Művészet és befektetés egyszerre: Kétnapos művészeti aukció Budapesten (x)
Prémium

Művészet és befektetés egyszerre: Kétnapos művészeti aukció Budapesten (x)

PR cikk
Május 14-én és 15-én érkezik a BÁV ART 83. Művészeti Aukciója!

A tavaszi szezon egyik legjobban várt művészeti eseménye, a BÁV ART 83. Művészeti Aukciója idén is izgalmas kincseket ígér a festmények, műtárgyak, órák és ékszerek gyűjtőinek. A május 14-én és 15-én megrendezésre kerülő eseménynek a MOM Kulturális Központ Kupolaterme ad otthont.

A BÁV ART 83. Művészeti Aukciója nem csupán különleges művelődéstörténeti ritkaságokat ígér, de a befektetők számára is érdekes lehetőségeket kínál. A BÁV ART szakemberei által gondosan összeállított, közel 600 tétel között művelődéstörténeti ritkaságokat is találunk. A licitálók biztosak lehetnek abban, hogy olyan tárgyakhoz juthatnak, amelyek nemcsak díszítik otthonukat, hanem az idő múlásával egyre értékesebbek lesznek.

Az aukción történő vásárlás nem csupán befektetési lehetőség, de kulturális élmény is. A licitálók megismerkedhetnek a magyar és a nemzetközi művészet kiemelkedő alkotásaival, és részeseivé válhatnak a hazai kulturális örökség megőrzésének.

A műtárgyak ma már nem csak arra adnak lehetőséget, hogy értékes alkotásokkal gazdagítsuk környezetünket vagy belekóstoljunk a művészet varázslatos világába, hanem egyben kiváló befektetési lehetőséget is nyújtanak. Ezt az állítást a BÁV ART tavalyi kutatása is alátámasztja, amely szerint a műtárgybefektetések iránt folyamatosan növekszik az érdeklődés. A megkérdezettek 80%-a úgy véli, hogy a műtárgy kiváló befektetési lehetőség, amely az inflációval arányos vagy akár azt meghaladó hozamot is hozhat. A műtárgyvásárlás iránt nyitott közönség körében a festmények állnak az első helyen, ezért is helyez nagy hangsúlyt a BÁV ART arra, hogy ne csak művészeti, hanem befektetési szempontból is kiemelkedő festményeket bocsásson árverésre. A soron következő 83. Művészeti Aukción mintegy 175 festmény kerül kalapács alá, melyek között klasszikus és modern alkotók munkái egyaránt megtalálhatók.

A tavaszi aukció kiemelkedő tétele

Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész, a háború utáni absztrakt művészet egyik kiemelkedő alkotója, Rekonstrukció című festménye nemrég Európa legrangosabb modern és kortárs gyűjteményében, a párizsi Musée National d'Art Moderne – Centre Pompidou kollekciójában is helyet kapott. Az árverésen 36 millió forintos kikiáltási áron induló műve, az Előérzet, a gyűjtők és a befektetők számára is egyaránt kiemelkedő lehetőséget kínál.

Időtlen érték a karóra

Egyre többen tartják alternatív befektetésnek az értékes órákat, hiszen ezek a tárgyak jelentős áremelkedést mutathatnak az idő múlásával, és a befektetési portfólió diverzifikálására is alkalmasak. A Rolex által gyártott ikonikus modellek iránti kereslet jelenleg is folyamatosan nő, amit a BÁV ART szakértői az aukciós katalógus összeállításakor kifejezetten figyelembe vettek. A növekvő érdeklődés másik motorja, hogy a sikeres vállaltvezetők, ügyvédek, illetve a feltörekvő fiatal értelmiségiek az értékes órákra ma már világszerte státuszszimbólumként is tekintenek.

Az aukció május 14-én és 15-én, a MOM Kulturális Központ Kupolatermében kerül megrendezésre mindkét nap 18 órai kezdettel. Vételi, vagy telefonos megbízások előzetesen is leadhatók a Szent István körúti Aukciósházban, a digitális katalógust pedig a https://bav-art.hu honlapon böngészhetik. Online licitálásra és a árverés képernyőn történő követésére a BÁV ART új aukciós portálján, a https://aukcio.bav-art.hu oldalon nyílik lehetőség.

(x)

Kasza Elliott-tal

Paypal - kereskedés

Márciusban módosítottam a rajzomon, aminek a lényege az volt, hogy egy ending diagonal jön lefelé 2022.08.16-a óta. Most megint itt egy update, mert azt látom, hogy az ED jó ötlet volt, de még m

Kiszámoló

Jön a QR kódos fizetés szeptembertől

Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből és egyből az akkor modernnek számító bankkártyás fizetés korszakába lépett be. (A kilencve

Holdblog

Megválnak az Nvidiától a fedezeti alapok

Még mindig a legtrendibb papír az Nvidia, de az adatok szerint a hedge fundok inkább csökkentik részesedésüket a vállalatban. Az ábra azt mutatja, hogy mely... The post Megválnak az Nvidiától a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiszámolta a ChatGPT-vel egy magyar közgazdász, mekkora eséllyel jutunk tovább a foci-Eb-n

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2