Uniós források

Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban

MTI
Portfolio
Elkészült a bólyi ipari park új üzemcsarnoka, valamint az ipari parkhoz vezető elkerülő út összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztési forrás felhasználásával - derül ki a projektzáró közleményből. Közelmúltbeli elemzésünkben rámutattunk, hogy a bólyi projekt az országban zajló uniós ipari parki fejlesztések közül a tizedik legnagyobb.
A közlemény szerint a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) elnyert támogatással megvalósult fejlesztés keretében megépült új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, a melegvíz ellátást a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.

Az ipari parkot megközelítő, a várost elkerülő, közel két kilométer hosszú út megépítése szintén része volt a pályázatnak, így a park immár közvetlenül csatlakozik az M60-as autópálya le- és felhajtójához és Bóly városához. Jelezték: az új út Bólyban a város központján áthaladó jelentős teherforgalom által okozott problémát is orvosolta.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint Bóly 2017.05.29-én nyerte el a TOP-1.1.1-15-BA1 - Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című pályázaton a kereken 800 millió forintnyi támogatást a "Bólyi Ipari Park fejlesztése IV. ütem" című fejlesztésére. A támogatási szerződés szerint az uniós társfinanszírozási ráta 89% az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, hiszen maga a projekt összköltsége 815,6 millió forint. A szerződés szerint a projekt megvalósítását idén július végéig tervezték, így tehát ezért született meg most a projekt záró közleménye.
A továbbiakban is várjuk az uniosprojekt@portfolio.hu címen a hasonló projekt közleményeket, amelyeket térítésmentesen megjelentetünk a Portfolio Uniós Források rovatában.
A közleményben Hárs József (független) polgármester hangsúlyozta, hogy "Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely", ennek érdekében pedig a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek.

A bólyi ipari park közel 60 hektáros területén 31 vállalkozás működik, ezek együtt több mint 1300 embernek biztosítanak munkahelyet az alig 4000 lelket számláló Pécstől 30, Budapesttől 200 kilométerre fekvő, autópályán könnyen megközelíthető kisvárosban - írták. Hozzátették azt is: a bólyi fiatalok 85 százaléka a parkban működő vállalatoknál képzeli el jövőjét.

A közelmúltban néztük végig, hogy milyen ipari parki EU-s fejlesztések zajlanak az országban mekkora támogatásból és azok várhatóan milyen gazdasági hatásokkal járnak. A több mint 200 projektet tartalmazó elemzés táblázatában a bólyi ipari parki fejlesztés is benne volt, mint a tizedik negyedik legnagyobb fejlesztés az országban.

Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban
Amint az alábbi két grafikon mutatja, Baranya megyében 8 ipari parki nyertes projekt van, amelyekre együttesen 3,5 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg. Mindkét adat az országos rangsor második felében található.

Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban


Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
koronavirus ukrajna
valgyimir putyin
aderjanos
email számítógép shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. április 21.
A koronavírus és a magyar bankszektor
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
2020. június 10.
Hitelezés 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Hosszú távú befektetés, folyamatos megtakarítás okosan.
európai bizottság_getty_stock