Portfolio signature

Mutatunk egy indikátort, ami sokat segíthet a befektetéseidben

Manapság mindenki a részvénypiacokat figyeli és azon belül is főként az Nvidiát. Ugyanakkor rengeteg jó befektetés létezik még a részvénypiacokon, de az tény, hogy több ezer cég közül nagyon nehéz értelmesen választani. A hozamgörbe mozgása azonban fontos iránytűként tud szolgálni. Megmutatjuk, hogy átlagbefektetőként is mennyire könnyen használható iránytűként.

Mi értelme van részvénybefektetőként a kötvénypiaccal is foglalkozni?

A részvénypiacokon az egyik legfontosabb feltétel, hogy sikeresen tudjunk befektetni az, hogy tudjuk, hogy éppen hol vagyunk a részvénypiaci ciklusban és, hogy a gyorsan változó reálgazdaság fényében mik lehetnek azok az eszközosztályok, amelyek éppen vesztesek, vagy nyertesek lehetnek.

A reálgazdasági adatokkal azonban sokszor az a probléma, hogy zajosak, a különböző adatok ellentmondanak egymásnak és nem mindig könnyű belőlük olyan koherens történetet kreálni, amire egy épkézláb befektetést fel lehetne fűzni.

Viszont jó hír, hogy ezt nem is kell feltétlenül megtennünk, mert ha odafigyelünk a részvénypiacon kívül a kötvénypiacra is, akkor az megteszi helyettünk a gazdasági adatok aggregálását. Ezért, ha jól ismerjük a kötvénypiac és ezen belül a rövid és hosszú hozamok viselkedését, valamint a hozamgörbe alakulásának jelzéseit, akkor egy aggregált képet kapunk a gazdaságról és a jövőben várt trendekről. Ezek pedig historikusan erős figyelmeztetést tudnak arról küldeni, hogy melyik eszközosztályban érdemes bátornak lenni és melyikkel kell óvatosan bánni.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi az a hozamgörbe és miért fontos a részvénybefektetőknek is?
  • Bull, bear, steepener, flattener - kötvénypiaci kitekintő
  • Hogyan segíthet a kötvénypiac a részvénypozicionáltság kialakításában?
  • Hozamgörbe-változások és (részvény)szektorkiválasztás
  • Mit mond a kötvénypiac az amerikai elnökválasztásról és mit jelent ez a részvényeknek?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés