A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!

2019. július 13. 15:20    
nyomtatás
 
A pénzügyeiket tudatosan intéző hitelfelvevők a legolcsóbb lakáshitelt választják, mégpedig a kockázatvállalásuknak és a jövedelmüknek megfelelő kamatperiódussal. Összegyűjtöttük, melyek ma a legolcsóbb lakáshitelek a bankoknál 10 milliós összeg és 20 éves futamidő mellett, személyre szabottabb ajánlathoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Lakossági roadshow az új családtámogatásokról Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Pécsett! Általános és személyre szabott tájékoztatással várunk mindenkit július második felében a babaváró hitel, a falusi CSOK és a kibővített CSOK tudnivalóiról!Július 1-jével változott az adósságfékszabály


Mielőtt belevágnánk, érdemes felidézni, hogy az MNB adósságfékszabályai tavaly október 1-je óta figyelembe veszik a kamatkockázatot, ezáltal a törlesztőrészletek lehetséges emelkedését is. A gyakrabban változó kamatozású lakáshitelek felvételére ezért szigorúbb szabályok vonatkoznak. Meg is lett az eredménye a szigorításnak: idén tavasszal a lakáshitelek közel 97%-át már legalább 5 éves kamatperiódussal vették fel a magyarok.

A jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatóra (JTM) vonatkozó MNB-szabályok kimondják, hogy (adóstársak esetén együttes jövedelmet figyelembe véve)
  • a kevesebb mint 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek törlesztőrészlete nem haladhatja meg a nettó jövedelem 25%-át,
  • a legalább 5, de kevesebb mint 10 éves kamatperiódusú lakáshitelek törlesztőrészlete nem haladhatja meg a nettó jövedelem 35%-át,
  • a legalább 10 éves kamatperiódusú és a végig fix kamatozású lakáshitelek törlesztőrészlete pedig nem haladhatja meg a nettó jövedelem 50%-át.

Legalább 500 ezer forint nettó jövedelem esetén ezek a számok magasabbak: rendre 30%, 40%, illetve 60%. A szabályozás július 1-jével változott meg, addig ez a határ 400 ezer forint volt. Érdemes tudni, hogy a bankok nem kötelesek e határokig elmenni, a fentieknél jóval szigorúbb jövedelemkorlátokat is alkalmaznak.

A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!
Klikk a képre!


Melyek a legjobb lakáshitelek?


Az alábbiakban 10 millió forintos hitelösszeggel, 20 éves futamidővel, 300 ezer forintos nettó jövedelemmel és a hitelnyújtóhoz történő jövedelemátutalás mellett mutatjuk be az egyes bankok legkedvezőbb elérhető lakáshiteleit.

A Pénzcentrum kalkulátora és a Bank360.hu gyűjtése azt mutatja, hogy a legalacsonyabb kamatozású lakáshitelt ma az Oberbank nyújtja Magyarországon, az 1,95%-os elérhető kamathoz 2,2%-os THM társul. Persze ez a hitel kockázatos: a törlesztőrészlet 3 havonta változhat.

A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!


Ha viszont 6 hónapos kamatperiódusú lakáshitelt választunk, kamat alapján a Takarék Csoport, THM alapján a Budapest Bank hitele került az első helyre. Nem elérhetetlen itt sem a 3% alatti THM.

A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!


A 12 hónapos kamatperiódus mellett a CIB Bank 2,81%-os THM-mel rendelkező lakáshitele került az első helyre.

A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!


Jóval hosszabb, 5 éves kamatperiódus esetén az Oberbank 3,73%-os THM-mel bíró lakáshitele győzött.

A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!


A még biztonságosabbnak mondható, 10 éves kamatperiódus mellett THM alapján a Budapest Bank, kamat alapján az Oberbank tanyázik az első helyen.

A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!


A lehető legbiztonságosabb, végig fix kamatozású lakáshitelek körében a K&H az első 5,8%-os THM-ével.

A legjobb lakáshitelre fáj a fogad? Ne keress tovább, megtaláltuk!


Személyre szabottabb ajánlathoz a Pénzcentrum kalkulátorát javasoljuk használni.

Lakossági roadshow az új családtámogatásokról Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Pécsett! Általános és személyre szabott tájékoztatással várunk mindenkit július második felében a babaváró hitel, a falusi CSOK és a kibővített CSOK tudnivalóiról!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium