Ingatlan

Elhagyja dél-pesti központját az 1800 embert foglalkoztató energiaóriás

Portfolio
A BP a budapesti irodáját a HB Reavis által épített Agora Budapestbe költözteti, amely a globális energiavállalat üzleti szolgáltatóközpontjában foglalkoztatott, több mint 1800 fővárosi munkavállalóját érinti. 22 ezer négyzetméterrel ez az év eddigi legnagyobb tranzakciója. A BP Dél-Pestről költözik a Váci útra.
A BP új, 22 ezer négyzetméteres irodájának az Agora Budapest beruházás Agora Hub épülete ad otthont 2020 nyarától. A megállapodás méretét tekintve az eddigi legnagyobb új bérleti tranzakció a magyar ingatlanpiacon 2019-ben.

A világ egyik legnagyobb energiavállalatán kívül a 34 500 négyzetméteres Agora Hub épülete biztosít helyet a HB Reavis új szolgáltatásainak is: a kisebb cégekre és szabadúszókra fókuszáló HubHub közösségi irodának, valamint a rugalmas tereket és bérleti feltételeket kínáló Qubes-nak.

Az Agora Budapest projekt első két épülete, az Agora Tower és az Agora Hub közel 60 ezer négyzetméternyi területtel rendelkezik. A fejlesztőt a DLA Piper Hungary, míg a bérlőt a CBRE Hungary és a Baker McKenzie képviselte a megállapodás során.Portfolio Ingatlan Adatbázis


BudaPart Gate

BudaPart Gate

1117 Budapest, Dombóvári út 27
Kiadó terület: 11011m2
Átadás:
2019
Bérleti díj: 14.5 - 17.5 EUR
Ajánlatot kérekElhagyja dél-pesti központját az 1800 embert foglalkoztató energiaóriásPortfolio Ingatlan Adatbázis


Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728m2
Átadás:
2021
Bérleti díj: 14 - 16 EUR
Ajánlatot kérek


A tavalyi év legnagyobb tranzakciója szintén az Agora Budapesthez kötődik, akkor a Raiffeisen Bank jelentette be, hogy közel 20 ezer négyzetméteres területre kötött szerződést az Agora Tower épületében. A Property Investment Forum konferencián ez az üzlet nyerte el az "Év irodabérleti tranzakciója" díjat, melyről részletesebben az alábbi cikkben olvashatunk:Az a költözés a bank 1300 munkatársát fogja érinteni, a BP most bejelentett tranzakciója pedig az olajvállalat 1800 dolgozóját. Ez alapján egyébként a Raiffeisen-nél nagyjából 15 négyzetméter, míg a BP-nél mintegy 12 négyzetméternyi irodaterület jut majd egy munkavállalóra, ami mindkét esetben magasabb, mint az irodaházakban ökölszabályként alkalmazott 10 négyzetméter.

Úgy tűnik, hogy ma már a globális vállalatoknak is egyre fontosabb, hogy olyan irodai környezetet teremtsenek dolgozóiknak, ami hozzájárul a munkavállalói "jólléthez", és ezáltal vonzóbbá tegye a munkahelyet, csökkentve ezzel a fluktuációt.

Mekkora költség mindez?

A Portfolio Irodaház Adatbázisa alapján az ezen a környéken most jellemző 16 eurós négyzetméterenkénti bérleti díjjal és 4,5 eurós üzemeltetési költséggel számolva - egy hasonló méretű tranzakció, és hasonló elhelyezkedésű és árú irodaházban, egy bármilyen cég vagy intézmény számára - évente 5,5 millió eurós, vagyis mintegy 1,7 milliárd forintos bérleti díjat jelenthet. A számítás teljesen a saját fejünkből pattant ki, és nem kaptunk hozzá háttéradatot így ettől a valóság eltérhet. Ám fontos megjegyezni, hogy amennyiben ennél sokkal olcsóbban adják ki az ingatlant az nyilván érdemben rontja egy esetleges exit kapcsán az elérhető bevételt, ráadásul a mostani kivitelezési áremelkedések miatt sem lenne túlzottan rentábilis egy sokkal alacsonyabb árszint, ha viszont jóval drágábban, ami a fejlesztőnek alapvetően csodás hír lenne, akkor ugyebár a bérlő nem járna túl jól, és talán nem is ezt az új projektet választotta volna. Az igazság azonban most még rejtve marad, nekünk pedig marad a tippelgetés, ha már az ilyesmik érdekelnek.
Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
cib fiók bem center