iBanFirst Payment Tracker fintech
Gazdaság

Magyarországi fióktelepet nyitott az iBanFirst

Portfolio
Budapesti központtal erősíti a magyarországi jelenlétét a nemzetközi pénzügyi tranzakciókra szakosodott iBanFirst fintech vállalat. A cég azért döntött így, mert a határokon átívelő szolgáltatások mellett is fontosnak tartják a vállalati ügyfelek a személyes kapcsolattartás.

Magyarországi fióktelepet nyitott az iBanFirst, amely jelenleg tíz európai országban, köztük Angliában is jelen van – közölte a cég. Nagy potenciált lát a magyar piacban a vállalat belga vezetősége, ezért is döntöttek a lokális bővítés mellett. “A magyarországi fióktelep megnyitásával lehetőségünk van helyi csapat toborzására. Leginkább olyan vállalati ügyfelekkel, döntéshozókkal dolgozunk, akik értékelik a személyes kapcsolattartást.

Kollégáink dedikált számlamenedzserként nem csupán a rendszer működésében, számlanyitásban, hanem a devizatranzakciókkal kapcsolatos valamennyi kérdésben, akár a fedezeti stratégia kialakításában is rendelkezésre állnak

- mondta Johan Gabriels, az iBanFirst regionális ügyvezető igazgatója.

Jöhet az eurós elszámolás

A cég közlése szerint ráadásul nem csupán a fővárosban tevékenykedő vállalatok nyitottak a fintech megoldásokra. Az iBanFirst jelenlegi ügyfél állományának harminc százalékát vidéki cégek teszik ki. Éppen ezért gondolják úgy, hogy az oktatás és a tanácsadás kulcsfontosságú a magyar vállalkozók számára. Támogatást nyújtanak a cash-flow menedzsmenttől kezdve, a nemzetközi kereskedelmen át a devizakockázat-kezelésig.

A cég hozzáteszi:

a jelenlegi gazdasági helyzet arra sarkallhatja a magyar cégeket, hogy eurós gazdálkodásra álljanak át, miközben a költségek egy része, így a fizetések vagy a rezsiköltségek továbbra is forintban keletkeznek.

A lehetőség adott, hogy az ÁFÁ-t euróban fizessék a cégek, azonban az iBanFirst szakértői szerint költséghatékonyabb forintban fizetni, amit határidős ügyletek segítségével optimalizálhatnak a vállalatok. A folyamatos gazdasági és devizapiaci változások miatt is fontos, a belga székhelyű fintech cég magyarországi jelenlétének erősítése – áll a közleményben.

Terjed a kontinensen

Az iBanFirst egy nemzetközileg elismert, az Európai Unió egész területén engedélyezett pénzforgalmi intézmény, amely banki határokon átívelő pénzügyi megoldásokat nyújt vállalati ügyfelei számára.  Az iBanFirst egy speciális online platformot biztosít a különböző deviza tranzakciók lebonyolításához. A céget Franciaországban alapították 2013-ban, a székhelye Belgiumban található. Jelenleg Franciaországban, Hollandiában és Németországban rendelkezik irodával.

pvc műanyag szemét gett stock ftalát
herszon ukrajna stock
indonézia jáva sziget getty stock
buenosaires
Tematikus PR cikk
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
December eleji részvénymustra, aktualitások, grafikonok, értékeltségek.
pvc műanyag szemét gett stock ftalát