Új ütemmel folytatódik a dél-budai óriásfejlesztés - Változik az eddigi közlekedés

Új ütemmel folytatódik a dél-budai óriásfejlesztés - Változik az eddigi közlekedés

A Budafoki út mentén folytatódik a BudaPart városnegyed következő ütemének fejlesztése, melynek során számos közmű és közlekedési infrastruktúra-fejlesztés is megvalósul. A munkálatok május 15-én kezdődnek, így ezt követően az építkezés ideje alatt ütemezett és időszakos forgalomterelésekre kell számítani.

Sokan akarnak új lakást venni, nem csökkennek az árak a minőségi ingatlanoknál

Sokan akarnak új lakást venni, nem csökkennek az árak a minőségi ingatlanoknál

Egyre inkább elválnak egymástól az ingatlanpiac különböző területein a minőségi, korszerű termékek a kevésbé szofisztikált megoldásoktól, előbbieknek ugyanakkor továbbra is jó piaca van, amelyen a fejlesztők, vásárlók és kivitelezők szempontjai egyaránt érvényesülhetnek – mondta el a Portfolio-nak Kiss Ákos. A Property Market nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója szerint mind a lakás- mind pedig az irodapiacon és a szállodák esetében keresettek a minőségi projektek, sőt, az elmúlt időszak változásai révén még inkább felértékelődnek az újabb és korszerűbb ingatlanok.

Kinevezték a Property Market új ügyvezető igazgatóját

Kinevezték a Property Market új ügyvezető igazgatóját

Kiss Ákost, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. eddigi értékesítési igazgatóját nevezte ki a társaság ügyvezető igazgatójává a vállalat tulajdonosi jogait birtokló Market Építő Zrt. vezetése.

Robbanás előtt a hazai irodapiac? - Szakértők mondtak véleményt

Robbanás előtt a hazai irodapiac? - Szakértők mondtak véleményt

A Covid után éppen magához térő irodapiacnak új nehézségekkel kell szembenéznie. Még vissza se állt a régi rend, a bizonytalan gazdasági helyzet máris problémát okoz a bérbeadók és bérlők számára. Az elszálló infláció és az energiaválság hatására az irodapiacon jelentős változások várhatóak, de mire számíthatunk pontosan? Milyen lehetőségek állnak a hazai üzleti negyedek előtt, és létrejöhet-e egy, a külföldiek számára is vonzó alpiac Budapesten? Cikkünkben a hazai piac meghatározó szereplői válaszolják meg ezeket a kérdéseket.

Teljesen új buszjárat indul Budapesten

Teljesen új buszjárat indul Budapesten

Közvetlen buszjárat indul 107-es jelzéssel november 19-től a BudaPart és a Keleti pályaudvar között. Eddig két buszjárat és az 1-es villamos közlekedett az új városrész és Budapest többi része között, illetve a biciklivel közlekedőknek a MOL Bubi volt elérhető - áll a BudaPart közleményében.

Buda Business District – Valódi üzleti negyed született

Buda Business District – Valódi üzleti negyed született

A budapesti irodapiac a maga immáron több mint 4 millió négyzetméterével egy érett, de még rengeteg fejlődési és fejlesztési potenciált tartogató piac. A kereskedelmi ingatlanpiac legfontosabb alappillére, az üzleti értelemben vett piaci folyamatok fokmérője. A változás ezt a szegmenst sem kerülte el: a hagyományos A, B, vagy C kategória besorolásokat egyre inkább a különböző minősítési rendszereknek (LEED, BREEAM, WELL és társaik) való megfelelés vette át, a covid okozta kihívások nyomán a belső, lehetőleg rugalmas kialakítás lett a siker egyik kulcsa, az ESG betörése pedig óriási lökést ad(ott) finanszírozási és befektetői elvárosok alakításához. Mindezeken túl azonban a hagyományosnak gondolt földrajzi értelemben vett alpiaci felosztások is komoly transzformáción estek át. A CBD ma már nem ugyanaz, mint a 2000-es évek legelején. A Váci korridor fogalommá vált, vele szemben elkezdett kialakulni az „Üllői úti korridor” és a budai oldalon is egyre több pontszerű alpiac alakult ki. Az egyik legerősebb környék a Műegyetem és a Lágymányosi híd budai hídfőjének találkozása, ahol jelenleg egy új városközpont kialakítása is zajlik. Vajon létrejöhet-e Budapesten olyan üzleti negyed, amely a nemzetközi befektetők számára is izgalmas? Eljött az idő az újragondolásra és egy új felosztásra? Erről a progresszív gondolatról elmélkedtünk Schrancz Mihállyal, a Property Market vezetőjével.

Új lakóházak és Budapest egyik legnagyobb parkja épül most a Kopaszi-gáton

Új lakóházak és Budapest egyik legnagyobb parkja épül most a Kopaszi-gáton

Egyharmadához érkezett a BudaPart városnegyed-fejlesztés, zajlik a közösségi terek, közparkok fejlesztése, ezzel párhuzamosan befejező fázisába érkezett a közszolgáltató intézményeket is magába foglaló lakóépület megvalósítása. A városnegyed fejlesztésének legújabb ütemében, a beruházás közlekedést és közösségi tereket érintő fejlesztéseinek megvalósítása van a fókuszban, ezzel újabb lépést tesznek a „15 perces város” koncepciójának megvalósítása felé – jelentette be Schrancz Mihály, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója.

Durva vihar tarolja le Budapestet

Durva vihar tarolja le Budapestet

Sok munkát ad a tűzoltóknak a felhőszakadás Baranya és Pest megyében, főként ingatlanokba befolyt víz miatt kérik a tűzoltók segítségét - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese csütörtök délután az MTI-t.

Ezek lesznek Budapest legmodernebb részei - Hamarosan elárasztják a fővárost a mini városközpontok

Ezek lesznek Budapest legmodernebb részei - Hamarosan elárasztják a fővárost a mini városközpontok

Budapestet hamarosan elárasztják a mini városközpontok, az elmúlt időszakban ugyanis több olyan egyáltalán nem kisléptékű beruházást jelentettek be, vagy már indítottak el, amely egy nagyobb terület teljes beépítésére, lakóházak, irodák, szálloda, boltok, közpark létrehozására vonatkozik, kiépítve az ehhez szükséges infrastruktúrát (közlekedési lehetőségek, óvoda, orvosi rendelő, stb.) egyaránt. Lássuk, hol lesznek Budapest legújabb központjai!

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.