A lakóingatlanoknál sem enged a „zöld” koncepcióból az Atenor (x)
Prémium

A lakóingatlanoknál sem enged a „zöld” koncepcióból az Atenor (x)

PR cikk
A Lake11 Home&Park zöld lakópark teljes egészében fosszilis tüzelőanyagok nélkül biztosítja majd az otthonok hűtését és fűtését, garantálva az alacsony fenntartási költségeket.

Az ATENOR valamennyi ingatlanfejlesztési projektje megfelel, vagy túlteljesíti a közel zéró energiafelhasználási épületekkel kapcsolatban megfogalmazott elvárásokat, ami a fenntarthatósági szempontokat kiemelten kezelő tervezésnek és a legfejlettebb technológiák alkalmazásának köszönhető. A társaság hazai projektjeinél is számos előremutató megoldást vetett be az ingatlanok energiafelhasználásának és környezeti lábnyomának csökkentésére, a Lake11 Home&Park lakóparkfejlesztésnél például fosszilis tüzelőanyagok nélkül biztosítják az otthonok hűtését és fűtését.

Az ATENOR első budapesti irodafejlesztése, a Váci Greens komplexum elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben, ami jól érzékelteti, hogy a belgiumi központú ingatlanfejlesztő cég már akkor is kiemelt figyelmet fordított az épületek környezetre gyakorolt hatására és arra, hogy minél fenntarthatóbb legyen a működtetésük. A minőségi építőanyagok, a kitűnő szigetelés, az alacsony energiafogyasztású berendezések mellett olyan, a környezettudatos gondolkodást mutató apróságok is segítik, hogy klímabarát legyen a Váci Greens fejlesztés, mint például a 85 százalékban újrahasznosított anyagból készült padlószőnyeg, vagy a víz újrahasznosítása a zöld területek gondozására, illetve a mosdókban.

VG1

Az ATENOR következő nagy budapesti irodafejlesztése az Arena Aréna Business Campus, amely szintén elnyerte a BREEAM „Excellent” minősítést. A létesítmény magas minőségű hőszigetelése gondoskodik a hűtési-fűtési igények csökkentéséről, a központi fűtésnek köszönhetően nincs helyi környezetszennyezés, emellett hővisszaverős szellőztető rendszereket alkalmaznak a hatékonyabb hűtés-fűtés érdekében. Az irodakomplexum energiahatékony működését optimalizált épületfelügyeleti rendszer támogatja, de a mozgásérzékelőket és energiatakarékos világítótesteket használó világítási rendszer, az esővíz összegyűjtése, vagy a „free cooling” gazdaságos hűtési megoldás is segíti a környezetbarát üzemeltetést.

A környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében indult meg a cég BakerStreet iroda fejlesztése is, amely szintén megfelel a BREEAM „Excellent” minősítésnek. Az ingatlan megvalósítása során a csúcstechnológia és a fenntartható megoldások egyaránt fontos szerepet játszanak. Így például a frisslevegő-ellátórendszerbe UV-C szűrőket építenek be, amelyek az irodaterekbe fújt levegőt fertőtlenítik, a mélygarázsban pedig minden parkolóhely rendelkezik majd elektromos töltővel, vagy a kapacitással annak felszerelésére, ezzel támogatva az e-mobilitást.

Az Atenor az elmúlt évtizedben a fenntartható épületek tervezése és megvalósítása során szerzett tapasztalatait kamatoztatja legújabb budapesti fejlesztése, a Lake 11 Home&Park építése során is. A zöld szempontok érvényesülése már a projekt méretének tervezésekor megmutatkozott, hiszen bár eredetileg 1300 lakásra kapott engedélyt a vállalat, úgy döntöttek, hogy csak 900-at építenek meg. Ezáltal jóval nagyobb zöld területet tudnak kialakítani, ami esztétikai szerepén túl a lakópark hőszabályozásában is szerepet játszik. A burkolatlan felületek nagy aránya, a többszintes lombkoronájú növényzet az épületek kedvező mikroklímáját, a városi hősziget jelenség minimalizálását is szolgálja.

A Lake11 egyik legnagyobb újdonsága pedig az lesz, hogy a hűtést és a fűtést teljes egészében fosszilis tüzelőanyagok nélkül biztosítják majd. A lakóparkban geotermikus hőszivattyút alkalmazásnak, amivel teljesül az új épületekre vonatkozó, 25 százalékos megújuló energiaigény is. Emellett egy környezetbarát, nagyon magas hatásfokkal működő energiatermelési módszerről van szó, ami ráadásul a fenntartás költségeit is jelentős mértékben csökkentheti. Vagyis ideális választást jelent azok számára, akik városi környezetben, jó közlekedési lehetőségekkel, de mégis sok zöld felülettel körülvett, minőségi anyagokból készül, alacsony fenntartási költségű lakást keresnek. 

Az ATENOR nemzetközi stratégiájának kiemelt célja, hogy építészetileg és környezetileg kiváló minőségű, fenntartható iroda- és lakóprojekteket valósítson meg, melyek megfelelnek az idő kihívásainak, szervesen illeszkednek a városi szövetbe, és parkosított közösségi terekkel és szolgáltatások széles skálájával gazdagítják a közösségeket, amelyekben épülnek. A brüsszeli tőzsdén jegyzett vállalat 2021-ben törekvései és eddigi fejlesztései során elért eredményei elismeréseként CO2-semlegességi tanúsítványt szerzett.

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01