facebook mobil app
Bank

Új fintech hub várja a szomszédban a magyar fintech startupokat is

Portfolio
Magyar startupok jelentkezését is várja a Vacuumlabs részvételével alakult FinTech Hub Szlovákia - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.
A fintech trendekkel, a magyar fintech szektor helyzetével is részletesen foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

Március végén megkezdte működését az egész Közép-kelet-európai Régió innovációinak támogatására létrejött FinTech Hub Szlovákia Pozsonyban. A központ alapítói, a Mastercard, a Vacuumlabs és a Szlovák Fintech Szövetség.

Az alapítók a régióba belépni tervező startup-ok indulását és működését könnyítenék meg olyan területeken, mint a releváns hálózatokhoz kapcsolódás, a szabályozási irányelvekhez és technológiai támogatáshoz való hozzáférés. Emellett akár fizikai munkaterületet is biztosítanak a terjeszkedést fontoló vállalkozások számára.

A most induló programban való részvételhez magyar fintech startupok és növekvő vállalkozások jelentkezését is várják.

A FinTech Hub alapítóit elsősorban az olyan sikeres szabályozói sandbox-ok (új pénzügyi technológiák védett, a szabályozó által felügyelt környezetben történő tesztelését szolgáló megoldások) inspirálták, amelyek Nagy-Britanniától Szingapúrig sok országban működnek és virágoznak az elmúlt években.

„Amint a vállalkozás teljesíti a programot a FinTech Hub Szlovákiában és bevezeti szolgáltatását a piacon, nem csak technológiai, hanem adminisztratív támogatást is garantálunk a szükséges licenc igényléséhez. Ez az egyik oka annak, hogy a Hub egy semlegesen felépített platformmal rendelkezik. Arra törekszünk, hogy fenntartsuk és érvényesítsük az összes piaci szereplő közös érdekeit. Ez hozzájárul a piacon megjelenő, folyamatosan magas színvonalú innovációkhoz" - mondta el Juraj Králik, a FinTech Hub Slovakia projektmenedzsere.

A hub átfogó célja az innováció és a digitalizálás támogatása a Közép-kelet-európai Régió pénzügyi szektorában. A Hub arra törekszik, hogy a vállalatok lehetőséget kapjanak megoldásaik érvényességének biztonságos környezetben történő tesztelésére. Ehhez minden szükséges erőforrás rendelkezésre áll szakértői támogatás és tanácsadás formájában is.

A program minden típusú vállalkozás számára nyitott, legyen szó induló, bővülő vagy már régebb óta jól működő vállalatról. A befogadáshoz a FinTech Hub Szlovákia a termék, koncepció vagy prototípus egyediségét, valamint annak sikerességét és régióban való alkalmazhatóságát vizsgálja. A központ emellett segíti a tagokat a szükséges ágazati licencek megszerzésében. 

A programhoz csatlakozó tagok három fő irány - technológiai, jogi és mentorálási támogatás - mentén használhatják majd a platformot. Kiemelt hozzáférést kapnak a központ technológiai partnerei által biztosított saját tesztelési környezethez. Gyorsabb, hatékonyabb és sikeresebb piacra jutási utakat építhetnek fel a szakértők irányításával. Minden kiválasztott résztvevő számára biztosítanak egy mentort, aki felügyeli az előrehaladást. Mindezen felül a startupoknak fizikai munkakörnyezetet is biztosítanak Pozsonyban.

„Technológiánkkal is támogatjuk az érdeklődőket, hogy felgyorsíthassuk a teljes folyamatot. A hagyományos kártyavilágban használt technológiák mellett gondolok itt például a nyílt banki szolgáltatásokra, a peer-to-peer fizetésekre, big data-t vagy mesterséges intelligenciát használó megoldásokra, felhasználóbarát hitelesítési módszerekre, a jobb biztonságot szolgáló eszközökre és egyebekre" - nyilatkozta Michal Čarný, a Mastercard Szlovákiáért és a Cseh Köztársaságért felelős vezérigazgatója, a FinTech Hub partnere.

„Tagjai vagyunk az Európai Uniónak és az Észak-Atlanti Szövetségnek. A Schengeni Térséghez tartozunk, és az Euró a fizetőeszközünk, ami előnyökkel járhat az itt megtelepedő vállalkozások számára. Bécs közelsége szintén nagy előny a zökkenőmentes érkezések és távozások szempontjából. Végül, de nem utolsósorban Szlovákiában számos tehetséges ember él, akikre szükségük van a vállalatoknak a további növekedéshez"- összegezte az elhangzottakat Matej Ftáčnik, a Vacuumlabs társalapítója.

A szlovákiai alapítású Vacuumlabs Magyarországon is aktív, több mint 2 éve működteti budapesti irodáját, ahol 12 magyar fejlesztő dolgozik nemzetközi digitális pénzügyi megoldások megvalósításán. Ez a tény alapozza meg a Vacuumlabs azon törekvését, hogy partneri kapcsolatot építsen ki a Magyar Fintech Szövetséggel a két ország pénzügyi-technológiai fejlesztésekben résztvevő vállalatai közötti szorosabb együttműködés, a lehetséges szinergiák kiaknázásáért.

A címlapkép forrása: Getty Images.

A fintech trendekkel, a magyar fintech szektor helyzetével is részletesen foglalkozunk június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!
GettyImages-1211246460 (3)
védettségi igazolvány koronavírus vakcina védőoltás oltási igazolvány
koronavírus maszk getty stock
dunaferr dunaújváros vasmű
vaccine
pfizer vakcina koronavírus
balaton balatonfüred
románia maszk tesztelés

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
forint