Prémium

Melyik lesz 2020 legjobb KKV gyára? (x)

PR cikk
Külön KKV díjakkal indul az Év Gyára verseny

Idén hatodjára mérhetik össze tudásukat a hazai gyáregységek az Év Gyára versenyen. Újdonság, hogy kategóriában külön értékelik és díjazzák a kis- és középvállalkozásokat.

2020 szeptemberében hatodjára nyitja meg a versenyt szervező GyártásTrend Magazin és a főtámogató E.On az Év Gyára verseny pályázati szakaszát, ezúttal egy nagyon fontos újítással, ami a szervezők szándékai szerint kiegyenlítettebbé teszi a hazai ipari szereplők közti nemes versengést. A lényegi változás az elmúlt években sikerrel lebonyolított öt versenyhez képest, hogy az idei megmérettetés során külön értékelik és díjazzák a kis és közepes üzemeket, gyárakat, valamint külön a nagyvállalatokat, minden egyes kategóriában. Tehát – mondhatni a fair play jegyében – az Év Gyára versenyre mostantól benyújtott pályázatok értékelésénél minden kategóriánál lesz külön nagyvállalati, illetve külön KKV shortlist, a így  minden kategóriában külön hirdetnek egy-egy győztest nagyvállalati és KKV vonalon is.

A 2015-ben hagyományteremtő szándékkal elindított Év Gyára versenyt a GyártásTrend Magazint is kiadó, nemzetközi hátterű PPH Media több éve rangos szakmai partnerek támogatásával rendezi meg.  A széles körben ismert versenyen való részvétel a jelentkező vállalkozások számára nagyon komoly előnyt jelent. A cégek értékelése ugyanis külső, független auditor szakértők segítségével történik, ami sokat segíthet a jelentkezőknek a saját szervezeti, munkaszervezési, termelési, menedzsmenttel kapcsolatos folyamatainak átvilágításában, fejlesztésében, minél inkább versenyképessé csiszolásában. Az auditálási folyamat során döntőbe jutott pályázatokat szakértőkből álló zsűri elemzi (többek között Pomázi Gyula – SZTNH elnök, Dr. Nyírő József – MAJOSZ elnök, Dr. Nick Gábor – SZTAKI/EPIC InnoLabs).

Az Év Gyára verseny a hazai ipar legjobbjait keresi, akik formálják a hazai ipart, a munkáltatói kultúrát, és képesek új értéket teremteni a hazai piacon – mindezek a jelenlegi rendkívüli időszakra tekintettel különösen fontosak. A verseny célja tehát ,hogy egy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát, és a meghirdetett kategóriák győzteseit. Az összetett, Év Gyára díjat külön ítélik oda a 3 milliárd forint alatti, 3 és 15 milliárd forint közötti, illetve a 15 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek legjobbjának. A versenyre kilenc (9) kategóriában nevezhetnek a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok, az Év Gyára díjat pedig az a gyártóegység nyerheti meg, amely több kategóriában is érvényes pályázatot adott be, és legalább egyben kategóriagyőztes lett.

Figyelem!

Az Év Gyára 2020 verseny pályázati időszaka 2020. szeptemberben indul. A jelentkezők – bármely iparágból a hazai üzemmel bíró gyártók – a nevezési űrlap kitöltése, a nevezési feltételek elfogadása és a pályázati összeg átutalása után kapják meg a pályázati íveket, ami után a pályázati anyag benyújtására csaknem három hónap áll rendelkezésre: a verseny pályázati szakasza 2020. november 20-án zárul.

A verseny maga kétfordulós, és külső szakmai partner, a Process Solutions Group (PS) bevonásával zajlik: első körben történik a pályázati adatlapok kiértékelése, a shortlist összeállítása, majd a második körben a PS szakértői valamint a zsűri tagjai és a kategóriatámogatók képviselői helyszíni validálást végeznek, végigjárják a shortlistre került cégeket, hogy a kérdőíven szereplő információkat személyes dokumentációval is megerősítsék. Ennek eredményeit a PS szakértői  az ipari szektorban elismert szakemberekből, döntéshozókból álló zsűri előtt prezentálják, a végső döntés a szakmai grémiummal történő egyeztetést követően születik meg jövő év májusában.

A 2019-es Év Gyára verseny összetett KKV győztese, a Hirschler Glas Kft. gyáregysége
A 2019-es Év Gyára verseny összetett KKV győztese, a Hirschler Glas Kft. gyáregysége

A 2019-es (ötödik) megmérettetésen két összetett nyertest született: 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában a BorsodChem Zrt., a 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategóriában a Hirschler Glas Kft. lett az Év Gyára. A zsűri különdíját a legjobb zöldmezős beruházásért a Glencore Agriculture Hungary Kft. kapta.

Bővebb információ:

www.evgyara.hu

Hegedűs Ari

evgyara@evgyara.hu

+36 30 982-8980

(X)

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek