Első Yard
8 epizód
A Pénzcentrum podcast sorozata olyan magyarokról, akik maradandót alkottak az üzleti életben.
legfrissebb epizódok
Kádár Tamás Első Yard

29 éves, 500 millió dollárt ér a cégük – Kádár Tamás SEON-ról, kockázati tőkéről, jövőképről

Már meghallgatható a Portfolio Csoporthoz tartozó Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának legújabb adása. A negyedik évad második epizódjában Kádár Tamás, az online csalásmegelőzéssel foglalkozó magyar sztár startup, a SEON alapítójának eddigi karrierútját dolgozták fel. A 29 éves vállalkozó beszélt cégépítésről, kockázati tőkéről és arról a problémafelismerésről is, amely a SEON indulásához vezetett. Ezen túl, egyebek mellett a podcastben arról is kérdezték, hogy mennyire nyitott könyv a felhasználók élete a neten, hogy miért olyan speciális piac az Egyesült Államok, és hogy milyen folyamatok vezettek ahhoz, hogy a SEON-t is utolérte a technológiai szektor idei nagy leépítési hulláma.
45:04
Harsányi Zsolt Első Yard

Válság ide vagy oda, az emberek napi háromszor-négyszer enni akarnak – Harsányi Zsolt az Axiálról, agráriumről, jövőképről

Már meghallgatható testvérlapunk, a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának legújabb része. testvérlapunk, a Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának legújabb része. A második évad harmadik adása Harsányi Zsoltról szól. Az 1966-ban született Harsányi az egyik legvagyonosabb magyar, a hazai agrárium fontos figurája. Más érdekeltségei mellet alapítása óta tulajdonosa az Axiál Kft.-nek, mely egyebek mellett mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozik gyakorlatilag a rendszerváltás óta. Ennek megfelelően, Harsányi Zsolt pályáján keresztül jól bemutatható a magyar agrárium elmúlt 30 éves története is. Ebben a műsorban tehát szó volt a TSZ-rendszer széteséséről, a több szempontból zavaros 90-es évekről, az EU-s csatlakozás hozta lehetőségekről és kihívásokról, de természetesen beszéltünk még más témák mellett a 2010-es évek technológiai robbanásáról, a klímaváltozás agráriumra gyakorolt hatásáról, az energiaársokkról, és persze arról is: egyáltalán hogyan került Harsányi Zsolt az agrárium közelébe, családi vállalkozásként folytatódhat-e az Axiál története és hogyan éli meg azt ő személyesen, hogy vállalkozásai a legvagyonosabb magyarok közé repítették.
50:11
Futó Péter Első Yard

A World Trade Center tetejéről indult a gigantikus magyar ingatlansztori – Futó Péter a Corvin-negyedről, Fundy-ról, családi bizniszről

Már meghallgatható a Portfolio Csoporthoz tartozó Pénzcentrum Első Yard című podcast sorozatának új adása, mely Futó Péterről, a Fundy korább tulajdonosáról, a Futureal Csoport alapító-társtulajdonosáról szól. Futó karrierútja több szempontból is érdekes: egyfelől, a rendszerváltás után úgy csinált jelentős vagyont édességipari vállalkozásból, hogy a családjától néhány évtizeddel korábban egy cukorka- és csokoládéüzemet államosítottak. Másfelől pedig, kevés modernkori magyar vállalkozás hagyott annyira látható nyomot Budapesten, mint ahogy azt a Futureál tette a Corvin-negyed kapcsán. Ebben a műsorban főleg erről a két bizniszről, édességiparról és ingatlanfejlesztésről volt szó, de Futó Péter beszélt arról is: miért hasznos számára, hogy aktív szerepet vállal szakmai érdekképviseleti szervezetekben, és hogy milyen minták alapján tudtak családi cégként sikerre vinni egy akkora vállalkozást, mint a Futureal Csoport.
37:23
Lantos Csaba az Első Yard podcastben Első Yard

A bolgár királyfi is kellett az OTP nagy meneteléséhez

Megjelent az Első Yard című podcastsorozat ötödik epizódja, mely Lantos Csaba befektetőről szól. Az adásban az OTP Bank korábbi vezérhelyettese egyebek mellett beszélt gyermekkoráról, arról, hogy milyen közös üzletet vitt Hernádi Zsolttal a Rajk László Szakkollégiumban töltött idő alatt, szóba került a tőzsde, a Creditanstalt, beszélt a devizahitelekről, valamint befektetéseiről is.
01:28:49
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.