Ingatlan

Képeken a Google elképesztő londoni főhadiszállása

Portfolio
Futópálya a tetőteraszon, úszómedence és számtalan ingyenes étterem jelenti majd az alapvető szolgáltatásokat a dolgozók számára a Google új londoni központjában. A több, mint 80 ezer négyzetméteres irodaház az első teljes egészében a Google által tulajdonolt és tervezett iroda lesz az Egyesült Államokon kívül - írja a CNN.
A 11 emeletes épületben minden adott lesz ahhoz, hogy az ott dolgozók a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak, és igény szerint sportolni is tudjanak, így az épületben olyan szolgáltatások kapnak helyet, mint az úszómedence, az edzőterem, vagy a tetőteraszra tervezett futópálya.

Képeken a Google elképesztő londoni főhadiszállása
Forrás: Hayes Davidson
A "landscraper" vagyis talajkarcoló fantázianevű épület - úgy néz ki, mint egy oldalra fordított felhőkarcoló - tervezői között szerepel Thomas Heatherwick, aki a londoni olimpiai láng alatti üstöt is tervezte. Az épület a King's Cross pályaudvar melletti területen épül majd fel, amitől egyébként a cég mostani irodája sincs messze. Mivel azonban a Londonban dolgozók összességében több különböző épületben vannak, elérkezett az idő egy nagy egységes Google-campus létrehozására.

Képeken a Google elképesztő londoni főhadiszállása
Forrás: Hayes Davidson
Az épület tetején természetesen nem a futópálya lesz az egyetlen különlegesség. A zöld iroda irányát követve egy kisebb erdőt fognak az irodaház tetejére telepíteni, a legkülönbözőbb vadvirágokkal és erdei növényekkel zónákra osztva a teret.

Képeken a Google elképesztő londoni főhadiszállása
Forrás: Hayes Davidson
Az új főhadiszálláson a tervek szerint akár 7 ezer ember is dolgozhat egyszerre, a fejlesztés pedig 2018-ban kezdődhet. Egy ilyen volumenű beruházás természetesen a kivitelezési költségekben is megmutatkozik, a teljes fejlesztés összeköltsége várhatóan eléri az 1 milliárd fontot, vagyis a 350 milliárd forintot.

Képeken a Google elképesztő londoni főhadiszállása
Forrás: Hayes Davidson
A Google egyébként nem az első tech-óriás aki látványos főhadiszállást épít. Az Apple új kaliforniai központja 260 ezer négyzetméteren kínál hasonlóan modern munkakörülményeket a cég dolgozói számára. A közelmúltban átadott épület külső parkosítása még most is zajlik, egy drón segítségével most felülről is végignézhetjük a formabontó komplexumot.

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1