Uniós források

Új üzemcsarnokot építenek 150 milliós EU-támogatásból Mezőberényben

MTI
Több mint 298 millió forintos fejlesztésbe kezdett a gépalkatrészek és acélszerkezetek gyártásával foglalkozó mezőberényi Csaba-Berényi Gépgyártó Kft. – jelezte a vállalat ügyvezető igazgatója a minap az MTI-nek. Koloh Zsolt elmondta, a beruházási összeg felét az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) nyerték el, másik felét önerőként biztosítják.

A beruházás során egy új, 1346 négyzetméter nagyságú felületkezelő és festő üzemcsarnok épül, amelybe új festőtechnológiát vásárolnak, ez viszi el a beruházási összeg körülbelül 60 százalékát. A maradék támogatásból egyéb új berendezéseket, anyagmozgató- és gyártóeszközöket, valamint a 3D-s tervezést segítő gépeket vásárolnak.

A fejlesztés tavaly októberben kezdődött és a tervek szerint idén év végén ér véget.

A Csaba-Berényi Gépgyártó Kft. 1995-ben kezdte működését, jelenleg 210 dolgozót alkalmaz, Mezőberény egyik jelentős foglalkoztatója. Koloh Zsolt elmondta, az új csarnokba vennének fel új dolgozókat, ám a jelenlegi munkaerőpiaci viszonyok közepette ez nehéz, ezért valószínűleg belső képzéssel oldják meg a problémát. A pályázat során a jelenlegi dolgozói létszám megtartását vállalták. 

A továbbiakban is várjuk a hasonló méretű, uniós pályázati hátterű projektekről szóló közleményeket az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen megjelentetünk a Portfolio Uniós Források rovatában.

A cég árbevételének körülbelül 95 százaléka külpiaci értékesítésből származik, Németországba, Ausztriába, Olaszországba és Hollandiába exportálnak. A fejlesztés hatására nem elsődleges cél új piacok keresése, inkább a jelenlegiekre szeretnének minél magasabb megmunkáltsági szintű termékeket szállítani - húzta alá az ügyvezető igazgató.

A cég eddig is csaknem 13 ezer négyzetméteres gyártócsarnokkal, négyezer négyzetméter raktárfelülettel rendelkezett. 2008 óta öt európai uniós fejlesztési támogatást nyert el, amiből létszámemelést, technológiai fejlesztést és képzéseket valósítottak meg.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
mnb epulet
paul fox
vakcina_oltas_koronavirus
izrael gazdasagelenkites netanjahu 210124
havazas kiadtak a figyelmeztetest budapest 9 megye
muller cecilia oltasi terv magyarorszag 210124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Peter Jahr europai parlament kap reform 210121