Hotelfejlesztésbe kezd a BIF az Andrássy úti épületben
Ingatlan

Hotelfejlesztésbe kezd a BIF az Andrássy úti épületben

Portfolio
Saját részvényekért cserébe vásárolt meg egy Andrássy úti ingatlant a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF), amivel a társaság még közelebb került ahhoz, hogy szit legyen. A tranzakció kapcsán arra voltunk kíváncsiak, hogy az új tulajdonos milyen funkciót szán a frissen vásárolt épületnek.
Csereszerződést kötött a Waybridge Estates Kft-vel a BIF, melynek során az Andrássy út 80. szám alatti ingatlan teljes tulajdoni hányada, 400 ezer darab részvényért cserébe a társaság tulajdonába került.

Az Andrássy út 82. szám alatti szomszédos ingatlan már korábban is a BIF tulajdonában állt, a mostani vásárlással az alapterületében és jellegében is hasonló, mellette álló ingatlant vásárolta meg a cég - mondta el a Portfolio Ingatlan megkeresésére Sajgál Gábor, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. vezérigazgatója.


Sajgál Gábor

vezérigazgató

Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.

Sajgál Gábor a Budapesti Ingatlan Nyrt.-nél ingatlanhasznosítási üzletág-igazgatóként kezdett dolgozni 2011-ben, a Társaság vezérigazgatója 2016. decembere óta. Tanulmányait az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Épületgépész... Tovább »

Az akvizícióval egy 700 négyzetméteres telken álló 1000 négyzetméteres épület került a társaság tulajdonába, amelynek teljes beépíthetősége 3300 négyzetméter, de a terepszint alatt további 700 négyzetméternyi mélygarázs építésére van lehetőség. A BIF célja, hogy a két ingatlant közösen átalakítva egy 8000 négyzetéteres boutique hotelt hozzon létre, bérbe adva azt valamely Budapest iránt érdeklődő szállodaláncnak - tette hozzá a vezérigazgató.

A nagyjából 100 szobásra tervezett hotelnek már idén elkezdődik a tervezési és engedélyeztetési folyamata, a kivitelezést követően pedig 2020 elején nyithatja meg kapuit a vendégek előtt. A teljes beruházás mintegy 3,5-4 milliárd forintból valósulhat meg.

A lépéssel az eddig 9,62 százalékos közkézhányad várhatóan 11 százalék fölé emelkedik majd, amivel a BIF újabb lépést tesz afelé, hogy az év végéig teljesítse a szit-té (szabályozott ingatlanbefektetési társaság) válás feltételét, ami 25 százalékos közkézhányad. A társaság szit-tel kapcsolatos terveiről a cég vezérigazgatója, tavaly novemberben részletes interjút adott a Portfolionak.
getty, uszoda, úszás, swimming,
Koronavírus
Tőzsde
koronavírus coronavirus virus
Tőzsde
koronavirus2
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Felület, ahol az esésből is profitálhat
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
getty, uszoda, úszás, swimming,