Elhagyja dél-pesti központját az 1800 embert foglalkoztató energiaóriás
Ingatlan

Elhagyja dél-pesti központját az 1800 embert foglalkoztató energiaóriás

Portfolio
A BP a budapesti irodáját a HB Reavis által épített Agora Budapestbe költözteti, amely a globális energiavállalat üzleti szolgáltatóközpontjában foglalkoztatott, több mint 1800 fővárosi munkavállalóját érinti. 22 ezer négyzetméterrel ez az év eddigi legnagyobb tranzakciója. A BP Dél-Pestről költözik a Váci útra.
A BP új, 22 ezer négyzetméteres irodájának az Agora Budapest beruházás Agora Hub épülete ad otthont 2020 nyarától. A megállapodás méretét tekintve az eddigi legnagyobb új bérleti tranzakció a magyar ingatlanpiacon 2019-ben.

A világ egyik legnagyobb energiavállalatán kívül a 34 500 négyzetméteres Agora Hub épülete biztosít helyet a HB Reavis új szolgáltatásainak is: a kisebb cégekre és szabadúszókra fókuszáló HubHub közösségi irodának, valamint a rugalmas tereket és bérleti feltételeket kínáló Qubes-nak.

Az Agora Budapest projekt első két épülete, az Agora Tower és az Agora Hub közel 60 ezer négyzetméternyi területtel rendelkezik. A fejlesztőt a DLA Piper Hungary, míg a bérlőt a CBRE Hungary és a Baker McKenzie képviselte a megállapodás során.Portfolio Ingatlan Adatbázis


BudaPart Gate

BudaPart Gate

1117 Budapest, Dombóvári út 27
Kiadó terület: 11011m2
Átadás:
2019
Bérleti díj: 14.5 - 17.5 EUR
Ajánlatot kérekElhagyja dél-pesti központját az 1800 embert foglalkoztató energiaóriásPortfolio Ingatlan Adatbázis


Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728m2
Átadás:
2021
Bérleti díj: 14 - 16 EUR
Ajánlatot kérek


A tavalyi év legnagyobb tranzakciója szintén az Agora Budapesthez kötődik, akkor a Raiffeisen Bank jelentette be, hogy közel 20 ezer négyzetméteres területre kötött szerződést az Agora Tower épületében. A Property Investment Forum konferencián ez az üzlet nyerte el az "Év irodabérleti tranzakciója" díjat, melyről részletesebben az alábbi cikkben olvashatunk:Az a költözés a bank 1300 munkatársát fogja érinteni, a BP most bejelentett tranzakciója pedig az olajvállalat 1800 dolgozóját. Ez alapján egyébként a Raiffeisen-nél nagyjából 15 négyzetméter, míg a BP-nél mintegy 12 négyzetméternyi irodaterület jut majd egy munkavállalóra, ami mindkét esetben magasabb, mint az irodaházakban ökölszabályként alkalmazott 10 négyzetméter.

Úgy tűnik, hogy ma már a globális vállalatoknak is egyre fontosabb, hogy olyan irodai környezetet teremtsenek dolgozóiknak, ami hozzájárul a munkavállalói "jólléthez", és ezáltal vonzóbbá tegye a munkahelyet, csökkentve ezzel a fluktuációt.

Mekkora költség mindez?

A Portfolio Irodaház Adatbázisa alapján az ezen a környéken most jellemző 16 eurós négyzetméterenkénti bérleti díjjal és 4,5 eurós üzemeltetési költséggel számolva - egy hasonló méretű tranzakció, és hasonló elhelyezkedésű és árú irodaházban, egy bármilyen cég vagy intézmény számára - évente 5,5 millió eurós, vagyis mintegy 1,7 milliárd forintos bérleti díjat jelenthet. A számítás teljesen a saját fejünkből pattant ki, és nem kaptunk hozzá háttéradatot így ettől a valóság eltérhet. Ám fontos megjegyezni, hogy amennyiben ennél sokkal olcsóbban adják ki az ingatlant az nyilván érdemben rontja egy esetleges exit kapcsán az elérhető bevételt, ráadásul a mostani kivitelezési áremelkedések miatt sem lenne túlzottan rentábilis egy sokkal alacsonyabb árszint, ha viszont jóval drágábban, ami a fejlesztőnek alapvetően csodás hír lenne, akkor ugyebár a bérlő nem járna túl jól, és talán nem is ezt az új projektet választotta volna. Az igazság azonban most még rejtve marad, nekünk pedig marad a tippelgetés, ha már az ilyesmik érdekelnek.
Frankfurti tőzsde
Ezer kilométerrel is bővülhet a hazai kerékpárút-hálózat
koronavirus szerbia regios adatok200707
koronavirus
trump
Koronavírus
pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Szúnyoginvázió Magyarországon: lép a katasztrófavédelem