Magyar euró: új dátumot hozott nyilvánosságra a kormány
Uniós források

Magyar euró: új dátumot hozott nyilvánosságra a kormány

Portfolio
A visszavont forgalmi engedélyű, de a visszavonástól számított 5 évig még üzemeltethető online pénztárgépek esetén idén év végéig gondoskodnia kell az üzemeltetőknek "az euró hivatalos pénznemmé tételének időpontját tartalmazó rekord alapértékének 2030. január 1-jére történő módosításáról" - derül ki a Pénzügyminisztérium rendeletéből a legfrissebb Magyar Közlönyből. A taxamétereknél ezzel párhuzamosan 2020. január elseje helyett 2030. január elsejét kell megadni az említett rekord alapértékének.
Bár az 5/2019. számú, május 30-i PM rendelet csak technikai jellegű módosításokat tartalmaz, amelyeket feltehetően az motivált, hogy egy távoli időpont megadásával ne kelljen rendszeresen módosítani az euróra átállással kapcsolatos időpontot, mégis megerősíti azt a benyomást, hogy egyáltalán nem gondolkodik gyors magyarországi euróbevezetésben a gazdaságpolitika. Bár a pénzcseréhez szükséges maastrichti kritériumok nagy részét teljesíti az ország, a kormány eddig is elég határozottan azt kommunikálta, hogy nem siet az euróval, inkább kivár, hogy egyrészt közeledjen az ország gazdasági fejlettségi szintje az eurózóna átlagához, másrészt közben kiforrja magát az eurózóna intézményi reformja is.

Magyar euró: új dátumot hozott nyilvánosságra a kormány
Varga Mihály pénzügyminiszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. május 30-án. Címlapkép és kép forrása: MTI Fotó Illyés Tibor
A magyar euróbevezetésről és annak kilátásairól az elmúlt hetekben írt cikkeink:
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
shutterstock_511583062_esztétika és funkció_1500x848
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
vargamihaly0921