Uniós források

Közel félmilliárdos EU-támogatásból duplázta kapacitását a Szeplast Zrt.

Portfolio
Kétszeresére bővítette termelési kapacitását több mint 1 milliárd forintos beruházással az elsősorban PVC-granulátumokat és -porkeverékeket gyártó Szeplast Zrt.
A közlemény szerint a fejlesztés megvalósítását csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatás segítette.

A beruházás keretében a cég új automata alapanyag-bemérő és adagoló rendszert, két hideg-meleg keverőt és két extrudert helyezett üzembe, melyek optimalizált és költséghatékony gyártási, ellenőrzési és kiszolgálási folyamat bevezetését teszik lehetővé. Az eszközök a legmodernebb, legkorszerűbb technológiát képviselik, melyek segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással végezheti a vállalkozás főtevékenységét. A fejlesztés célja nem csupán a korábbi kapacitás korszerűsítése volt, hanem biztosítja a vevők részéről jelentkező nagyságrendileg nagyobb mennyiségi igénynek kiszolgálását is.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint a Szeplast Zrt. a GINOP-1.2.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázatán nyert el 499,97 millió forintot Szegeden termelési kapacitásbővítésre 2017.12.05-én. A forrás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, illetve a magyar költségvetésből érkezik, a teljes projektköltségvetés pedig 1 milliárd 93 millió forint, így a támogatási intenzitás 46% körüli.
A projekt tervezett befejezett dátuma idén június 30. volt, így tehát ezért született ez a projektzáró közlemény. Hasonló közleményeket várunk az uniosprojekt@portfolio.hu címre, és a Portfolio Uniós források rovatában térítésmentesen közzétesszük a lehetőleg 1 millió euró feletti fejlesztések részleteit.
A Szeplast Zrt. 1994 óta végzi műanyagipari termékek gyártását. A cég 7 hektáros ipari területén rendelkezésre álló alapanyag és készáru raktárkapacitás meghaladja a kétezer tonnát.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a könyvelését euróban vezető cég a 2017-es 10,989 millió euró (3,4 milliárd forint) után tavaly 10,026 millió eurós (3,223 milliárd forintos) nettó árbevételt ért el, melynek csaknem fele exportból származott. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 208 ezer euró (66,899 millió forint) volt.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar