Ingatlan

Nemcsak Budapestet kell fejleszteni, hanem a budapestieket is

Portfolio
Egyre több lakást adnak át, készülnek a nagyobbnál nagyobb irodaházak és bevásárlóközpontok Budapesten, a városfejlesztés azonban nem áll meg ezeknél a projekteknél. Fontos, hogy a főváros olyan részei (parkok, sportpályák, kinti rendezvényhelyszínek) is jobbá váljanak és megújuljanak, ahol az emberek a szabadidejüket töltik, sportolási, vagy akár csak kikapcsolódási céllal. Az ilyen jellegű fővárosi kezdeményezéseket, felújításokat, eseményeket vettük szemügyre, különös tekintettel a sportolási lehetőségeket támogató projektekre.
November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most early bird áron!


A főváros fejlődéséhez hozzátartozik az is, hogy a lakosok jobban érezzék magukat, különböző kulturális, vagy sportprogramokon vehessenek részt, mindezt úgy, hogy közben az erre a célra kialakított épületek, vagy a szabadtéri környezet is megfelelő legyen. Mint mindegyik más fővárosban, nálunk is van számos fejlesztési lehetőség, ezeknek az egyik vonulata, ha a sportolási lehetőségeket támogatja az önkormányzat, legyen szó a megrendezett eseményekről, vagy akár olyan eszközök, parkok, pályák kialakításáról, ahol a mozogni vágyók érezhetik jól magukat.

Egy korábbi cikkünkben kérdeztük meg dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes asszonyt a Budapest által elnyert 2019-es Európa Sportfővárosa cím kapcsán, hogy milyen sportlétesítményeket, pályákat tervez építeni az önkormányzat:

Elsősorban a már meglévő, városi sportprogramokra építünk, ilyen a szeptember első hetében tartott Budapest Urban Games, valamint az iskolai diákolimpiai versenyekre. Természetesen új sportrendezvények is lesznek (sport- és életmód tanácsadás, korosztályonkénti sportprogramok) valamint külön eseményként szeretnénk a családok számára játékos sporteseményt szervezni.



Szalay-Bobrovniczky Alexandra

humán főpolgármester-helyettes, Budapest

Budapest Főváros Önkormányzata

 Tovább »

A nagyobb sportközpontok létesítése, vagy átalakítása nemcsak városfejlesztési szempontból lehet érdekes a lakók számára, amellett, hogy egy új épület más arculatot ad a környéknek, turisztikai szempontból is változásokat eredményezhet, lényegében egy-egy eseményre még több külföldi vendég érkezésére lehet számítani ilyenkor. Ezen felül, ha Budapest tudatosan készül a Sportfőváros címre, számos új sportolási lehetőségre és megrendezett eseményre lehet számítani, aminek pozitívuma egyértelműen, hogy több program közül választhat a lakosság, hátrányként az ilyenkor életbe lépő forgalmirend-változásokat lehet megemlíteni. Városszervezési szempontból éppen ezért fontos ez a téma, a Portfolio bővebben a Budapest 2030 Konferencián is foglalkozni fog vele, ahol az előadók között megszólal majd dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes is.


Nemcsak Budapestet kell fejleszteni, hanem a budapestieket is

Jelenleg több, nagyobb sportkomplexum építése is folyamatban van, amelyek a közeljövőben valamilyen nemzetközi sporteseménynek is helyet adhatnak. Néhány ezek közül a fővárosban:
  • Puskás Ferenc Stadion
  • Déli pályaudvarnál létesülő sport- és szabadidőközpont
  • Kerepesi úti sportközpont a Maccabi Európa Játékokra
  • Margitszigeti teniszstadion helyén épülő csarnok a Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornára
Ezeken kívül persze kisebb beruházások is folynak, megújult a margitszigeti futókör, jövőre a Margitszigeti Atlétikai Centrumra is sor kerülhet, nemrég rehabilitálták a Normafát, valamint a felújított városligeti Műjégpályát ingyen vehetik igénybe a fővárosi óvodás és általános iskolás csoportok, az Európa Sportfővárosa program részeként.

Budapest városfejlesztéséhez hozzátartozik, hogy a kisebb, elhanyagolt parkokkal is kezdjenek valamit, amelyeknek az egyik lehetséges hasznosítása, ha kültéri eszközökkel felszerelve adják át lakossági használatra. Számos kinti edzőparkot létesítettek a közelmúltban, most már több mint 130 közfenntartású kondiparkkal lehet Budapesten találkozni, amelyek bárki által szabadon használhatóak.

Sporteseményekből sincs hiány

A sportolásra alkalmas helyszínek kialakítása mellett, a szervezett programok is nagy népszerűségnek örvendenek a lakosság és az akár külföldről idelátogató vendégek körében egyaránt. Ilyen szervezett esemény az Európai Sporthét, egy egész Európára kiterjedő kampány, amely ezen a héten, szeptember 23-30. között zajlik, és arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak, és az év többi részében is aktívak maradjanak. Ennek részeként többek között edzéseket szerveznek a Városligetben, megtartják az Európai Diáksport Napját, valamint az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivált, szeptember 29-én pedig a Tüskecsarnokban rendezik meg a BeActive Night-ot, ahol számos mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők.

A közelmúltban is szerveztek hasonló eseményeket, három hete rajtolt a Budapest Urban Games, ami szintén a fővárosi lakókat invitálta olyan sportversenyekre, mint a Duna átúszása a város közepén, felfutás a Citadellára, vagy a Klauzál téri labdarúgás. A minden évben megrendezésre kerülő futóversenyek, csapatsportos bajnokságok mellett, jövő nyáron Budapesten rendezik meg a Maccabi Európa Játékokat, ami várhatóan turisztikai szempontból is előnyös lesz Budapest számára.


Nemcsak Budapestet kell fejleszteni, hanem a budapestieket is
Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gaz áram rezsicsökkentés