Kimagasló kamatokat kínál a bankbetéteknél a Gránit Bank: akár 11% is elérhető (x)
Prémium

Kimagasló kamatokat kínál a bankbetéteknél a Gránit Bank: akár 11% is elérhető (x)

PR cikk
Kimagasló kamatokat kínálnak mind lakossági, mind vállalati ügyfelek részére, gyakorlatilag minden futamidőre - mondta a Portfolio-nak Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője. A szakember szerint a pénzintézet a lakossági betétgyűjtésben és hitelezésben is jobban teljesít a szektor átlagához képest.

Milyen kamatok érvényesek jelenleg a forintban és euróban tartott betétekre?

A Gránit Bank kimagasló kamatokat kínál mind lakossági, mind vállalati ügyfelek részére, gyakorlatilag minden futamidőre, forint és euró betétekre egyaránt. A lakossági ügyfelek részére például a Gránit KamatMax Plusz betét 13 hónapos lekötésnél jelenleg évi 11,00 százalékos kamatot fizet. A kamat mértéke a jelenleg érvényes jegybanki alapkamat mellett érvényes, amennyiben az alapkamat változik a kamat mértéke is módosul. 

A 6 hónapos lekötésre évi 9,00 százalékos fix kamatot, 3 hónaposra pedig  8,50 százalékos évi kamatot lehet elérni bankunknál, míg a feltétel nélküli Gránit Szimpla betét éves kamata 1 hónapos lekötésnél évi 8,00 százalék. Az euró betétekre 12 hónapos lekötés esetén évi 3,25 százalék a kamat, ami szintén kiemelkedő mértékű.

Hogyan változtak ezek az elmúlt hónapokban, és mi okozta ezeket a változásokat?

A Gránit Bank nemcsak a leggyorsabban növekvő digitális hitelintézet Magyarországon, de üzleti modelljének köszönhetően a költséghatékonysága is közel kétszer jobb a bankszektor átlagához képest. Ezt a költségelőnyt részben a kedvező kondíciókban, azaz a betétek estében a vonzó árazásban adjuk vissza ügyfeleinknek. Természetesen a kamatokat a piaci körülmények is befolyásolják. A célunk, hogy tartósan kedvező kamatokat adjunk ügyfeleinknek.

Mennyivel sikeresebb a Gránit Bank a betétgyűjtésben, mint egy átlagos bank? A szektorból 1800 milliárd forint lakossági betét áramlott ki a 2022. februári csúcs óta.

A lakossági betétgyűjtésben és hitelezésben is jobban teljesít a Gránit Bank a hitelintézeti szektorhoz viszonyítva. Míg a bankszektorban a lakossági betétállomány több mint 10 százalékkal csökkent 2022 és 2023 augusztusa között, addig a Gránit Banknál több százalékkal emelkedett. A bővülés összefügg természetesen az ügyfélszám gyors növekedésével is, az első negyedévben az összes új bankszámla csaknem 20 százalékát a Gránit Banknál nyitották meg és a növekedési ütem azóta is erős.

Gránit 2

A jó teljesítményben a kedvező kondíciók mellett szerepet játszik az is, hogy a Gránit Bank mobilapplikációjával teljesen digitálisan, szelfis azonosítással nyitható bankszámla és kényelmesen és egyszerűen néhány kattintással leköthetők és kezelhetők a betétek. Ügyfeleink már így kötik le a betétek több mint 90 százalékát. A megtakarítók igényeit szem előtt tartva új innovációt vezettünk be az állampapírvásárlásban is. Az államkincstár mellett az egyetlen olyan piaci szereplő vagyunk, amelynél mobilalkalmazáson keresztül lehet értékpapírszámlát nyitni, és díjmentesen állampapírt vásárolni.

Van vonzó ajánlatuk azok számára is, akik nem kötik le a pénzüket? Mit ajánlanak a lekötés nélküli, folyószámlabetéttel rendelkezők részére?

A jelenlegi piaci helyzetben sok megtakarító diverzifikálja megtakarításait, így jelentős segítséget jelent, amennyiben érdemi kamatot érhetnek el lekötés nélkül is. Ezt a lehetőséget a Gránit Banknál akár egy szelfivel is nyitható Kamat Plusz bankszámla biztosítja, amelyen – legalább 200 ezer forint összegű – jövedelem érkezése esetén, a számlán lekötés nélkül tartott pénzre évi 8,00 százalék kamatot fizet a bank.  

A kamat mértéke a mindenkor érvényes  jegybanki alapkamat mértékétől függ, akként, hogy a lekötés nélküli betétekre a bank a jegybanki alapkamat mínusz 5 % kamatot fizet. Figyelembe véve a várható infláció mérséklődését és az ezzel együtt járó alapkamat csökkentési várakozást is, a kamat mértéke sokáig vonzó lesz a lakossági ügyfelek részére.

Címlapkép forrása: Gránit Bank

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019