Kínát elkerüli a külföldi pénz

Kínában az év első négy hónapjában 27,9 százalékkal esett a külföldi működőtőke-befektetések (FDI) értéke éves összevetésben, miután az első negyedévben 26,1 százalékos csökkenést mértek.

Itt az újabb mérföldkő az új hidegháborúban

Itt az újabb mérföldkő az új hidegháborúban

Az Egyesült Államok az év előrehaladtával csendben átvette a vezető szerepet Németország fő kereskedelmi partnerének pozíciójában Kínától, ami a német export iránti erős amerikai kereslet növekedésével és a Kínától való függetlenedési törekvésekkel magyarázható - jelentette a Cnbc.

Újabb kínai cégek kerültek tiltólistára

Újabb kínai cégek kerültek tiltólistára

A Biden-adminisztráció 37 kínai szervezetet vett fel a kereskedelmi korlátozásokat tartalmazó listájára, mivel tevékenységük ellentétes az Egyesült Államok nemzetbiztonsági és külpolitikai érdekeivel. A kormány ezzel nehezíti az amerikai beszállítók számára az érintett szervezetekkel való kereskedelmet.

Megszorongatná a francia elnök a keleti szuperhatalom elnökét

Megszorongatná a francia elnök a keleti szuperhatalom elnökét

Hszi Csin-ping, Kína elnöke Franciaországba érkezett vasárnap, ezzel megkezdte a három országot érintő európai körútját. Az út célja az Egyesült Államokkal fennálló kapcsolatok javítása is lesz az EU-n keresztül, valamint a kereskedelmi ügyek és az ukrajnai kérdések megvitatása is napirendre kerülnek - írta a South China Morning Post.

Az Airbus lenyomta a Boeinget

Az Airbus lenyomta a Boeinget

Az Airbus az év első negyedévében 12%-os növekedést ért el repülőgépek kiszállításában, 142 gépet szállítva le, ezzel megelőzve amerikai versenytársát a Boeinget, amely 83 repülőgépet adott át. Az Airbus továbbá 170 új megrendelést nyert e.

Bejelentésre készül a kormány

Bejelentésre készül a kormány

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatót tart az új gazdasági versenyképességi csomagról. A bejelentésről a Portfolio élőben tudósít majd.

Megvan Vámos György utóda az OKSZ élén

Megvan Vámos György utóda az OKSZ élén

2024. március 23-tól Kozák Tamás váltja Vámos Györgyöt az OKSZ főtitkári pozíciójában - adta hírül a szervezet. Kozák Tamás, mint az OKSZ főtitkára, első szakmai előadását a Pénzcentrum és a Portfolio által szervezett RETAIL DAY 2024 konferencián tartja, április 11-én.

A kormány elismerte a valóságot

A kormány elismerte a valóságot

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy ma tartotta éves rendezvényét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, ahol elhangzott több érdekes mondat az előadóktól, például az is kiderült, hogy idén nem 2,9% lesz a költségvetési hiánycél, hanem ennél magasabb. Vendégünk volt Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója, makroelemzője. A második részben hitelpiac volt a téma, ugyanis óriási lendülettel kezdte az évet a lakossági hitelezés. Palkó Istvánnal, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjével lakáshitelekről, szabad felhasználású hitelekről és a babaváróról is beszéltünk.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.