladat hárul a megújuló, tiszta energiaforrásokra. A napelemekre milyen szerep várhat a közeljövőben?

Hazánk energiapolitikája radikális változások előtt áll. Magyarország célkitűzése, hogy 2030-ig 40 százalékkal kell csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást, és az energiatermelés legalább 20 százalékának megújuló forrásokból kell származnia. A napelemes, azaz fotovoltaikus rendszerek már most is részét képezik az energiatermelési folyamatnak, de egyelőre még nem számítanak hangsúlyosnak az energiamixben. Ám 2030-ra minden lehetséges forgatókönyv alapján az egyik legfontosabb pillérévé válnak majd a magyarországi energiatermelésnek.

Egy KKV számára miért éri meg napelemes rendszert telepíttetni?

Mert ez egy igazi win-win szituáció. Először is a vállalkozásnak ezáltal megszűnik a villanyszámlája. Ez minden cég számára nyereség, legyen szó kisebb, 15 000 kWh/év alatti, vagy jelentősebb, e feletti fogyasztásról, mert éves szinten a napelemes rendszer méretétől függően több százezertől több millió forintig terjedő pénzmegtakarítással jár. Alapvető fontosságú továbbá, hogy a napelemes rendszer használata által a cég jelentősen csökkenti karbonlábnyomát, és alaptevékenységétől függetlenül hozzájárul a zöldenergia termeléshez és ezáltal a fenntarthatósághoz is. A beruházás gyorsan megtérül, és hosszú távú, több évtizedes megoldást eredményez. Ráadásul most rendkívül kedvező a KKV szektor számára a napelemes rendszer telepítése, hiszen több pályázati lehetőség is megnyílt az idei évben, amely jelentős segítséget jelent a finanszírozásban.

Milyen konkrét támogatások érhetőek el jelenleg mindehhez?

Több konstrukció is létezik, amelyek közül kiemelném a GINOP- 4.1.3-19 és GINOP-4.1.4-19 pályázatokat, amelyek révén a magyar mikro-, kis- és középvállalatok nagyon komoly összegű vissza nem térítendő állami támogatásban részesülhetnek. A cél mindkét esetben a versenyképesség erősítése, illetve a környezetterhelés és a vállalkozások rezsiköltségeinek csökkentése. A GINOP-4.1.3-19 nyár óta fut, de még jelentős fel nem használt keret áll rendelkezésre, míg a GINOP-4.1.4-19 pályázat éppen egy hete startolt, és itt a támogatás mértéke akár a 100 millió forintot is elérheti! Vállalatunk minden érdeklődő számára ingyenes pályázati előminősítőt biztosít, ahol pár perc alatt tesztelhető, hogy az adott cég eleget tesz-e a pályázati kiírásnak.

Ugyanakkor szeretnék bátorítani mindenkit, aki érdeklődik a napelemes rendszerek iránt, hogy keressen minket bizalommal, hiszen a mi küldetésünk az, hogy kiemelkedő minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal, a lehető legnagyobb elhivatottsággal dolgozzunk a napenergia minél szélesebb körű alkalmazásáért.

További információ!

(x)

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
lidl áruház