Prémium

Élen az ingatlanfejlesztésben (x)

PR cikk
Elképesztően sikeres évet zárt a GTC Magyarország, 2019-ben is tovább erősítette vezető pozícióját: 100 ezer négyzetméter meghosszabbított szerződések, történelmi tranzakciók, és számos díj köthető az ingatlanfejlesztő csoport nevéhez, amely kétség kívül a hazai irodapiac egyik legmeghatározóbb szereplője.

A GTC Csoport a közép- és kelet-európai piacok nagy részét lefedve, számos régióban foglalkozik kereskedelmi ingatlanok fejlesztésével, valamint bérbeadásával, Magyarországon 2000-től van jelen. A GTC Magyarország közel 100.000 négyzetméter bérbeadott irodaterülettel rendelkezik, portfóliójába olyan nagy bérlők tartoznak, mint az IBM, a BlackRock, a Honeywell, a MetLife, a Huawei és az egyik legnagyobb területet bérlő ExxonMobil. Ez utóbbi nevéhez köthető a hazai irodapiac történetének legnagyobb megállapodása, ugyanis az ExxonMobil tavaly bejelentette, hogy magyarországi részlege a Global Business Services Center 2022 elején költözik a GTC Pillar épületébe, melynek átadása 2021 végére várható.

A GTC erősödő pozícióját a hatalmas beruházások mellett a stabil ügyfélportfólió is segíti. A már említett partnerek mellett fontos megemlíteni a Budapest Bankot, amely újabb 5 évre meghosszabbította bérleti szerződését a GTC Metro irodaházban. Az IBM szintén marad a GTC bérlői között, hiszen irodájának változatlanul a Duna Tower ad helyet. A bérlők névsorát, a történelmi tranzakciókat és az ingatlanfejlesztés mértékét nézve magabiztosan állíthatjuk: 2019 a GTC éve volt.

Oszlopos tag

A 27.000 négyzetméteres Pillar rekordnagyságú bérbeadási tranzakciója azért is különleges, mert még fejlesztés alatt álló irodára kötötték, így a leendő bérlő részese lehet a design kialakításának és az építési ütemnek is. A LEED Gold fenntarthatósági minősítésű Pillar kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező irodaház lesz, kávézóval, étteremmel, gyermeknapközivel, fitnesz- és konferenciateremmel, valamint egyéb szolgáltató létesítmények is helyet kapnak majd a Dózsa György út és az Angyalföldi út sarkán épülő házban.

ZDA_GTC_II_v03
Pillar látványterv

A Váci úti White House

A Pillar bérbeadása mellett a Váci úti GTC White House eladása is a tavalyi év egyik legsikeresebb befektetési tranzakciójának mondható. A 22.300 négyzetméteres irodaház új tulajdonosa a Warburg-HIH Invest, amely Németországban és más európai országokban is aktív befektető, összesen 8,8 milliárd euró értékű ingatlanportfólióval. Többek között a White House bérlője a BlackRock, a világ legnagyobb ingatlankezelője, összesen 6,96 billió dolláros portfólióval. Szintén bérlő a Jaguar Landrover és a belga ingatlanóriás IWG, amely itthon 3500 négyzetméteren indította el a SPACES elnevezésű közösségiiroda-koncepcióját, így az irodaház kihasználtsága eladása előtt 100%-osra növekedett.

wh04_750
White House

A White House eladásával nem csökkent a GTC Váci úti jelenléte, hiszen a cég tavaly szeptemberben bejelentette a Váci út 85. szám alatt épülő Center Point 3 irodaprojektjét. A Center Point 1-2 mellett megvásárolt 6500 négyzetméteres telken épülő a Center Point 3 irodaházzal az irodaközpont teljes összefüggő bérbe adható területe 78 ezer négyzetméterre bővül. A Center Point 3 azért is hatalmas beruházás, mert fejlesztésével egyidőben a Center Point 1-2 felújítása is elkezdődik, így az összefüggő irodaterület megújult külsővel és belső tereivel várja majd régi és új bérlőit- ezzel tovább erősítve a GTC vezető pozícióját nemcsak a Váci úti irodafolyosón, hanem a teljes magyar irodapiacon.

Szakmai elismerések

kep_750
Pillar látványterv

A zöld gondolkodás nem csak a már említett Pillar Irodaház miatt kapcsolódik össze a GTC-vel; a Váci út 47. alatt található White House tavaly I. helyezést ért el a XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. Azonban nem ez az egyetlen díj, amit 2019-ben nyert az ingatlanfejlesztő. Az ExxonMobillal kötött megállapodás “Az év irodabérleti tranzakciója” kategória nyertese lett a Portfolio Property Awardson, de az igazi díjesőt a CIJ Awards Hungary hozta meg: “Az év vezetője” kategória díját a GTC elnök-vezérigazgatója, Robert Snow kapta, “Az év legjobb befektetési tranzakciója” pedig a GTC White House-Warburg- HIH Invest megállapodása lett. Továbbá az ExxonMobillal kötött Pillar bérleti szerződés “Az év legjobb irodabérlése” díjat nyerte meg. Mindezek mellett az Év Irodája Díj „Legzöldebb Irodaház”, valamint a Europa Property Díj „Az év irodaprojektje” kategóriák győztese szintén a GTC volt a tavalyi évben.

(x)

wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
moszkva_shutterstock-20170929
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Winelovers_Grand