Diákszámla-nyitás: ezekre érdemes figyelni
Bank

Diákszámla-nyitás: ezekre érdemes figyelni

Portfolio
A fiatal felnőttek első önálló bankszámlája általában egy diákszámla. Ezek a konstrukciók kifejezetten a fiatal, még tanuló korosztálynak készültek, az ő igényeiket és lehetőségeiket figyelembe véve lettek kialakítva. Bármelyik banknál választjuk is ezt a számlatípust, biztosan kedvezőbb feltételekkel találkozunk, mint egy hagyományos lakossági folyószámla esetén, ettől függetlenül az egyéni szempontok szerint érdemes mérlegelni, hogy melyik számunkra a legmegfelelőbb. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül.

A fiatal felnőttek a kutatások szerint jellemzően 16-17 éves korban nyitják meg első bankszámlájukat. Ezek jellemzően olyan konstrukciók, amelyekben a bankok csökkentett költségeket kínálnak.

A kedvező feltételekkel nyitható diákszámlákat átlagosan 24-25 éves korig vehetik igénybe a fiatalok, sokan azonban ezt követően is maradnak a választott pénzintézetnél.

Create your own user feedback survey

Mivel ebben az időszakban lehetőség van a hosszútávú ügyfélelköteleződés kialakítására, a pénzintézetek számos további kedvezményt kínálnak az ügyfeleknek: pénzvisszatérítés, utalványok, online vásárlás esetén beváltható kedvezmények. Ezek az ajánlatok megszólítják a fiatalokat, azonban egy folyószámla hosszútávú költségeivel és praktikus szempontokkal (például ATM-ek és bankfiókok elhelyezkedése, száma) kevésbé vannak tisztában a húszas éveik elején járó felnőttek, ezért különösen fontos, hogy ezeket egy banki ügyintéző vagy egy idősebb családtag segítségével is mérlegeljék, mielőtt valamelyik bank ajánlata mellett döntenek.

Mi alapján választ diákszámlát? Mondja el véleményét! 

A kérdőív anonim és önkéntes, a válaszokat 2024. július 1. és július 15. között várjuk. Köszönjük, hogy válaszaival segíti a kutatásunkat!

A cikk megjelenését a MBH Bank támogatta.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
Lecsapott az MNB: 150 ezer ügyfélszerződésben volt hátrányos kikötés