Uniós források

Itt a bejelentés: folytatódik az állami ingyenpénzes program

Portfolio
Jövő hétfőn, június 17-én jelenti be az Innovációs és Technológiai Minisztérium két államtitkára azt, hogy új támogatási lehetőséggel folytatódik az Otthon Melege Program - derül ki a tárca meghívójából.
Egyelőre az új lehetőség részleteire nincs utalás az eseményre szóló meghívóban, csak annyi, hogy új alprogram indul el és ezt ismerteti Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár, illetve Weingartner Balázs fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A közlemény egyúttal emlékeztet rá, hogy a lakossági energiahatékonysági fejlesztéseket támogató, a CO2-kvóta értékesítési bevételből finanszírozott, program eddig több mint 300 ezer háztartás korszerűsítését segítette elő 36 milliárd forint keretösszegben. A támogatások csökkentik a családok anyagi terheit, az energiafelhasználás és a károsanyag-kibocsátás mérséklésével hozzájárulnak a fenntarthatósági célok eléréséhez.

Az Otthon Melege Programban korábban a fűtéskorszerűsítési (kazán és konvektorcsere), illetve háztartási kis-, illetve nagygép cseréjével (hűtő, fagyasztó, mosó- és szárítógép) kapcsolatos alprogramok is voltak. A legutolsó program három hete, május 22-én indult el, és olyan erős volt az érdeklődés a konvektorcsere iránt, hogy az első héten beérkezett a támogatási keret felére igény:Az utóbbi évekbeli alprogramokat rendszerint úgy rakták össze, hogy az egyes megyékben, térségekben néhány napig lehetett pályázni (az nfsi.hu oldalán keresztül) egy előre meghatározott menetrend szerint, részben a lakosságszám alapján allokált keretre.

A tavaly őszi háztartási nagygép cserés pályázatnál például az energiaosztály alapján eltérő támogatási összegeket határoztak meg, ezzel ösztönözve a jobb energiahatékonysági gépek beszerzését, és a pályázat alapján kiállított támogatási okirattal lehetett menni a boltba megvenni az árcsökkentett gépet. A lakossági érdeklődés nagyon erős volt, jócskán túligényelték a keretet és akkor egy kormánydöntés arról szólt, hogy végül minden beadott, jogosult pályázó megkapta a támogatást:Címlapkép forrása: MTI Fotó Bruzák Noémi
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?