Három akvizíciót tervez a Bravogroup Holding, milliárdos nagyságrendben
Üzlet

Három akvizíciót tervez a Bravogroup Holding, milliárdos nagyságrendben

Portfolio
"Szó sincs búcsúzásról, ez se bennem, se az RTL-ben nem merült fel. Az amerikai verzióban is jóval több mint 5 Cápa váltja egymást rendszeresen. A magyarországi producerek is erre készülnek" - fogalmazott a Pénzcentrumnak adott interjújában Lakatos István. A Bravogroup Holding vezérigazgatója többek között a vállalat milliárdos akvizícióiról, a cápás projektek megtérülési potenciáljáról és a napelemek piacáról is nyilatkozott.

A Bravogroup Holding vezérigazgatója elmondta, hogy a cégcsoportnál jelenleg három komoly akvizíciós projekt fut egyszerre, ezek nagyobb volumenű befektetések, most ezekre kell koncentrálnia: ezért hagyja ki az RTL-en futó Cápák között üzleti show-műsor őszi évadát. Bár részleteket nem árult el, az kiderült, hogy összességében milliárdos nagyságrendű befektetésről van szó, három különböző területről.

Ez jelentős lépés a cégcsoport életében, hiszen az elmúlt években jellemzően 200-500 millió forint közötti sávban mozogtak az üzletek, most először lépik át a milliárdos küszöböt.

Lakatos István szerint körülbelül 200 millió forintnyi befektetésnél jár a Cápák között elmúlt évadaiból. A megtérülés iparágfüggő, de átlagosan 4-5 éves megtérülésekkel szokott számolni.

"A Forever Hands nyereséges és osztalékot fizet, a Little Love Box szintén nyereséges és osztalékot fizet, a Munchból ugyan kiszálltunk, mert bővült, és nagybefektetőt keresett, de ott is bőven megtérültünk, a Pulowear-be pedig még csak most szálltam be, de nem kizárt, hogy két éven belül megtérül a teljes befektetés, annyira jók a számok" - tette hozzá.

A Bravogroupnak jelentős érdekeltségei vannak a napelemek piacán is. A cégvezető úgy látja, ügyfélkörük jelentős része előbb-utóbb akkumulátorral is ki fogja ezeket a rendszereket egészíteni.

"Abban az ütemben, ahogy a tárolási költség csökken, egyre inkább érdemes lesz tárolni a megtermelt áramot, nem pedig olcsón eladni, amikor más is termel" - mondta, és hozzátette, hogy a tárolás ma még egy nagyon nehezen megoldott kérdés, de ez is egy olyan új üzletág, ahol ott szeretnének lenni.

Ugyanakkor aláhúzta, hogy nem az akkumulátorgyártásba szállnak be, mert ott "minimum 100 millió dollárosak a befektetési tételek".

Címlapkép forrása: RTL

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

Kiszámoló

Csalásmegelőzés: lépett az Erste

Akárhányszor a bankos csalásokról írtam, szóvá tettem, hogy nagyon nagy probléma, hogy az ügyfelek nem tudnak napi utalási limitet beállítani, hogy a csalók ne tudják az összes pénzt egy na

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a friss inflációs adat! Még csökken a drágulás üteme Magyarországon
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tozsde részvény