Három akvizíciót tervez a Bravogroup Holding, milliárdos nagyságrendben
Üzlet

Három akvizíciót tervez a Bravogroup Holding, milliárdos nagyságrendben

Portfolio
"Szó sincs búcsúzásról, ez se bennem, se az RTL-ben nem merült fel. Az amerikai verzióban is jóval több mint 5 Cápa váltja egymást rendszeresen. A magyarországi producerek is erre készülnek" - fogalmazott a Pénzcentrumnak adott interjújában Lakatos István. A Bravogroup Holding vezérigazgatója többek között a vállalat milliárdos akvizícióiról, a cápás projektek megtérülési potenciáljáról és a napelemek piacáról is nyilatkozott.

A Bravogroup Holding vezérigazgatója elmondta, hogy a cégcsoportnál jelenleg három komoly akvizíciós projekt fut egyszerre, ezek nagyobb volumenű befektetések, most ezekre kell koncentrálnia: ezért hagyja ki az RTL-en futó Cápák között üzleti show-műsor őszi évadát. Bár részleteket nem árult el, az kiderült, hogy összességében milliárdos nagyságrendű befektetésről van szó, három különböző területről.

Ez jelentős lépés a cégcsoport életében, hiszen az elmúlt években jellemzően 200-500 millió forint közötti sávban mozogtak az üzletek, most először lépik át a milliárdos küszöböt.

Lakatos István szerint körülbelül 200 millió forintnyi befektetésnél jár a Cápák között elmúlt évadaiból. A megtérülés iparágfüggő, de átlagosan 4-5 éves megtérülésekkel szokott számolni.

"A Forever Hands nyereséges és osztalékot fizet, a Little Love Box szintén nyereséges és osztalékot fizet, a Munchból ugyan kiszálltunk, mert bővült, és nagybefektetőt keresett, de ott is bőven megtérültünk, a Pulowear-be pedig még csak most szálltam be, de nem kizárt, hogy két éven belül megtérül a teljes befektetés, annyira jók a számok" - tette hozzá.

A Bravogroupnak jelentős érdekeltségei vannak a napelemek piacán is. A cégvezető úgy látja, ügyfélkörük jelentős része előbb-utóbb akkumulátorral is ki fogja ezeket a rendszereket egészíteni.

"Abban az ütemben, ahogy a tárolási költség csökken, egyre inkább érdemes lesz tárolni a megtermelt áramot, nem pedig olcsón eladni, amikor más is termel" - mondta, és hozzátette, hogy a tárolás ma még egy nagyon nehezen megoldott kérdés, de ez is egy olyan új üzletág, ahol ott szeretnének lenni.

Ugyanakkor aláhúzta, hogy nem az akkumulátorgyártásba szállnak be, mert ott "minimum 100 millió dollárosak a befektetési tételek".

Címlapkép forrása: RTL

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

szenior treasury és kontrolling munkatárs

szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
dubaj