Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások
Ingatlan

Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások

Portfolio
Nyilvános árverésen lehet 19 önkormányzati tulajdonú lakásra és 13 helyiségre licitálni április 16-17-én. Az eladásra kínált lakások többnyire felújítandó állapotban vannak, a kisebbek között azonban némelyiknek 8,2 millió forintról indul a kikiáltási ára, az egészen kis alapterületű szükséglakásoké pedig 5,6 milliótól. A legtöbb lakás a XIII. kerületben helyezkedik el, van viszont egy a XI. kerületben és egy családi ház is egy Békés megyei községben - írják a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján.
Nyilvános árverést hirdet a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., összesen 19 önkormányzati tulajdonú lakásra és 13 helyiségre licitálhatnak az érdeklődők. Az árverést április 16. és 17-én tartják, a Közszolgáltató Béke utcai tárgyalójában.

Az önkormányzat a lakások és helyiségek per-, teher-, és igénymentességéért szavatosságot vállal, ugyanakkor a honlapon arra is felhívják a figyelmet, hogy az ingatlanok felújításra szorulnak, legtöbbjük hiányos közműellátással rendelkezik. Az eladó lakások között nemcsak XIII. kerületiek szerepelnek, licitálhatnak az érdeklődők egy XI. kerületi 65 négyzetéteres ingatlanra, valamint egy csanádapácai házra is. A lakások mellett 13 helyiségre is lehet licitálni, ezek többnyire udvari, vagy utcai lejáratú pincék.

Mire számítsunk az árverésen?

Az árverés szabályzata alapján a licitálóknak kötelességük befizetni minden ingatlan árának a 10 százalékát az árverésen, amit azonban visszautalnak a részükre, ha nem volt vásárlás. A legolcsóbb lakásnak minősített budapesti ingatlan ebben a listában 8,2 millió forintról indul, így 820 ezer forint nélkül nem érdemes útnak indulni (kivéve ha valakit a csanádapácai ház érdekel, vagy ha a 16 négyzetméteres szükséglakásokat nézegeti, ezeknél ugyanis a kikiáltási ár is jóval alacsonyabb). Az árverésen való részvétel regisztrációs díjhoz kötött, a regisztráció díja 2000 forint, amelyet a részvétel feltételeként egyszeri alkalommal, a helyszínen kell megváltani. Az önkormányzat honlapján egy 2016-os részvételi szabályzat alapján a nyertes licitálónak 10 munkanap áll a rendelkezésére, hogy kifizesse a vételárat, amennyiben ezt nem teszi meg az előre befizetett licitdíjat nem kapja vissza és a második legnagyobb ajánlattevő kap lehetőséget. A licitlépcsőt a tárgyalásvezető határozza meg, a 3 évvel korábbi szabályzatban ennek a minimális értéke 10 ezer forint volt.

Lássuk a lakáslistát!

A budapesti lakások 8,2 millió forintról indulnak, a szükséglakásoké 5,6 milliótól, míg a Békés megyei ház kikiáltási ára 3,15 millió forint. Többnyire 20-30 négyzetméteres lakásokat kínál az önkormányzat, de van a listában néhány 2-3 szobás ingatlan is, igaz ugyanakkor, hogy ezeknek az ára is jóval magasabb. A további információkról a Közszolgáltató honlapján lehet olvasni.

Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások


Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások
További információkért kattints ide!
brexit0923
weworkiroda2
EKB épület
Az építkezésekről csábítja át a munkásokat a konkurencia
nyugdíjas parlament
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Az építkezésekről csábítja át a munkásokat a konkurencia