Prémium

A pénz beszél a hétvégén a sportarénában (x)

Portfolio
Kiállításon a hitelek és befektetések
2007. május 29.
A lakás-, autó-, utazás- és esküvői kiállítások mellett az idén egy újabb ágazat képviselői mutathatják be kínálatukat egy tematikus vásáron. A június 1-jén nyíló háromnapos Pénzexpon egy nagy bankfiókká válik a budapesti sportaréna. A kiállítás kapcsán készült EU-s összehasonlító elemzés figyelemfelkeltő eredményeket mutat Magyarország pénzügyi kultúrája tekintetében.

Magyarországon a legtöbb lakossági befektető - a megkérdezettek 10 százaléka - a rövid lejáratú betéteket választotta pénze kamatoztatására, és 78 százaléknyian egyáltalán nem fektettek be; ez rendkívül magas a nyugat-európai 33 százalékos arányhoz képest - derül ki a Bruxinfo Európai Elemző Iroda "Pénzügyeink Európában" című elemzéséből. A befektetési hajlandóságot nézve viszont meglepő adat derült ki: Magyarországon a magánbefektetők 10 százaléka tartaná pénzét részvényekben, míg ez az arány Németországban és Ausztriában 4-4, Csehországban 2 százalék. A részvényekbe való befektetési hajlandóság térségünkben csupán Lengyelországban magasabb, 13 százalékos. Magyarországon az idén első alkalommal, június 1-3. között rendezik meg a PÉNZEXPO kiállítást, melynek helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna. A kiállítás célja, hogy a száraznak és gyakran távolinak tűnő pénzügyi szektort újszerű, közvetlen módon mutassa be, a nagyközönség számára is kézzelfoghatóvá tegye, ezzel növelve a lakosság befektetési hajlandóságát és a pénzügyi szektorba vetett bizalmát. A rendezvény rámutat arra, hogy tudatos pénzügyi döntéseink pozitívan hatnak mindennapjainkra.

Az Európai Uniós összehasonlító elemzés felhívja figyelmünket arra is, hogy a régió országaiban a lakossági hitelállomány további erőteljes növekedése várható. A fizetési szolgáltatásokról szóló direktíva alapján a hipermarketek és más nagy kereskedelmi láncok, bankok igénybe vétele nélkül is nyújthatnak majd rövid lejáratú áruhiteleket vásárlóiknak, amelyek jelentősen megnövelhetik a hitelek iránti keresletet. Magyarországon az eladósodottsági mutató jóval alacsonyabb, mint Nyugat-Európában, ugyanakkor a háztartások törlesztési terhe a rendelkezésre álló jövedelem arányában megközelíti a fejlett országok értékeit.

Az újonnan csatlakozott EU tagországok között a balti-országok mellett a magyarok rendelkeznek a legtöbb hitellel. Több tucat hitelkonstrukció, véget nem érő megtakarítási lehetőségek, állandó akciók és kedvezmények jellemzik a bankok, és más pénzügyi szolgáltatók kínálatát. Ember legyen a talpán, aki ha szeretné befektetni megtakarításait, vagy hitelt igényelne, kiigazodik a piacon, és egyszerűen, gyorsan megtalálja a számára legjobb megoldást. Az igen ritka, hogy valakinek van annyi ideje, és türelme, hogy egy pénzügyi döntés előtt végigjárja a bankokat, lízingcégeket vagy más pénzügyi szolgáltatókat.
Emiatt szervez a Konsilo Kft. először Magyarországon - a Hollandiában és Oroszországban már rendszeresnek számító tematikájú - pénzügyi kiállítást. A Pénzexpon mintegy negyven kiállító vesz részt, képviseltetik magukat a nagy pénzintézetek is, de megtalálhatók lesznek független hitel-, befektetési- és biztosítási tanácsadók is. Számtalan alternatív befektetési lehetőséget is kínál majd a rendezvény, vasárnap például grafikai árverésre kerül sor, amelyen a műtárgypiacba még nem belekóstolók is kedvet kaphatnak az ilyen, már kisebb pénzből elkezdhető befektetési lehetőség iránt. Részletek, előzetes látogatói regisztráció a www.penzexpo.hu weboldalon lehetséges, ahol a regisztráltak között kisorsolnak 20 európai hétvégi utazást.

További információ és az EU-s összehasonlító elemzés teljes terjedelmében igényelhető:
Fülöp Judit, ügyvezető igazgató
Konsilo Kft.
+36 20 914 8008
frankfurt
szíria háború
Budapesti Értéktőzsde
vakcina választás vakcina
usaorosz
gery neville

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
company-gift-cufflinks-skanska[1]