Erősödik az orosz rubel

Erősödik az orosz rubel

A rubel a jegybanki támogatás és az újévi ünnepek utáni exportőri eladások hatására erősödik – írja a Reuters.

Hullámvasúton a forint

Hullámvasúton a forint

Az ünnepnapok környékén jellemző nyugalom honol a forintpiacon. A ma reggeli, 382-es szint körüli euró jegyzésárak nem térnek el az egész héten látottaktól, napközben gyakorlatilag minimális mozgás volt csak az árfolyamban. Délután enyhe gyengülés indult meg, este azonban visszakapaszkodott a forint.

Gyengülget a forint

Gyengülget a forint

Ma már egy fokkal élénkebb kereskedés lehet a forint piacán azok után, hogy az elmúlt két napban a karácsonyi ünnepek miatt jószerével csak a keleti tőkepiacokon lehetett kereskedni a hazai fizetőeszközzel. Nagy forgalomra azért így sem számíthatunk, az év utolsó napjain hagyományosan alacsony likviditás jellemzi a devizapiacot. A hírcsendes környezetben az alacsony forgalom miatt könnyebben tud elmozdulni a forint, valószínűleg ezért gyengült kicsit az árfolyam.

Tényleg vége az erős dollár időszakának?

Tényleg vége az erős dollár időszakának?

A 2023-as év első fele inkább trend nélküli volt a devizapiacokon, a második félév azonban igazi dollár “bika piacot” hozott egészen novemberig. A piac most arra számít, hogy gyengülni fog a dollár jövőre, de mi lesz, ha az EKB is hamar kamatvágásba kezd? Nagyon úgy tűnik, hogy a következő hónapok gyengébb dollár árfolyamot hozhatnak, mint amit jelenleg vár a piac. Középtávon azonban sok kockázat alulreprezentált, ami a dollár erősödését segítheti.

Beütötték, nem talál erőre a forint

Beütötték, nem talál erőre a forint

A forintárfolyamot leginkább az MNB-döntése mozgathatja majd a hét első felében, bár a magyar jegybank nagyjából világos pályát jelölt ki, az elemzők sem számítanak meglepetésre. A múlt hétvégi gyengülés végül folytatódott hétfőn is, napközben október végi szintig is zuhant az euróhoz képest.

Kibukott, hogy kézi vezérléssel, teljes titokban menti Kína a jüant

Kibukott, hogy kézi vezérléssel, teljes titokban menti Kína a jüant

Váratlan lépésként a nagy állami tulajdonú kínai bankok a héten aktívan vásárolták a jüant, ami bennfentes források szerint hozzájárult a kínai deviza gyors felemelkedéséhez a gyengülő amerikai dollárral szemben. Ezek a bankok, amelyek hagyományosan dolláreladók, hogy ellensúlyozni tudták a normál esetben a jüan csökkenését kiváltó piaci hatásokat. Az érintett piaci, de állami irányítású bankok a héten folytatták a jüanvásárlást, még akkor is, amikor a deviza az elmúlt héten 2%-ot erősödött, és elérte a 7,13-as árfolyamot a dollárral szemben, ami közel négy hónapja a legmagasabb árfolyam – számolt be a Reuters.

Díjmentesen vált devizát középárfolyamon egy magyar bank

Díjmentesen vált devizát középárfolyamon egy magyar bank

A piacon legkedvezőbb árazással vezette be azonnali devizaváltási szolgáltatását mobilbanki applikációjában a Gránit Bank. Az új szolgáltatást az app-ban azonnal igényelhető és használható EUR és USD alapú devizakártya egészíti ki - tájékoztatta a Portfolio-t csütörtöki közleményében a Gránit Bank.

Meddig tarthat a forint nagy menetelése?

Meddig tarthat a forint nagy menetelése?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében a látványosan erősödő forintról volt szó. A kedvező árfolyam azonban nem jelenti azt, hogy érdemes lenne a jelenleginél jóval erősebb fizetőeszközre berendezkedni a belátható jövőben. Vendégünk volt Beke Károly, a Portfolio makroelemzője. A második blokkban az OTP rendkívül jól sikerült negyedévét elemeztük és arról is szó volt, hogy miért lehet a bankot egyre inkább egy fajsúlyos nemzetközi szereplőnek tekinteni ahelyett, hogy egy magyar pénzintézetként hivatkoznánk rá. A témáról Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét kérdeztük.

Hirtelen fulladt ki a forint ereje estére

Hirtelen fulladt ki a forint ereje estére

Egyre komolyabb a forint mai erősödése, ahogy javult a nemzetközi hangulat a tegnapi Fed-döntés után. A forint egész héten 380 és 384 között ingadozott az euróval szemben, így a makroadaotk szempontjából rendkívül mozgalmas héten kifejezetten stabil volt a jegyzés. Ma elsősorban az amerikai jegybank tegnapi kamatdöntését emészthetik a devizakereskedők, és úgy néz ki, a jegybank tegnapi üzenete rövid távon nem a dollár mellett szól. Ez pedig jót tesz a forintnak is.

Megvan, mi a közös a bitcoinban és a narancslében

Megvan, mi a közös a bitcoinban és a narancslében

Nem egyszerű feladat a tőkepiacokon való navigáció az idei évben, év elején még a bankválság miatt aggódott a piac, majd a geopolitikai feszültségek nemhogy enyhültek volna, hanem tovább nőttek az újabb háború kirobbanásával. Eközben a megemelkedett kamatszint kihívásokkal teli környezetet termetett a gazdasági szereplők számára, a dezinfláció pedig elkezdett lassulni. Ezzel párhuzamosan a kötvényhozamok elkezdtek elszállni, ami nyomás alá helyezte a tőzsdéket és kiderült, hogy az AI-őrület tőzsdei éllovasai sem immunisak, ha szélesebb piaci hangulatromlás következik be. Megnéztük, hogyan teljesítettek ebben a turbulens környezetben a fontosabb tőkepiaci eszközök idén.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.