A leginnovatívabb és zöld programokat díjazzuk - Megvannak a döntőbe jutott vállalatok
Üzlet

A leginnovatívabb és zöld programokat díjazzuk - Megvannak a döntőbe jutott vállalatok

Portfolio
Szeptember 6-án az ország legjobb „zöld” projektjeit díjazzuk a Sustainable World konferencián összesen 5 kategóriában. A „Green Awards” különböző kategóriáit 2022-ben indítottuk elsőként útnak, a Magyar Bankholding, a Solar Markt, az E.ON Hungária, a PwC Magyarország, és a Portfolio Csoport közös támogatásával. A jelentkezési időszak lezárult, és elkészült mind az 5 kategóriában a legjobb pályázatokból álló "shortlist". A díj támogatóit is megkérdeztük, hogy szerintük miért fontos a leginnovatívabb vállalatok és ötletek díjazása a Green Awards keretén belül.

Az elsőként meghirdetett Green Awards pályázatunk során azon jelentkezőket vártuk, akik büszkék a vállalat tevékenységére, eddigi eredményeire, egy adott programjára vagy innovációjára. Összesen 5 kategóriában vártuk a legfenntarthatóbb kezdeményezéseket június 30-ig:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata
  2. Az Év Zöld Kkv-ja
  3. Az Év Zöld Innovációja
  4. Az Év Zöld Befektetése
  5. Az Év Jó Ügye

A pályázatnak tartalmaznia kellett a jelentkező nagy-, vagy kis- és középvállalat (nagyvállalati kategória 250 fős alkalmazotti létszám felett) elmúlt évben nyújtott fenntarthatósági szempontból kiemelkedő munkáját; a Zöld Innováció és Befektetés kategóriák esetén ezeknek a bemutatását a társadalmi,illetve környezeti pozitív hatásokkal együtt; valamint a Jó Ügy kategóriában való jelentkezésesetén a program pontos leírását, társadalmi hatásait.

A díj mögött álló támogatóink egyike volt a Magyar Bankholding, Puskás András, elnöki főtanácsadó a díjazás kapcsán elmondta, hogy: "A vállalatok, ezen belül pénzintézetek számára a fenntarthatóság több szempontból is kritikus, a versenyképességet is befolyásoló tényezővé vált az elmúlt években. A fenntarthatósági törekvések stratégiába foglalása, illetve vállalások melletti elköteleződés már rövid távon is a kockázatok mérsékléséhez, illetve költségcsökkenéshez vezet, míg az aki ezekkel nem él, versenyhátrányba kerül, nehezebben jut finanszírozáshoz és befektetésekhez.

A bankszektornak így meghatározó szerepe van, mind a saját elköteleződése, mind a finanszírozás oldaláról tudják ösztönözni a fenntartató célok kitűzésére a vállalatokat, illetve a magánszemélyeket.

Azt gondoljuk, hogy egy több mint 2,5 millió ügyfelet kiszolgáló, magyar tulajdonú bankként hatalmas a felelősségünk a környezet megóvásában, és ezzel párhuzamosan a jövő generációk védelmében is. Tagbankjaink az elmúlt években is bizonyítottak a fenntarthatóság területén, több díjazott kezdeményezésünk, programunk van, amiket a hármas bankfúzióval is tovább fogunk vinni, felskálázva a létrejövő nagybanki szintre."

Zsűrizés, kiválasztás

A jelentkezési időszak lezárultát követően minden kategóriában a legjobb 3-5 vállalat kiválasztásának a folyamata zajlott,

így összesen 17 olyan pályázati anyag maradt versenyben.

Ők lesznek azok, akik közül a Sustainable World konferencia előtt a szakmai zsűri a nyerteseket is kiválasztja, majd a konferencia délutánján, a Green Awards keretében a győzteseket is kihirdetjük.

"A PwC ESG szakértői csapata örömmel vállalta a Portfolio Sustainable World konferenciához kapcsolódó Green Awards szakmai zsűri szerepére vonatkozó felkérést. Igyekszünk minden alkalmat és platformot megragadni a szakmai tudásunk megosztására a fenntarthatósági témakörben. A 2022-ben először megrendezett Green Awards díjátadót egy kitűnő alkalomnak ítéltük meg, hogy olyan hazánkban tevékenykedő cégekkel találkozhassunk, akik hasonlóan elhivatottak egy zöldebb jövőért. Az öt kategóriában közel félszáz pályázat érkezett, nekünk az a megtisztelő feladat jutott, hogy ezt a halmazt kategóriánként a legjobbakra szűkítsük és a jeles szakmai zsűri végső döntéshozatalát moderáljuk.

Legyen szó kis- vagy nagyvállalatról, technológiai innovációról, befektetésről vagy egy jótékony célról, a pályázatok tartalmasak és kreatívak voltak.

- mondta el Bozsik Balázs, a PwC Magyarország fenntarthatósági és ESG üzleti szolgáltatások vezetője.

A zsűri tagjai

A Green Awards díjátadót szeptember 6-án a Sustainable World konferncián rendezzük meg! A konferencia programjáért kattints!

Hisszük, hogy eljött a tettek ideje. A Green Awardsra pályázó kis- és nagyvállalatok fenntarthatósági tevékenységében sem a szavaké, hanem a tetteké a főszerep.

Cselekedeteikkel, zöld ötleteikkel pozitív energiát adnak és tettekre ösztönöznek másokat. Ha a zöldebb jövőről van szó, mi az E.ON-nál a közösségek és az összefogás erejében hiszünk, és abban, hogy a számtalan egyéni indíttatásból épülő közösség ereje visz minket közelebb fenntarthatósági céljaink eléréséhez. Legutóbbi klímakampányunkban arra hívtuk fel az emberek figyelmét, hogy minden apró cselekedet számít, ha a jövőnkről van szó, és hogy közös összefogással meg tudjuk védeni bolygónkat és a gyermekeink jövőjét. A Zöld Innovációk Díj egyéni jelöltjei más-más szektorokból hoznak ötleteket arra, hogyan működjünk zöldebben, ez pedig friss adag inspirációt jelent majd azoknak, akik akarják ezt a változást és hajlandóak tenni érte" – mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Csoport Márka és marketing vezetője.

Mécs Imre, a Solar Markt Csoport elnöke, a díj kapcsán így fogalmazott: "Ma a fenntartható, klímatudatos stratégia nem választás kérdése, hanem elengedhetetlen feltétele egy értéknövelő vállalat működésének. A felelős működés egyik legfontosabb eleme a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkentése, ami csak az energiatermelés és -fogyasztás drasztikus átalakításával érhető el.

Így alapítóként, nagy örömmel csatlakoztunk a leginnovatívabb vállalatok és ötletek díjazására létrejött Green Awards programhoz.

Mi magunk is élenjárunk zöldenergia-piac evolúciójában. A Solar Markt dekarbonizációs csomagja, a Green Cloud, amelyet az E.ON Csoporttal közösen fejlesztettünk ki, dedikált hazai naperőművekből biztosítja versenyképes, kiszámítható áron, hosszú távú garanciával, a független zöldenergiát vállalati ügyfeleinek. Mindezt teszi az ország legnagyobb, piaci alapon működő napenergia-rendszerének felépítése és üzemeltetése révén. A zöldenergia hamarosan hiánycikk lesz hazánkban. Aki nem biztosítja már ma, hogy elegendő karbonsemleges energiához jusson, annak pár év múlva már lehet, hogy nem lesz ilyen egyszerű módja rá. És ekkor nemcsak a klímavédelmi stratégiája csorbul majd, nemcsak a befektetői és az ügyfelei fordulhatnak el tőle, de a jelenleg tapasztalható áremelkedéseket látva jelentősen nagyobb költséget is jelenthet majd számára energiaszükségletei ellátása. Hisszük, hogy a Green Award díjra jelölt projektek elősegítik egy zöldebb világ megteremtését, amelyen mi is fáradozunk." - fogalmazott az elnök.

A Portfolio Csoport nevében gratulálunk a legjobbak közé jutott vállalkozásoknak, és egyben sok sikert kívánunk a végső kiválasztás során.

Címlapkép: Getty Images

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
wall street