Ennyiért cserélt gazdát Kalifornia legdrágább háza
Gazdaság

Ennyiért cserélt gazdát Kalifornia legdrágább háza

Portfolio
Minden idők legdrágább lakóingatlana lett Kaliforniában az a villaépület, ami egykor a "The Beverly Hillbillies" című sorozatban is szerepelt - írja a CNN. Az ingatlan 150 millió dollárért (45 milliárd forint) cserélt gazdát, ami az Egyesült Államok történetének második legdrágább lakóingatlan-tranzakciója.

A Los Angeles Bel Air városrészében található ingatlan több mint 2200 négyzetméteres, és egy 40 ezer négyzetméteres telek tartozik hozzá. A ház 150 millió dollárért, vagyis nagyjából 45 milliárd forintért cserélt gazdát, ami megdöntötte Los Angeles eddigi rekordját, egy 2018 áprilisában 110 millió dollárért eladott malibui házat.

Névtelen
Forrás: Google Maps

A 18 hálószobás, 24 fürdőszobás házhoz egy 5 szobás vendégház is tartozik, de az igazi értékét a városi és az óceáni panoráma adja. A 25 méteres medence, a teniszpálya, a 40 autó befogadására alkalmas galéria vagy a 12 ezer üveg kapacitású borospince ugyancsak az ingatlan része, melynek vásárlója a milliárdos Rupert Murdoch fia.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Istenhegyi 14

Istenhegyi 14

1126 Budapest, Istenhegyi út 10-14
16 db lakás
107 – 149 m2 alapterület
165.3 – 310 M Ft
Átadás:
2020 Q4

Ajánlatot kérek

Los Angelesben 2016 óta egyébként mindössze 6 lakóingatlant adtak el 100 millió dollár felett. A mostani tranzakció az Egyesült Államok második legdrágább adásvétele, amit csak egy New York-i ingatlan előzött meg, 238 millió dollárral.

Ha érdekességként megnézzük, hogy az Egyesült Államok legdrágább lakóingatlanai és a leggazdagabb amerikaiak vagyona hogyan alakul egymáshoz képest, akkor azt látjuk, hogy a 3 legvagyonosabb személy a vagyonából közel 600-700 ilyen ingatlant tudna venni. Ez a magyar viszonyokra konvertálva olyan, mintha a legdrágább hazai lakóingatlanok ára 400 millió forint környékén lenne. Ennél azonban - ha kis számban is - vannak drágább lakóingatlanok Magyarországon, vagyis az ingatlanárakhoz viszonyított vagyoni egyenlőtlenségek az Egyesült Államokban még mindig magasabbak mint Magyarországon.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
szénerőmű