Itt a bejelentés: folytatódik az állami ingyenpénzes program
Uniós források

Itt a bejelentés: folytatódik az állami ingyenpénzes program

Portfolio
Jövő hétfőn, június 17-én jelenti be az Innovációs és Technológiai Minisztérium két államtitkára azt, hogy új támogatási lehetőséggel folytatódik az Otthon Melege Program - derül ki a tárca meghívójából.
Egyelőre az új lehetőség részleteire nincs utalás az eseményre szóló meghívóban, csak annyi, hogy új alprogram indul el és ezt ismerteti Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár, illetve Weingartner Balázs fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A közlemény egyúttal emlékeztet rá, hogy a lakossági energiahatékonysági fejlesztéseket támogató, a CO2-kvóta értékesítési bevételből finanszírozott, program eddig több mint 300 ezer háztartás korszerűsítését segítette elő 36 milliárd forint keretösszegben. A támogatások csökkentik a családok anyagi terheit, az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátás mérséklésével hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez.

Az Otthon Melege Programban korábban a fűtéskorszerűsítési (kazán és konvektorcsere), illetve háztartási kis-, illetve nagygép cseréjével (hűtő, fagyasztó, mosó- és szárítógép) kapcsolatos alprogramok is voltak. A legutolsó program három hete, május 22-én indult el, és olyan erős volt az érdeklődés a konvektorcsere iránt, hogy az első héten beérkezett a támogatási keret felére igény:Az utóbbi évekbeli alprogramokat rendszerint úgy rakták össze, hogy az egyes megyékben, térségekben néhány napig lehetett pályázni (az nfsi.hu oldalán keresztül) egy előre meghatározott menetrend szerint, részben a lakosságszám alapján allokált keretre.

A tavaly őszi háztartási nagygép cserés pályázatnál például az energiaosztály alapján eltérő támogatási összegeket határoztak meg, ezzel ösztönözve a jobb energiahatékonysági gépek beszerzését, és a pályázat alapján kiállított támogatási okirattal lehetett menni a boltba megvenni az árcsökkentett gépet. A lakossági érdeklődés nagyon erős volt, jócskán túligényelték a keretet és akkor egy kormánydöntés arról szólt, hogy végül minden beadott, jogosult pályázó megkapta a támogatást:Címlapkép forrása: MTI Fotó Bruzák Noémi
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
europai parlament adoparadicsom szavazas 210121
koronavírus oltás pfizer
oltasigazolas utazasi korlatozas eu csucs charles michel 210121
koronavírus vakcina
vakcina_oltas_koronavirus
koronavírusválság
Peter Jahr europai parlament kap reform 210121
GettyImages-853538994 (2)
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Peter Jahr europai parlament kap reform 210121