Uniós források

Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban

MTI
|
Portfolio
Elkészült a bólyi ipari park új üzemcsarnoka, valamint az ipari parkhoz vezető elkerülő út összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztési forrás felhasználásával - derül ki a projektzáró közleményből. Közelmúltbeli elemzésünkben rámutattunk, hogy a bólyi projekt az országban zajló uniós ipari parki fejlesztések közül a tizedik legnagyobb.
A közlemény szerint a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) elnyert támogatással megvalósult fejlesztés keretében megépült új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, a melegvíz ellátást a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.

Az ipari parkot megközelítő, a várost elkerülő, közel két kilométer hosszú út megépítése szintén része volt a pályázatnak, így a park immár közvetlenül csatlakozik az M60-as autópálya le- és felhajtójához és Bóly városához. Jelezték: az új út Bólyban a város központján áthaladó jelentős teherforgalom által okozott problémát is orvosolta.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint Bóly 2017.05.29-én nyerte el a TOP-1.1.1-15-BA1 - Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című pályázaton a kereken 800 millió forintnyi támogatást a "Bólyi Ipari Park fejlesztése IV. ütem" című fejlesztésére. A támogatási szerződés szerint az uniós társfinanszírozási ráta 89% az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, hiszen maga a projekt összköltsége 815,6 millió forint. A szerződés szerint a projekt megvalósítását idén július végéig tervezték, így tehát ezért született meg most a projekt záró közleménye.
A továbbiakban is várjuk az uniosprojekt@portfolio.hu címen a hasonló projekt közleményeket, amelyeket térítésmentesen megjelentetünk a Portfolio Uniós Források rovatában.
A közleményben Hárs József (független) polgármester hangsúlyozta, hogy "Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely", ennek érdekében pedig a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek.

A bólyi ipari park közel 60 hektáros területén 31 vállalkozás működik, ezek együtt több mint 1300 embernek biztosítanak munkahelyet az alig 4000 lelket számláló Pécstől 30, Budapesttől 200 kilométerre fekvő, autópályán könnyen megközelíthető kisvárosban - írták. Hozzátették azt is: a bólyi fiatalok 85 százaléka a parkban működő vállalatoknál képzeli el jövőjét.

A közelmúltban néztük végig, hogy milyen ipari parki EU-s fejlesztések zajlanak az országban mekkora támogatásból és azok várhatóan milyen gazdasági hatásokkal járnak. A több mint 200 projektet tartalmazó elemzés táblázatában a bólyi ipari parki fejlesztés is benne volt, mint a tizedik negyedik legnagyobb fejlesztés az országban.

Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban
Amint az alábbi két grafikon mutatja, Baranya megyében 8 ipari parki nyertes projekt van, amelyekre együttesen 3,5 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg. Mindkét adat az országos rangsor második felében található.

Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban


Elkészült a tizedik legnagyobb ipari parki EU-s fejlesztés az országban
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Szlovakia Magyarorszag EU elnokseg Peter Pellegrini Sulyok Tamas