austin-distel-rxpThOwuVgE-unsplash
Prémium

Piaci ötleteket segít a nemzetközivé nőtt magyar diákverseny (x)

PR cikk
Ősszel újabb start-up verseny a BKIK Kandó Klubjával.

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Danube Cup versenyt, amely a Duna-menti országok, köztük hazánk diákvállalkozóinak innovatív ötleteit karolja fel. A Budapesti Műszaki Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatásával megvalósított megmérettetés mára nemzetközi, többfordulós eseménnyé nőtte ki magát. A tavaszi-nyári konferencia után ősszel start-up versennyel folytatják.

A Műszaki Egyetem és a Corvinus hallgatói vállalkozásindítási versenyét 2022-ben első alkalommal rendezték külföldön. A Bécsben tartott kétnapos szakmai eseményre többkörös nemzeti kiválasztó versenyek és egy online nemzetközi mentoring és selejtező után került sor a bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen, a bécsi Vállalkozásfejlesztési Ügynökség által szervezett ViennaUp! vállalkozásfejlesztési fesztivál és az Entrepreneurship Avenue egyetemi vállalkozásindítási rendezvény részeként. A döntőben 4 ország 7 egyetemének 8 csapata adta elő ötleteit, közülük két magyar csapat prezentálhatott.

A hazai shortlistesek egyike, a ChariTask.hu a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett. Egy olyan online platformon dolgoznak, mely hatékonyan kereshető, átlátható formában gyűjti össze az önkéntes munkákat, akár vállalati CSR tevékenységekhez is. Az oldal, melyből később mobilalkalmazást is fejlesztenének, a kapcsolatfelvételt és a jelentkezést is egyszerűsítené az egyes önkéntes lehetőségekre, így hatékonyabbá téve az események szervezését és a segítő szándékú emberek toborzását. A csapat az orosz-ukrán háború kapcsán is létrehozott egy weboldalt, ahol az aktuális lehetőségekről és önkéntes szervezetekről lehet naprakész információt találni.

A másik magyar csapat a TriviadorEdu a Műszaki Egyetemről érkezett és a Honfoglaló online játékot továbbfejlesztve egy oktatási célra használható játékon dolgozik. A külföldi shortlistesek között pedig olyan projektek és termékötletek szerepeltek, mint például a gyerekek vízbefulladását megakadályozó póló vagy az innovatív és fenntarthatóbb csomagolási megoldások. 

A versenyhez kapcsolódó Danube Cup 2022 nemzetközi vállalkozásoktatási szakmai konferenciára osztrák, német, szerb, moldovai, brit, holland és ukrán részvétellel került sor a Corvinus Egyetemen. Az eseményen a régió legjobb egyetemeinek képviselői számoltak be szakterületi kutatásaik eredményeiről, oktatással kapcsolatos legjobb gyakorlataikról. 

A jövő évi, még nagyobb szabásúnak ígérkező nemzetközi Danube Cup versenyre már megindult a felkészülés. A BKIK és a Corvinus Egyetem által létrehozott, szintén vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó Kandó Klub nyári egyetemének keretein belül például szeptember első hétvégéjén tartják a Start-up Buda-Pest Ötletversenyt. A versenyre olyan leendő közgazdászokat, mérnököket, jogászokat, de akár orvosokat várnak, akik szeretnének aktívan tenni Budapestért és elkezdenének gondolkozni egy üzleti ötleten.

(x)

generali_shutter-20180605
ffp2 maszk
sarkanyhunor
bolt szamla inflacio draga
tanár iskola tanító pedagógus szomorú
áram vezeték erőmű zaporizzsja stock

Holdblog Világvége

Mivel sokan hívnak azzal kapcsolatban, hogy akkor most lesz-e államcsőd, meg mi vagyunk-e az új Argentína, meg vegyük-e...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. október 4.
A Masterplast sztori a tőzsdén!
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
robot ember kéz