Piaci ötleteket segít a nemzetközivé nőtt magyar diákverseny (x)
Prémium

Piaci ötleteket segít a nemzetközivé nőtt magyar diákverseny (x)

PR cikk
Ősszel újabb start-up verseny a BKIK Kandó Klubjával.

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Danube Cup versenyt, amely a Duna-menti országok, köztük hazánk diákvállalkozóinak innovatív ötleteit karolja fel. A Budapesti Műszaki Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatásával megvalósított megmérettetés mára nemzetközi, többfordulós eseménnyé nőtte ki magát. A tavaszi-nyári konferencia után ősszel start-up versennyel folytatják.

A Műszaki Egyetem és a Corvinus hallgatói vállalkozásindítási versenyét 2022-ben első alkalommal rendezték külföldön. A Bécsben tartott kétnapos szakmai eseményre többkörös nemzeti kiválasztó versenyek és egy online nemzetközi mentoring és selejtező után került sor a bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen, a bécsi Vállalkozásfejlesztési Ügynökség által szervezett ViennaUp! vállalkozásfejlesztési fesztivál és az Entrepreneurship Avenue egyetemi vállalkozásindítási rendezvény részeként. A döntőben 4 ország 7 egyetemének 8 csapata adta elő ötleteit, közülük két magyar csapat prezentálhatott.

A hazai shortlistesek egyike, a ChariTask.hu a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett. Egy olyan online platformon dolgoznak, mely hatékonyan kereshető, átlátható formában gyűjti össze az önkéntes munkákat, akár vállalati CSR tevékenységekhez is. Az oldal, melyből később mobilalkalmazást is fejlesztenének, a kapcsolatfelvételt és a jelentkezést is egyszerűsítené az egyes önkéntes lehetőségekre, így hatékonyabbá téve az események szervezését és a segítő szándékú emberek toborzását. A csapat az orosz-ukrán háború kapcsán is létrehozott egy weboldalt, ahol az aktuális lehetőségekről és önkéntes szervezetekről lehet naprakész információt találni.

A másik magyar csapat a TriviadorEdu a Műszaki Egyetemről érkezett és a Honfoglaló online játékot továbbfejlesztve egy oktatási célra használható játékon dolgozik. A külföldi shortlistesek között pedig olyan projektek és termékötletek szerepeltek, mint például a gyerekek vízbefulladását megakadályozó póló vagy az innovatív és fenntarthatóbb csomagolási megoldások. 

A versenyhez kapcsolódó Danube Cup 2022 nemzetközi vállalkozásoktatási szakmai konferenciára osztrák, német, szerb, moldovai, brit, holland és ukrán részvétellel került sor a Corvinus Egyetemen. Az eseményen a régió legjobb egyetemeinek képviselői számoltak be szakterületi kutatásaik eredményeiről, oktatással kapcsolatos legjobb gyakorlataikról. 

A jövő évi, még nagyobb szabásúnak ígérkező nemzetközi Danube Cup versenyre már megindult a felkészülés. A BKIK és a Corvinus Egyetem által létrehozott, szintén vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó Kandó Klub nyári egyetemének keretein belül például szeptember első hétvégéjén tartják a Start-up Buda-Pest Ötletversenyt. A versenyre olyan leendő közgazdászokat, mérnököket, jogászokat, de akár orvosokat várnak, akik szeretnének aktívan tenni Budapestért és elkezdenének gondolkozni egy üzleti ötleten.

(x)

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

MNB Intézet

A szignifikanciatesztelés logikája

Egy viselkedéses közgazdaságtan területén végzett kutatás során arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy a reptéri piszoárok belsejébe ragasztott legyet ábrázoló matrica növeli-e annak az e

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2