Egymásnak ugrik a Lidl és a Tesco

Egymásnak ugrik a Lidl és a Tesco

A Lidl és a Tesco perre megy a logóhasználat miatt. A német diszkontlánc ugyanis úgy véli, hogy a Tesco klubkártyás logója túlságosan hasonlít az ő céglogójukra. Az valóban igaz, hogy mind a kettő sárga és köralakú.

Tényleg visszatérhet idén a teljes rezsicsökkentés?

Tényleg visszatérhet idén a teljes rezsicsökkentés?

Bár a gázár jelenleg rég nem látott alacsony tartományban mozog, a tavalyi őrült árak még itt kísértenek, s egyáltalán nem biztos, hogy teljesen megnyugodhatunk. De tartósan alacsony árak mellett visszatérhet-e a rezsicsökkentés? S meddig zsarolhatja még Putyin Európát a gázzal? Gyere el ingyenes online klubrendezvényünkre, tájékozódj és tedd fel kérdéseidet a terület legelismertebb hazai szakértőinek.

2023-as Portfolio Konferenciák már a naptárban: még 2022-es árakon!

2023-as Portfolio Konferenciák már a naptárban: még 2022-es árakon!

Márciusban friss energiával indul a konferenciaszezon, rengeteg üzleti rendezvénnyel készül a Portfolio Csoport a visszatérő és új érdeklődőknek tavasszal, agrár, fenntartható gazdaság, biztosítás, építőipar, energia, járműipar fókusszal. A szakmai rendezvénynaptárat minden üzleti szereplőnek már most érdemes feltöltenie, hiszen még a legnagyobb kedvezménnyel lehet regisztrálni piacvezető, professzionális programokra.

Csatlakozz most 33% kedvezménnyel egy évre a Portfolio Signature előfizetői programhoz

Csatlakozz most 33% kedvezménnyel egy évre a Portfolio Signature előfizetői programhoz

2022 megmutatta, milyen fontos körültekintően tájékozódni személyes, üzleti és befektetési döntések előtt, a gazdasági bizonytalanság ráadásul 2023-ban várhatóan csak fokozódni fog. Hiteles elemzéseket, pontos adatokat pedig csak megbízható forrásból lehet beszerezni, ebben segít a Portfolio Signature előfizetői program, melyhez most egy évre 33% kedvezménnyel, a szokásos 29 845 forint helyett csupán 19 900 forintért lehet csatlakozni. Mutatjuk, milyen előnyökben részesülnek a Portfolio Signature-tagok.

Rég nem látott részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén - Ma megtudhatsz mindent, amit érdemes

Rég nem látott részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén - Ma megtudhatsz mindent, amit érdemes

A tomboló energiaválság, az elszabaduló rezsiköltségek egyre inkább előtérbe helyezik manapság az energiahatékonysági intézkedéseket, amelynek világszerte nagy nyertese lehet a szigetelőanyag-gyártó szektor. A trendek nagy növekedési potenciállal kecsegtetnek, és a sztoriból a hazai befektetők is kivehetik a részüket a BÉT-en forgó Masterplast részvényeivel. A szigetelőanyag-gyártó vállalat a közelmúltban megemelte eredményvárakozásait, bejelentette, hogy egy új piacra lép be, komoly beruházásokat irányozott elő és októberben nyilvános részvénykibocsátásra készül. Október 4-i ingyenes online klubrendezvényünkön a Masterplast vezetői ismertetik a friss stratégiát és a részvénykibocsátás részleteit, az OTP vezető befektetési stratégája pedig a részvényben rejlő befektetési sztoriról tart előadást. Az előadásokat követően a rendezvény résztvevői feltehetik kérdéseiket a cégvezetőknek.

NNG, Master Good, Erste, HEPA, Hell, Masterplast - Nagy nevekkel jön a Portfolio online klubja!

NNG, Master Good, Erste, HEPA, Hell, Masterplast - Nagy nevekkel jön a Portfolio online klubja!

A koronavírus-járvány rövid és középtávon is jelentősen befolyásolja a nemzetközi kereskedelem működését. Magyarországon számos olyan hazai tulajdonú kis- és közepes vállalkozás van, amely a válsághelyzetet lehetőségként éli meg, sőt, ki is használja a nemzetközi piacokon történő terjeszkedésre. Ezért december 15-i online szakmai eseményünkön kiemelkedő magyar vállalati példákon keresztül mutatjuk be az exportpiacokban és a külföldi tőkebefektetésben rejlő potenciált. Az esemény ingyenes, regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni. Cikkünkben bemutatjuk az esemény előadóit, kerekasztal-beszélgetések résztvevőit.

Hazai cégek, figyelem! Segítünk meghódítani a külföldi piacokat

Hazai cégek, figyelem! Segítünk meghódítani a külföldi piacokat

A koronavírus-járvány rövid és középtávon is jelentősen befolyásolja a nemzetközi kereskedelem működését. Magyarországon számos olyan hazai tulajdonú kis- és közepes vállalkozás van, amely a válsághelyzetet lehetőségként éli meg, sőt, ki is használja a nemzetközi piacokon történő terjeszkedésre. Ezért december 15-i online szakmai konferenciánkon kiemelkedő magyar vállalati példákon keresztül mutatjuk be az exportpiacokban és a külföldi tőkebefektetésben rejlő potenciált. Az esemény ingyenes, regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Út az export piacok felé: digitális fejlesztési programok KKV-k részére

A legtöbb szakértő egyetért ma abban, hogy a magyar vállalakozásoknak - hiszen a hazai piac meglehetősen szűkös - az igazán nagy áttörés eléréséhez nemzetközi piacra lépésben kell gondolkodniuk. Ez elsőre ijesztően hangzik, viszont a digitalizációs forradalom legújabb vívmányaival ma már gyerekjáték meghódítani a határainkon túli vásárlókat. A legfrissebb felmérések szerint azonban digitalizáció tekintetében a hazai vállalkozások még nincsenek az élvonalban, sőt!

Mivel a korszerű technológia alkalmazása, az új piacok megtalálása a kulcsa a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) fejlődésének és hatékonyságuk növelésének, így a Portfolio és a Pénzcentrum, számos neves szakértő segítségével ad december 13-án hasznos tippeket a hazai KKV-k digitális képességinek fejlesztéséhez, az internet adta lehetőségek kiaknázásához, illetve ahhoz, hogy a legmodernebb technológiák alkalmazásával hogyan készíthetik elő, támogathatják, tehetik még hatékonyabbá terjeszkedésüket.

Az árak az egekben, de van egy jó megoldás, ha lakást vennél

Milyen környéken szeretnénk, illetve hol érdemes vásárolni? Milyen típusú lakást keressünk? Milyen előtakarékossági formát válasszunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják leginkább a lakásvásárlás előtt állókat, amelyek valóban fontos szempontok, mivel a mostani kiélezett piacon egyáltalán nem mindegy, hogy hol és milyen feltételekkel jutunk lakáshoz. A rendelkezésre álló lehetőségekről az OTP szakértőit kérdeztük.

Emberek, akik inspirálnak

Vannak emberek, akik célokat tűznek ki maguk elé, és küldetéstudatuk mágnesként vonzza hozzájuk céljaik beteljesedését. Ezzel szemben sokaknál a célkitűzés kimerül a mámoros újévi fogadalmakban, melyek aztán hamarosan a felejtés ködébe vesznek.

Elizabeth Swaney, a síkirálynő és a tőzsde

A sokak számára dögunalmas téli olimpiát felvillanyozta a magyar színekben induló Elizabeth Swaney produkciója. Összevetve a többi versenyzővel, csúszása során leginkább a túlélésre fókuszált, és láthatóan meg sem kísérelt valami pörgős figurát előadni.

Itt a 10 leggazdagabb fociklub a világon

A Football Money League elemzésében összeszedte a tavalyi szezon legnagyobb bevételeit elérő futballklubokat a világon. Talán nem meglepő, hogy a listában többségben vannak az angol klubok, de a legtöbb pénzt tavaly egy spanyol focicsapat szedte össze. A tízes lista alja is már 324 millió eurótól indul, a leggazdagabb klub pedig összesen 577 millió eurót zsebelt be. Kitalálod, melyik?

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.