Prémium

Ma ez a legnagyobb Magyarországon (x)

PR cikk
Az idei év az újlakás-piacot sem hagyta érintetlenül, jelentősen szűkült a kínálat, nőtt a bizonytalanság, ám azok a szereplők, akik fel voltak készülve a változó környezetre és rugalmasan reagáltak, sokat tudtak tanulni az elmúlt időszakból. Az 5%-os lakásáfáról, a piaci várakozásokról, a rozsdaövezeti programról és a budaparti tapasztalatokról Kiss Ákos, a Property Market lakóingatlan értékesítési igazgatója osztja meg észrevételeit.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A pandémia alatt a piac a fellendülést a rozsdaövezeti programtól várta, aminek a területkijelölésével az azonnali akcióterületeken már most is kedvezményesebb lenne az áfa, a nemrég bejelentett 5%-os lakásáfa visszavezetése azonban csak január 1-től lép hatályba, ami miatt vásárlói oldalon kivárás tapasztalható. Fontos azonban, hogy a kedden megjelent törvényjavaslat szerint a lakhatás céljából vásárolt újlakások kedvezményes áfakulcsa mellett a gyermekes családok egyéb könnyítésre, sőt a csok mellett, illetékmentességre is számíthatnak.

Kiss Ákos szerint a módosítási törekvések a városnegyed ingatlanjai iránt is tovább növelhetik az érdeklődést, hiszen a BudaPart vásárlói, érdeklődői között nagy százalékban vannak fészekrakók és kisgyermekes családok, így ezek a támogatások segíthetik őket abban, hogy valóban olyan helyre költözzenek, ami minden igényüknek megfelel. A kedvezményes lakásáfa visszavezetésének pozitív hozadékai közül fontos kiemelni, hogy amellett, hogy a vásárlók akár több millió forintot takaríthatnak meg, nagyobb alapterületű ingatlant is választhatnak. A városnegyedben már négy lakóházban több mint 600 lakást adtak át, ám azoknak sem kell várniuk, akik még idén költöznének: a városnegyedben 5%-os lakásáfával kínáljuk a még elérhető kulcsrakész lakásokat.

„A városnegyed továbbra is vonzó a budapesti újlakás keresők körében, hiszen itt nem kell megalkudni a helyszín, a szolgáltatások vagy a kikapcsolódási lehetőségek háromszögében, sem a jó megközelíthetőséggel. A BudaPart ugyanis abból a szempontból is különleges, hogy mindezeket együtt garantálja: autóval alig 10 percnyire a belvárostól zöld környezetbe és kisvárosi hangulatba érkezünk, ahol számos kereskedelmi egység és kikapcsolódási alternatíva közül választhatunk. Olyannyira így van ez, hogy mi is meglepődtünk, vásárlóinknak mennyire a Lágymányosi-öböl kacsái jelentik a városnegyed szimbólumát. A Kopaszi-gát szolgáltatói egységeit kiegészítve a városnegyed területén is megnyílt az első étterem az átadott irodaházunkban, emellett virágbolt és lottózó is várja a lakókat, dolgozókat és látogatókat, pár héten belül pedig pékséggel, élelmiszerbolttal, kávézóval és zöldségessel egészül ki a BudaPart” – tette hozzá Kiss Ákos.

Kiss Ákos
Property Market Kft., lakóingatlan értékesítési igazgató
2016-tól a BudaPart beruházást fejlesztő Property Market lakóingatlan divíziójának értékesítési igazgatója. A lakások értékesítése mellett az épületekhez tartozó kiskereskedelmi egységek bérbeadása is
Tovább
2016-tól a BudaPart beruházást fejlesztő Property Market lakóingatlan divíziójának értékesítési igazgatója. A lakások értékesítése mellett az épületekhez tartozó kiskereskedelmi egységek bérbeadása is Tovább

A BudaParton már több százan élnek és dolgoznak, kialakult a városnegyed kritikus tömege, a projekt pedig a terveknek megfelelően, folyamatosan épül tovább. A lakóingatlanok iránti kereslet a vírushelyzet első hulláma előtti szinten van, amit jól mutat, hogy a jövőre elkészülő ’E’ épület lakásainak is elkelt a 60%-a. A városléptékű fejlesztés sikeressége töretlen, a Market Építő Zrt.-nek köszönhetően pedig a kivitelezés is magas minőségben, a pontos határidők betartásával történik.

„A kedvezményes lakásáfa visszavezetése is azt mutatja, hogy van igény az újabb és prémium fejlesztésekre. A városnegyedben most is több ház áll építés alatt, melyek mellett a következő napokban elindítjuk az előregisztrációt a BudaPart Otthonok ’F’ lakóépületre, ami a projekt hatodik lakóháza lesz” – hívta fel a figyelmet Kiss Ákos.

(X)

iran atomtudos
Angela MErkel visszaszolt Orban Viktor veto unios koltsgvetes jogallamisag 201130
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

company-gift-cufflinks-skanska[1]