Hogy motiválja a dolgozókat a Spar és a Nestlé magyarországi vezetője?
Üzlet

Hogy motiválja a dolgozókat a Spar és a Nestlé magyarországi vezetője?

Portfolio
2022-ben is kiosztották az Év Menedzsere Díjakat. A májusi díjátadó nyerteseit a Menedzserszövetség és a Portfolio a Business Menü Bombera Krisztinával című videósorozatban mutatja be.

Sorozatunk záróepizódjának vendége Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója, aki az Év Menedzsere Díjat nyerte el. A Menedzserszövetség és a Bayer Hungária Kft. Év Női Menedzsere Különdíjának kitüntetettje Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója. 

Noszek Péter gyakornokként kezdte pályafutását a Nestlé svájci központjában, az azóta eltelt három évtizedben három kontinens különböző országaiban vállalt pozíciókat a cégnél. 2014-ben a vállalat központjának alelnökévé, 2018-ban a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatójává nevezték ki. 2021 óta ő tölti be a közép-kelet-európai régióban a pénzügyi vezetői tisztséget is. A hazai leányvállalat élén ő az első magyar vezető, vezetése alatt a vállalat megduplázta az itthoni árbevételt. Az anyacég összesen 325 milliárd forintban fektet be Magyarországon, továbbra is hosszú távú hazai jelenléttel terveznek. 

Heiszler Gabriella végigjárta a ranglétrát a Sparnál: volt belső ellenőrzési vezető, kontrolling és számviteli vezető, gazdasági cégvezető. 2017 óta tartó vezetése alatt a vállalat Magyarország ötödik legnagyobb munkaadójává vált. Szorgalmazza a saját élelmiszertermékek előállítását, ennek köszönhetően a hazai kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a cég két húsfeldolgozó üzemnek is tulajdonosa.

Nézd meg te is a Business Menü videósorozat záróepizódját! Bombera Krisztina vendégei ezúttal Noszek Péter és Heiszler Gabriella voltak. A díjak átadói is feltették kérdéseiket a díjazottaknak: Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális executive alelnöke, és Kárpát Krisztina Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. 

A beszélgetés kiemelt témái voltak a felsővezetők körében tapasztalható nemi egyenlőtlenségek, a munkavállalók motiválásának fontossága, a globális vállalatok hazai lehetőségei és nehézségei. A beszélgetés végén pedig a szokásokhoz híven szóba kerül a jövő vezetőgenerációjának felkészültsége is. 

Elhangzott: Magyarországon a menedzsmentekben dolgozó férfiak és nők aránya 92-8% ezért is fontos egy külön női vezetők számára létrehozott díjjal reflektálni erre az egyenlőtlen helyzetre, elismerni a női cégvezetők kiemelkedő teljesítményét. Heiszler Gabriella, nyilván nem teljesen függetlenül attól, hogy tapasztalja maga körül nem mindennapi helyzetét, külön figyelmet fordít arra, hogy a Spar vezető pozícióiban egyelő arányban legyenek nők és férfiak. Cégen belül nincs belőle probléma, hogy nőként vezeti a vállalatot – mondja Heiszler, - azonban a regionális vezetői találkozók alkalmával, külsős partnerrel való tárgyalás során nehezebb egy női vezetőnek elfogadtatnia magát, sokszor évekig tart, amíg megszokják a jelenlétét, és egyenrangú félként kezdenek tekinteni rá. 

Az alkalmazottak motiválásában a legfontosabb a fizetés, a különböző juttatások, ezt nem lehet letagadni, mondja Noszek Péter, viszont a munkahelyi környezet, a tréningek, továbbképzések jelentőségéről sem szabad elfelejtkezni, mert ezek is számítanak.  Heiszler még azzal egészíti ki a felsorolást, hogy elsősorban tudatában kell lenni annak, hogy igenis számít a vezető törekvése, és fontos tudni, hogy különböző területeken dolgozó beosztottak milyen típusú dicséretnek, segítségnek örülnek. 

Közös_ÉvMenedzsereDíjátadóGála_díjazottak és díjátadók(1)
Az Év Menedzsere Gála díjazottjai és díjátadói Forrás: Menedzserszövetség

A szellemi és fizikai munkák azonban megbecsültségben, kényelemben egyre jobban távolodnak egymástól, és ez Heiszler szerint nagy kihívás a jövőre nézve. Mindkét díjazott alkalmaz fizikai munkát végző embereket, és elismerték annak a fontosságát, hogy a munkájukkal járó kényelmetlenségeket, mint amilyen például egy boltnál a vasárnapi nyitvatartás, vagy egy gyárban a több műszak, ellensúlyozni kell minél előbb, hogy ezek a dolgozók is megbecsülve érezzék magukat. 

Címlapkép: Portfolio

Az Év Menedzsere Díjak médiatámogatója a Portfolio.

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tiktok