Magyarországi fióktelepet nyitott az iBanFirst
Gazdaság

Magyarországi fióktelepet nyitott az iBanFirst

Portfolio
Budapesti központtal erősíti a magyarországi jelenlétét a nemzetközi pénzügyi tranzakciókra szakosodott iBanFirst fintech vállalat. A cég azért döntött így, mert a határokon átívelő szolgáltatások mellett is fontosnak tartják a vállalati ügyfelek a személyes kapcsolattartás.

Magyarországi fióktelepet nyitott az iBanFirst, amely jelenleg tíz európai országban, köztük Angliában is jelen van – közölte a cég. Nagy potenciált lát a magyar piacban a vállalat belga vezetősége, ezért is döntöttek a lokális bővítés mellett. “A magyarországi fióktelep megnyitásával lehetőségünk van helyi csapat toborzására. Leginkább olyan vállalati ügyfelekkel, döntéshozókkal dolgozunk, akik értékelik a személyes kapcsolattartást.

Kollégáink dedikált számlamenedzserként nem csupán a rendszer működésében, számlanyitásban, hanem a devizatranzakciókkal kapcsolatos valamennyi kérdésben, akár a fedezeti stratégia kialakításában is rendelkezésre állnak

- mondta Johan Gabriels, az iBanFirst regionális ügyvezető igazgatója.

Jöhet az eurós elszámolás

A cég közlése szerint ráadásul nem csupán a fővárosban tevékenykedő vállalatok nyitottak a fintech megoldásokra. Az iBanFirst jelenlegi ügyfél állományának harminc százalékát vidéki cégek teszik ki. Éppen ezért gondolják úgy, hogy az oktatás és a tanácsadás kulcsfontosságú a magyar vállalkozók számára. Támogatást nyújtanak a cash-flow menedzsmenttől kezdve, a nemzetközi kereskedelmen át a devizakockázat-kezelésig.

A cég hozzáteszi:

a jelenlegi gazdasági helyzet arra sarkallhatja a magyar cégeket, hogy eurós gazdálkodásra álljanak át, miközben a költségek egy része, így a fizetések vagy a rezsiköltségek továbbra is forintban keletkeznek.

A lehetőség adott, hogy az ÁFÁ-t euróban fizessék a cégek, azonban az iBanFirst szakértői szerint költséghatékonyabb forintban fizetni, amit határidős ügyletek segítségével optimalizálhatnak a vállalatok. A folyamatos gazdasági és devizapiaci változások miatt is fontos, a belga székhelyű fintech cég magyarországi jelenlétének erősítése – áll a közleményben.

Terjed a kontinensen

Az iBanFirst egy nemzetközileg elismert, az Európai Unió egész területén engedélyezett pénzforgalmi intézmény, amely banki határokon átívelő pénzügyi megoldásokat nyújt vállalati ügyfelei számára.  Az iBanFirst egy speciális online platformot biztosít a különböző deviza tranzakciók lebonyolításához. A céget Franciaországban alapították 2013-ban, a székhelye Belgiumban található. Jelenleg Franciaországban, Hollandiában és Németországban rendelkezik irodával.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
iphone 12 apple