Másfél év után újra kinyit a Gundel: új üzemeltetővel és új étlappal indulnak
Üzlet

Másfél év után újra kinyit a Gundel: új üzemeltetővel és új étlappal indulnak

Portfolio
Másfél évnyi kényszerpihenőt követően szerda reggel újra kinyit a Gundel Étterem. A több, mint 125 éves múltra visszatekintő, tradicionálisan a nemzetközileg is legismertebbnek számító budapesti étterem és kávéház komoly átalakuláson ment keresztül az elmúlt hónapokban. Ennek legfontosabb eleme, hogy új üzemeltetője lett, ezzel párhuzamosan átalakult a gasztronómiai és vendéglátási koncepció is.

Hosszú, több mint másfél éves kényszerszünetet tartott a Gundel Étterem. A tavaly márciusi leállás a városligeti intézmény sorsát hosszú távon is meghatározta, hiszen

új üzemeltetőhöz, az Eventrend Grouphoz került.

A magyar piacon meghatározó gasztronómiával, rendezvényszervezéssel és hotel-üzemeltetéssel foglalkozó cégcsoport portfóliójába tartozik többek között a New York Café, a Centrál Kávéház, a Spoon Hajó, a Városliget Étterem és Kávézó, a Cziniel Cukrászda, a Főőrség Kávéház mellett öt vidéki szálloda és több jelentős catering-és rendezvényszervező cég is.

Új korszakot nyitnak

Nagy Gábor a holding egyik alapító társtulajdonosa a Portfolio-nak elmondta, hogy a Gundel-projekt számukra nem most kezdődött, évek óta folynak tárgyalások az Eventrend és a tulajdonos Danubius Hotels között. Most jött el az alkalom arra, hogy átvegyék az üzemeltetést (a szomszédos Bagolyvár étteremmel együtt): az épületek tulajdonosa továbbra is a Danubius marad, de a működésből teljesen kivonul. Bár a tranzakció részletei üzleti titkot képeznek, de az tudható, hogy a felek egy hosszú távú üzemeltetési szerződést kötöttek.

gundel étterem enteriőr

Az új menedzsment számára a Gundel egy "nemzeti ügy, egy világhírű gasztromárka, melyet szolgálni kell és nem újra kitalálni". Üzleti koncepciójukban fontos küldetés, hogy az étterem elérhető legyen, és mindenkinek lehetősége legyen átélni a "Gundel-élményt". Fontosnak tartják, hogy az étterem és kávéház reggeltől estig látogatható legyen, nem csak főétkezésekre, hanem akár egy reggelire, vagy egy kávéra-süteményre is beülhessenek a vendégek. Kínálatuk fókuszába mindemellett a magyar gasztronómia alapjául szolgáló Gundel-kreációkat állították. Szeretnék mindezzel elérni, hogy ha valaki egy eredeti, nem újragondolt, de nagy gondossággal elkészített magyar ételt szeretne megkóstolni, akkor a városligeti étterem legyen a megfelelő választás.

„Hogyan lehet sikeressé formálni, és megmutatni a mai ember számára egy száz éves történelmi éttermet vagy kávéházat? Ezt a kérdést tettük fel magunknak 12 évvel ezelőtt a New York Café-ban is, ahol a korábbi üzemeltető tönkrement. Ott sikerült: ma nap, mint nap sorban állnak az emberek, hogy bejuthassanak. Úgy gondoljuk, hogy a Gundel esetében is lehetséges tudatos és folyamatos építkezéssel a múltjához méltó sikerek mellett működtetni ezt a világhírű márkát, a leghíresebb magyar éttermet. Munkatársainkkal szeretnénk az étterem történetéhez egy újabb sikeres fejezetet hozzátenni.” – tette hozzá Nagy Gábor. A december 8-i újra nyitást követő időszakban limitált vendégszámmal, nyitnak ki (ugyanakkor a foglalások alapján látható, hogy az első napokra már teltház várható).

gundel étterem enteriőr

Polyák Norbert, az étterem ügyvezető igazgatója szerint ez azért szükséges, mert a csapat még épül, bár a gerince már megvan, de a személyzetet folyamatosan toborozni, építeni, majd képezni kell még hónapokon keresztül. A munkaerő megtalálása komoly kihívás a mai világban, még egy ilyen presztízsű helyen is. Hiába lett minden korábbinál népszerűbb a gasztronómia az elmúlt években, csak kevés fiatal számára vonzó a szigorú beosztás, a feszes munkarend.

Felújított beltér, megújult étlap

Az átalakítás során három nagy térben gondolkodtak, a kertben, a belső kávéházban és az éttermi részben. A kert várhatóan a tavasz folyamán nyílik meg, de az elképzelés szerint több száz vendég befogadására lesz alkalmas. Az étterem beltere megújult, a koncepció a „vissza a gyökerekhez” szlogenre épít: eltűntek a nehéz szőnyegek, lekerültek a falakról a Munkácsyk, egy kávéházibb, könnyebben befogadható tér jött létre.

gundel étterem enteriőr

A belső rész kétharmada egy klasszikus kávéházi térré vált – ide már reggel 9 órától be lehet ülni egy kávéra, egy reggelire, vagy üzleti tárgyalásra. Ettől elkülönül a kisebb, Zsolnai porcelánnal és ezüst evőeszközökkel szervizelt éttermi rész, a „karzat”, ahová elsősorban vacsoraidőre lehet asztalt foglalni.

A gasztronómiai koncepció átalakításánál az Eventrend Group egyik arca, Wolf András corporate séf jelölte ki az irányokat, partnerével közösen az executive séffel, a korábban Japánban exkluzív magyar éttermet vezető Moldován Viktorral közösen alkották újra a nagy múltú fogásokat. Az étlapon fontos szerepet kapnak azok az ételek, amelyek megalkotása tradicionálisan a Gundelhez – és magához, az alapító Gundel Károlyhoz – kötődnek.

Az étlap törzsét a "Nemzeti 11" névre keresztelt ételek adják, mint például a Palócleves, az Újházy tyúkhúsleves, a Fogas Kárpáti, a Mangalica Bakonyi módra, és természetesen a híres desszertek, a Gundel Palacsinta (képünkön), a Somlói galuska és a Rákóczi túrós is.

Az eredeti Gundel palacsinta

A kávéházi részben is teljes melegkonyhás étlap áll rendelkezésre, salátákkal, snack ételekkel, előételekkel, levesekkel, gazdag desszert-választékkal. A koncepció része, hogy megfizethetőbb áron, nagyobb adagokat kínáljanak: a reggeli ételek már 2000 forinttól, a főételek 4000 forinttól, a klasszikus desszertek 2000 forinttól érhetők el.

Este pedig a kávéház mellett, a karzaton megnyílik az éttermi rész, ahol elegáns terítéssel, ezüst evőeszközökkel, Zsolnay porcelánon tálalnak. Az éttermi részben vacsoraidőben csak 3 vagy 4 fogásos menüket lehet rendelni, a teljes étlapból bármit választva a 3 fogás 12 ezer forintba, a 4 fogás 14 ezer forintba kerül a nyitást követően.

Az étterem továbbra is üzemel catering-és rendezvényhelyszínként is: a különtermekben és a kertben egyaránt ki tudják szolgálni az incentive- és turistacsoportokat, a családi rendezvényeket, esküvőket is.

Címlapkép és fotók: Eventrend Group

A cikkk megjelenését az Eventrend Group támogatta.

ChikansPlanet

Robotcsigák műanyagdiétán

Míg a tengeren úszó szemétszigetek és azok környezeti ártalmai gyakran megjelennek a közbeszédben, viszonylag kevés szó esik a tengerbe süllyedő hulladékokról. Pedig

Holdblog

Románia előz? (HOLD After Hours)

Mozaikadásunkban vendégek és gazdaságok előzik egymást, valamint rettegjük az állami segítséget. Vendég: Móricz Dániel és Szabó Zsolt (BDO Corporate Finance Hungary). Jó szórakozást! 0:42

HitelesAndrás

Ismét 400 Forint felett az Euro!

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Ismét 400 Forint felett az Euro! Ahogy az euro ismét átszakította a 400 forintos határt, úgy növekedett a telefonhívások száma, hogy most mi legyen..

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Harapófogóba került a felemelkedő nagyhatalom: ebből nehéz lesz kimászni

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
nő férfi tengerpart bicikli boldog