Prémium

Élen az ingatlanfejlesztésben (x)

PR cikk
Elképesztően sikeres évet zárt a GTC Magyarország, 2019-ben is tovább erősítette vezető pozícióját: 100 ezer négyzetméter meghosszabbított szerződések, történelmi tranzakciók, és számos díj köthető az ingatlanfejlesztő csoport nevéhez, amely kétség kívül a hazai irodapiac egyik legmeghatározóbb szereplője.

A GTC Csoport a közép- és kelet-európai piacok nagy részét lefedve, számos régióban foglalkozik kereskedelmi ingatlanok fejlesztésével, valamint bérbeadásával, Magyarországon 2000-től van jelen. A GTC Magyarország közel 100.000 négyzetméter bérbeadott irodaterülettel rendelkezik, portfóliójába olyan nagy bérlők tartoznak, mint az IBM, a BlackRock, a Honeywell, a MetLife, a Huawei és az egyik legnagyobb területet bérlő ExxonMobil. Ez utóbbi nevéhez köthető a hazai irodapiac történetének legnagyobb megállapodása, ugyanis az ExxonMobil tavaly bejelentette, hogy magyarországi részlege a Global Business Services Center 2022 elején költözik a GTC Pillar épületébe, melynek átadása 2021 végére várható.

A GTC erősödő pozícióját a hatalmas beruházások mellett a stabil ügyfélportfólió is segíti. A már említett partnerek mellett fontos megemlíteni a Budapest Bankot, amely újabb 5 évre meghosszabbította bérleti szerződését a GTC Metro irodaházban. Az IBM szintén marad a GTC bérlői között, hiszen irodájának változatlanul a Duna Tower ad helyet. A bérlők névsorát, a történelmi tranzakciókat és az ingatlanfejlesztés mértékét nézve magabiztosan állíthatjuk: 2019 a GTC éve volt.

Oszlopos tag

A 27.000 négyzetméteres Pillar rekordnagyságú bérbeadási tranzakciója azért is különleges, mert még fejlesztés alatt álló irodára kötötték, így a leendő bérlő részese lehet a design kialakításának és az építési ütemnek is. A LEED Gold fenntarthatósági minősítésű Pillar kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező irodaház lesz, kávézóval, étteremmel, gyermeknapközivel, fitnesz- és konferenciateremmel, valamint egyéb szolgáltató létesítmények is helyet kapnak majd a Dózsa György út és az Angyalföldi út sarkán épülő házban.

ZDA_GTC_II_v03
Pillar látványterv

A Váci úti White House

A Pillar bérbeadása mellett a Váci úti GTC White House eladása is a tavalyi év egyik legsikeresebb befektetési tranzakciójának mondható. A 22.300 négyzetméteres irodaház új tulajdonosa a Warburg-HIH Invest, amely Németországban és más európai országokban is aktív befektető, összesen 8,8 milliárd euró értékű ingatlanportfólióval. Többek között a White House bérlője a BlackRock, a világ legnagyobb ingatlankezelője, összesen 6,96 billió dolláros portfólióval. Szintén bérlő a Jaguar Landrover és a belga ingatlanóriás IWG, amely itthon 3500 négyzetméteren indította el a SPACES elnevezésű közösségiiroda-koncepcióját, így az irodaház kihasználtsága eladása előtt 100%-osra növekedett.

wh04_750
White House

A White House eladásával nem csökkent a GTC Váci úti jelenléte, hiszen a cég tavaly szeptemberben bejelentette a Váci út 85. szám alatt épülő Center Point 3 irodaprojektjét. A Center Point 1-2 mellett megvásárolt 6500 négyzetméteres telken épülő a Center Point 3 irodaházzal az irodaközpont teljes összefüggő bérbe adható területe 78 ezer négyzetméterre bővül. A Center Point 3 azért is hatalmas beruházás, mert fejlesztésével egyidőben a Center Point 1-2 felújítása is elkezdődik, így az összefüggő irodaterület megújult külsővel és belső tereivel várja majd régi és új bérlőit- ezzel tovább erősítve a GTC vezető pozícióját nemcsak a Váci úti irodafolyosón, hanem a teljes magyar irodapiacon.

Szakmai elismerések

kep_750
Pillar látványterv

A zöld gondolkodás nem csak a már említett Pillar Irodaház miatt kapcsolódik össze a GTC-vel; a Váci út 47. alatt található White House tavaly I. helyezést ért el a XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. Azonban nem ez az egyetlen díj, amit 2019-ben nyert az ingatlanfejlesztő. Az ExxonMobillal kötött megállapodás “Az év irodabérleti tranzakciója” kategória nyertese lett a Portfolio Property Awardson, de az igazi díjesőt a CIJ Awards Hungary hozta meg: “Az év vezetője” kategória díját a GTC elnök-vezérigazgatója, Robert Snow kapta, “Az év legjobb befektetési tranzakciója” pedig a GTC White House-Warburg- HIH Invest megállapodása lett. Továbbá az ExxonMobillal kötött Pillar bérleti szerződés “Az év legjobb irodabérlése” díjat nyerte meg. Mindezek mellett az Év Irodája Díj „Legzöldebb Irodaház”, valamint a Europa Property Díj „Az év irodaprojektje” kategóriák győztese szintén a GTC volt a tavalyi évben.

(x)

maradj ottho
Egy netes szabadságért tüntető fiatal, a hátán kartonpapírral. A felirat magyar nyelven mentsük meg az internetet jelentéssel bír. Fotó: Shutterstock
traders
trend és varos
Brutális drágulás a magyar boltokban: ez kerül 226 százalékkal többe
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online előadás
Piaci trendeket és extrém árfolyammozgásokat azonosítunk.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Winelovers_Grand