FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
Piackutatással és oktatással segíti a vállalkozókat a megújult BKIK
Gazdaság

Piackutatással és oktatással segíti a vállalkozókat a megújult BKIK

Portfolio
Komoly reformokat tervez a Budapesti Keresekedelmi és Iparkamara (BKIK). Nagy Elek, a BKIK elnöke a Portfolio-nak elmondta: többek között fejlesztik az online felületeket, edukációs anyagokat és iparági kutatásokat készítenek, hogy releváns piaci információkkal segítsék a vállalkozókat.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara februárban választott új elnököt. Nagy Elek a Portfolio-nak elmondta, új sebességre kapcsolt a kamara, érezhető reformok jönnek. Az alapvető cél az, hogy folyamatos, interaktív kapcsolatot építsenek ki a budapesti vállalkozókkal.

Szeretnénk minden fontos ügyben kikérni a vállalkozók véleményét, mert csak így lehet a BKIK valóban „szolgáltató” szervezet: egy olyan kamara, amely felkutatja és célzottan az érintettekhez juttatja el a nekik szóló pályázatokat, és képes fejleszteni tagsága általános vállalkozói, jogi ismereteit, ahová adózási és számviteli tanácsért, mentorálásért lehet fordulni, amelynek segítségével a budapesti vállalkozások akár nemzetközi projektek megvalósításában is részt vehetnek

– mondta. Hogy mindez megvalósuljon, fejlesztik a BKIK online felületeit, a hírlevél is korszerűbb lesz és különböző edukációs anyagokkal és iparági kutatásokkal is próbálják segíteni a fővárosi vállalkozókat. Nagy Elek szerint ugyanis a vállalkozók helyzetét nagyban megkönnyítené, ha olyan piaci információkhoz juthatnának hozzá, amelyeket önerőből nem tudnak összegyűjteni, azonban segíthetné a minden napi működésüket.

Elsőként a budapesti vendéglátóipari szektort vizsgálták, a kutatás során részben fővárosi éttermek, streetfood-helyek, cukrászdák, kávézók, sörözők, borozók és romkocsmák tulajdonosait, valamint az ezeket látogató budapestieket kérdezték meg. A kutatásból jól látszik, hogy a szektor legégetőbb problémája a munkaerőhiány. 

A vendéglátóhelyek tulajdonosai szerint a szakképzett munkaerő nagy része külföldre vándorolt, az álláshirdetésekre jelentkezők többsége pedig képzetlen, alulbecsüli a szakmát, úgy véli, hogy "vendéglátózni" mindenki tud. A fiatal munkavállalók sem feltétlenül jelentenek megoldást a problémára: a vendéglátósok tapasztalatai szerint az Y és Z generáció fizetési elvárásai magasak, nincsenek tisztában a munka és saját munkájuk értékével, illetve ha már betanultak, akkor tovább állnak, magasabb bérért.

Pályázatfigyelő szolgáltatással segítik a kkv-kat

Nagy Elek azt is elmondta, hogy megújították és jogtárral bővítették ki jogszabályfigyelő szolgáltatásukat, amelyben a kkv-kat érintő változásokról, a jogi helyzetek értelmezéséről és gyakorlati tudnivalókról könnyen elérhető, jól átlátható információhálót adnak majd a vállalkozóknak. 

"A napokban elindított pályázatfigyelő fórumunk pedig nem csak az EU-s és a hazai pályázati forrásokról, hanem a kedvező banki finanszírozási lehetőségekről is tájékoztatja az érdeklődő vállalkozásokat"– tette hozzá az elnök, aki szerint ahhoz, hogy a BKIK eredményes legyen, alulról építkezve, a budapesti vállalkozásokkal együttműködve kell, hogy tovább építsék a kamarát.

A cikk megjelenését a BKIK támogatta.

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
munkaéjjelfiataldolgozo