Művészet és befektetés egyszerre: Kétnapos művészeti aukció Budapesten (x)
Prémium

Művészet és befektetés egyszerre: Kétnapos művészeti aukció Budapesten (x)

PR cikk
Május 14-én és 15-én érkezik a BÁV ART 83. Művészeti Aukciója!

A tavaszi szezon egyik legjobban várt művészeti eseménye, a BÁV ART 83. Művészeti Aukciója idén is izgalmas kincseket ígér a festmények, műtárgyak, órák és ékszerek gyűjtőinek. A május 14-én és 15-én megrendezésre kerülő eseménynek a MOM Kulturális Központ Kupolaterme ad otthont.

A BÁV ART 83. Művészeti Aukciója nem csupán különleges művelődéstörténeti ritkaságokat ígér, de a befektetők számára is érdekes lehetőségeket kínál. A BÁV ART szakemberei által gondosan összeállított, közel 600 tétel között művelődéstörténeti ritkaságokat is találunk. A licitálók biztosak lehetnek abban, hogy olyan tárgyakhoz juthatnak, amelyek nemcsak díszítik otthonukat, hanem az idő múlásával egyre értékesebbek lesznek.

Az aukción történő vásárlás nem csupán befektetési lehetőség, de kulturális élmény is. A licitálók megismerkedhetnek a magyar és a nemzetközi művészet kiemelkedő alkotásaival, és részeseivé válhatnak a hazai kulturális örökség megőrzésének.

A műtárgyak ma már nem csak arra adnak lehetőséget, hogy értékes alkotásokkal gazdagítsuk környezetünket vagy belekóstoljunk a művészet varázslatos világába, hanem egyben kiváló befektetési lehetőséget is nyújtanak. Ezt az állítást a BÁV ART tavalyi kutatása is alátámasztja, amely szerint a műtárgybefektetések iránt folyamatosan növekszik az érdeklődés. A megkérdezettek 80%-a úgy véli, hogy a műtárgy kiváló befektetési lehetőség, amely az inflációval arányos vagy akár azt meghaladó hozamot is hozhat. A műtárgyvásárlás iránt nyitott közönség körében a festmények állnak az első helyen, ezért is helyez nagy hangsúlyt a BÁV ART arra, hogy ne csak művészeti, hanem befektetési szempontból is kiemelkedő festményeket bocsásson árverésre. A soron következő 83. Művészeti Aukción mintegy 175 festmény kerül kalapács alá, melyek között klasszikus és modern alkotók munkái egyaránt megtalálhatók.

A tavaszi aukció kiemelkedő tétele

Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész, a háború utáni absztrakt művészet egyik kiemelkedő alkotója, Rekonstrukció című festménye nemrég Európa legrangosabb modern és kortárs gyűjteményében, a párizsi Musée National d'Art Moderne – Centre Pompidou kollekciójában is helyet kapott. Az árverésen 36 millió forintos kikiáltási áron induló műve, az Előérzet, a gyűjtők és a befektetők számára is egyaránt kiemelkedő lehetőséget kínál.

Időtlen érték a karóra

Egyre többen tartják alternatív befektetésnek az értékes órákat, hiszen ezek a tárgyak jelentős áremelkedést mutathatnak az idő múlásával, és a befektetési portfólió diverzifikálására is alkalmasak. A Rolex által gyártott ikonikus modellek iránti kereslet jelenleg is folyamatosan nő, amit a BÁV ART szakértői az aukciós katalógus összeállításakor kifejezetten figyelembe vettek. A növekvő érdeklődés másik motorja, hogy a sikeres vállaltvezetők, ügyvédek, illetve a feltörekvő fiatal értelmiségiek az értékes órákra ma már világszerte státuszszimbólumként is tekintenek.

Az aukció május 14-én és 15-én, a MOM Kulturális Központ Kupolatermében kerül megrendezésre mindkét nap 18 órai kezdettel. Vételi, vagy telefonos megbízások előzetesen is leadhatók a Szent István körúti Aukciósházban, a digitális katalógust pedig a https://bav-art.hu honlapon böngészhetik. Online licitálásra és a árverés képernyőn történő követésére a BÁV ART új aukciós portálján, a https://aukcio.bav-art.hu oldalon nyílik lehetőség.

(x)

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
DurerPark_05