Elérték az 50 millió forintot a pesti oldal lakásárai

Elérték az 50 millió forintot a pesti oldal lakásárai

Emelkedő négyzetméterárak mellett egyre kisebb alapterületű ingatlanok választásával tartják kordában az ingatlanvásárlásra fordított összeget a főváros pesti oldalán szerződő ügyfelek a Duna House értékesítési adatai szerint. A fővárosi ingatlantranzakciók 76%-a zárult eddig a pesti kerületekben idén, ahol többségében 35,6 és 99 millió forint között költöttek ingatlanra a vevők. Az átlagos négyzetméterárak területtől és ingatlantípustól függően 245 ezertől egészen a 2,9 millió forintig húzódtak 2023 első három negyedévének eladásai alapján.

Erős szél, felhőszakadás, zivatar, villámárvíz - Megérkezett a vihar Pest megyébe

Erős szél, felhőszakadás, zivatar, villámárvíz - Megérkezett a vihar Pest megyébe

Az erős szél és a felhőszakadás fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre Pest vármegyében, több mint ötven bejelentés érkezett viharkárokról - közölte a katasztrófavédelem szerda este az MTI-vel. Azt írták: az útra dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól.

Pest vagy Buda? - Ezek ma a főváros legolcsóbb és legdrágább új lakásai

Pest vagy Buda? - Ezek ma a főváros legolcsóbb és legdrágább új lakásai

Az elmúlt években meglehetősen élénk volt a budapesti újlakáspiac, de az idei évre csökkent a vásárlók és a fejlesztők lendülete. Ennek ellenére még most is több mint 6000 új lakás közül választhatnak a fővárosban az érdeklődők, melyek között a garzontól a többszáz négyzetméteres alapterületig minden megtalálható. Ezúttal az ELTINGA Budapesti Lakáspiaci Riportja alapján arra voltunk kíváncsiak, hogy Pest és Buda viszonylatában hol vannak a legkisebb, legnagyobb, valamint a legolcsóbb és legdrágább új építésű lakások.

Egyre többen hagyják ott Budapestet - Néhány megyéből egyszerűen menekülnek az emberek

Egyre többen hagyják ott Budapestet - Néhány megyéből egyszerűen menekülnek az emberek

Sokat hallani arról, hogy Magyarországról mennyien vándorolnak ki Nyugatra, és arról is, hogy mennyien térnek vissza, azonban a belföldi vándorlásról jóval kevesebb szó esik. Viszont nagyon sok magyar dönt úgy minden évben, hogy lakhelyet változtat az országon belül, így fordulhat elő, hogy egyes területeken zuhan a népesség, máshol viszont növekszik. Bemutatjuk, hogy tavaly miként alakult a belföldi vándorlás, melyik megyék számítanak a nagy vesztesnek és hol nőtt igazán a népesség.

Itt vannak az ország legdrágább utcái

Örök kérdés és vitatéma, hogy vajon Budán vagy Pesten jobb-e lakni. Valóban indokolt az, hogy a lakásárak Budán magasabbak? És az, hogy a főváros legdrágább kerülete mégis Pesten van? Az alábbiakban a legfrissebb lakáspiaci adatok segítségével nézzük meg, hogy a tavalyi évben hol milyen árakon vásároltak a magyarok lakást és érdekességként azt is, hogy hol voltak az ország legdrágább utcái.

Szavazz Pest legjobb új építésű társasházára!

Március 24-25-én a Millenáris B épületében kerül megrendezésre a Portfolio Csoport által szervezett Lakás 2017 kiállítás és vásár, ahol a legnagyobb ingatlanfejlesztők mutatják be épülő és tervezett projektjeiket. A kiállító fejlesztők között idén több díjat is kiosztunk. A Portfolio olvasói kiválasztják a számukra legszimpatikusabb pesti és budai projekteket, a Portfolio Lakás 2017 konferencia résztvevői pedig megszavazzák minden kategóriában az olvasói szavazatok alapján szűkített listákból a legjobbakat. A díjakkal a legjobb pesti és a legjobb budai fejlesztéseket jutalmazzuk. A pesti új építésű lakásprojektek között az alábbi listáról válogathatsz, szavazz te is!

Szavazz Pest legjobb új építésű társasházára!

Szeptember 16-18-án a Millenáris B épületében kerül megrendezésre a Portfolio Csoport által szervezett Lakás 2016 kiállítás és vásár, ahol a legnagyobb ingatlanfejlesztők mutatják be épülő és tervezett projektjeiket. A kiállító fejlesztők között idén több díjat is kiosztunk, melyek közül kettőt a közönségszavazatok alapján ítél oda a Portfolio szerkesztősége. A díjakkal a legjobb pesti és a legjobb budai fejlesztéseket jutalmazzuk. A pesti új építésű lakásprojektek között az alábbi listáról válogathatsz, szavazz te is!

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.