Új fintech hub várja a szomszédban a magyar fintech startupokat is
Bank

Új fintech hub várja a szomszédban a magyar fintech startupokat is

Portfolio
Magyar startupok jelentkezését is várja a Vacuumlabs részvételével alakult FinTech Hub Szlovákia - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.
A fintech trendekkel, a magyar fintech szektor helyzetével is részletesen foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

Március végén megkezdte működését az egész Közép-kelet-európai Régió innovációinak támogatására létrejött FinTech Hub Szlovákia Pozsonyban. A központ alapítói, a Mastercard, a Vacuumlabs és a Szlovák Fintech Szövetség.

Az alapítók a régióba belépni tervező startup-ok indulását és működését könnyítenék meg olyan területeken, mint a releváns hálózatokhoz kapcsolódás, a szabályozási irányelvekhez és technológiai támogatáshoz való hozzáférés. Emellett akár fizikai munkaterületet is biztosítanak a terjeszkedést fontoló vállalkozások számára.

A most induló programban való részvételhez magyar fintech startupok és növekvő vállalkozások jelentkezését is várják.

A FinTech Hub alapítóit elsősorban az olyan sikeres szabályozói sandbox-ok (új pénzügyi technológiák védett, a szabályozó által felügyelt környezetben történő tesztelését szolgáló megoldások) inspirálták, amelyek Nagy-Britanniától Szingapúrig sok országban működnek és virágoznak az elmúlt években.

„Amint a vállalkozás teljesíti a programot a FinTech Hub Szlovákiában és bevezeti szolgáltatását a piacon, nem csak technológiai, hanem adminisztratív támogatást is garantálunk a szükséges licenc igényléséhez. Ez az egyik oka annak, hogy a Hub egy semlegesen felépített platformmal rendelkezik. Arra törekszünk, hogy fenntartsuk és érvényesítsük az összes piaci szereplő közös érdekeit. Ez hozzájárul a piacon megjelenő, folyamatosan magas színvonalú innovációkhoz" - mondta el Juraj Králik, a FinTech Hub Slovakia projektmenedzsere.

A hub átfogó célja az innováció és a digitalizálás támogatása a Közép-kelet-európai Régió pénzügyi szektorában. A Hub arra törekszik, hogy a vállalatok lehetőséget kapjanak megoldásaik érvényességének biztonságos környezetben történő tesztelésére. Ehhez minden szükséges erőforrás rendelkezésre áll szakértői támogatás és tanácsadás formájában is.

A program minden típusú vállalkozás számára nyitott, legyen szó induló, bővülő vagy már régebb óta jól működő vállalatról. A befogadáshoz a FinTech Hub Szlovákia a termék, koncepció vagy prototípus egyediségét, valamint annak sikerességét és régióban való alkalmazhatóságát vizsgálja. A központ emellett segíti a tagokat a szükséges ágazati licencek megszerzésében. 

A programhoz csatlakozó tagok három fő irány - technológiai, jogi és mentorálási támogatás - mentén használhatják majd a platformot. Kiemelt hozzáférést kapnak a központ technológiai partnerei által biztosított saját tesztelési környezethez. Gyorsabb, hatékonyabb és sikeresebb piacra jutási utakat építhetnek fel a szakértők irányításával. Minden kiválasztott résztvevő számára biztosítanak egy mentort, aki felügyeli az előrehaladást. Mindezen felül a startupoknak fizikai munkakörnyezetet is biztosítanak Pozsonyban.

„Technológiánkkal is támogatjuk az érdeklődőket, hogy felgyorsíthassuk a teljes folyamatot. A hagyományos kártyavilágban használt technológiák mellett gondolok itt például a nyílt banki szolgáltatásokra, a peer-to-peer fizetésekre, big data-t vagy mesterséges intelligenciát használó megoldásokra, felhasználóbarát hitelesítési módszerekre, a jobb biztonságot szolgáló eszközökre és egyebekre" - nyilatkozta Michal Čarný, a Mastercard Szlovákiáért és a Cseh Köztársaságért felelős vezérigazgatója, a FinTech Hub partnere.

„Tagjai vagyunk az Európai Uniónak és az Észak-Atlanti Szövetségnek. A Schengeni Térséghez tartozunk, és az Euró a fizetőeszközünk, ami előnyökkel járhat az itt megtelepedő vállalkozások számára. Bécs közelsége szintén nagy előny a zökkenőmentes érkezések és távozások szempontjából. Végül, de nem utolsósorban Szlovákiában számos tehetséges ember él, akikre szükségük van a vállalatoknak a további növekedéshez"- összegezte az elhangzottakat Matej Ftáčnik, a Vacuumlabs társalapítója.

A szlovákiai alapítású Vacuumlabs Magyarországon is aktív, több mint 2 éve működteti budapesti irodáját, ahol 12 magyar fejlesztő dolgozik nemzetközi digitális pénzügyi megoldások megvalósításán. Ez a tény alapozza meg a Vacuumlabs azon törekvését, hogy partneri kapcsolatot építsen ki a Magyar Fintech Szövetséggel a két ország pénzügyi-technológiai fejlesztésekben résztvevő vállalatai közötti szorosabb együttműködés, a lehetséges szinergiák kiaknázásáért.

A címlapkép forrása: Getty Images.

A fintech trendekkel, a magyar fintech szektor helyzetével is részletesen foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
otp