vallalkozova valas unios program bodo sandor
Uniós források

Van egy jó ötleted? – Siess, mert 4,5 milliós EU-támogatást kaphatsz rá!

Portfolio
Ősszel az egész ország területén elindul az a vállalkozóvá válást segítő uniós pályázat, amelynek keretében a 30 év alatti fiatalok, illetve a 30 év feletti álláskeresők 4,5 millió forintnyi tőketámogatást kaphatnak a vállalkozási ötletükre – jelentette be Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára. Az ország egyes régióiban annyira nagy a 30 év felettiek felőli érdeklődés, hogy egyelőre nem is lehet jelentkezni, és erre tekintettel érdekes gyorsan lecsapni a lehetőségre, amíg lehet.
A kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozási lehetőségeiről részletesen szó lesz a Hiventures-Portfolio közös konferenciáján, amely október 17-én lesz. További részletek:

Mi a pályázat lényege?

A programot vállalkozás indítását tervező 30 év alatti fiataloknak és 30 év feletti álláskeresőknek indították, a teljes keret több mint 40 milliárd forint, a jóváhagyott üzleti tervvel rendelkezők fejenként 4,5 millió forint tőketámogatást kaphatnak – hangsúlyozta az államtitkár. A program segítségével mintegy 9000 egyéni vállalkozás jöhet létre 2022-ig, ebből csaknem 8000 az ország hat kevésbé fejlett régiójában, és közel ezer a központi régióban.

A 40 milliárdos támogatási keret csaknem 6000 vállalkozás létrehozását biztosítja a 30 év alattiak és mintegy 3000 vállalkozásét a 30 év felettiek körében. A pályázat mögötti finanszírozási háttér úgy néz ki, hogy a közép-magyarországi régióból jelentkezők támogatása a hazai költségvetésből történik, a hat kevésbé fejlett régióbeli jelentkezők támogatását pedig uniós forrásból, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretéből finanszírozzák.

A pályázati lehetőség iránt nagy az érdeklődés, de még lehet jelentkezni a www.ginop519.hu oldalon - hívta fel a figyelmet Bodó Sándor.

A pályázat különösen a 30 év felettiek körében kedvelt, a jelentkezők száma a Közép-Dunántúlon, Dél-Dunántúlon, Nyugat-Dunántúlon és Dél-Alföldön már meghaladja a képzésbe vonhatók számát. További regisztrációt a kompetenciamérések lefolytatásáig és a képzésbe vonás megkezdéséig nem fogadnak, így a 30 évnél idősebbek jelenleg Közép-Magyarországon, Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön jelentkezhetnek. A 30 év alattiak esetében még minden régióban nyitott a regisztráció - jelezte Bodó Sándor.

Az államtitkár kiemelte: az országban elsőként a dél-dunántúli régióban indultak el a képzések, itt már több mint 250 millió forint támogatást ki is fizettek. Hozzátette, hogy a dél-alföldi régióban egy héten belül indul a képzés.

Mi a pályázat menete?

Az alábbi lépések szerint kell haladni:

  • A fentiekben már említett www.ginop519.hu oldalon kell jelentkezni
  • Ezután a jelentkezőket kompetenciamérésre hívják, és akik ezen megfelelnek, megkezdhetik a képzést
  • A képzésen elsajátíthatják a vállalkozás indításához szükséges alapvető jogi, pénzügyi, munkaszervezési, gazdálkodási ismereteket, és segítséget kapnak üzleti tervük megírásához
  • A képzés végén vizsgát tesznek és benyújtják üzleti tervüket, amelyet független szakértők értékelnek
  • Az elvégzett képzésről és az üzleti terv jóváhagyásáról tanúsítványt kapnak, ennek birtokában és vállalkozásuk megalapítása után benyújthatják támogatási kérelmüket a Magyar Államkincstár elektronikus felületén
  • A támogatási kérelmet kizárólag a kérelem benyújtása előtt legfeljebb 3 hónappal korábban alakult vállalkozások nyújthatnak be.

Címlapkép forrása: kormany.hu, Pénzügyminisztérium

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
bét
space x
GettyImages-1232452217
GettyImages-1232206443
frankfurt
petrom
GettyImages-1226560678
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
ühg