Prémium

Megérkezett a SUV-piac új főszereplője, méghozzá francia módra (x)

Portfolio
A magyar autóskereskedésekben is elérhető a Peugeot 3008 SUV, amellyel a francia gyártó célja a szabadidő-autós piac meghódítása. Az új típus csak a nevét örökölte elődjétől, a generációváltás valójában egy teljesen friss és különleges modellt hozott. Az elegáns külső high-tech belsőt és számos szinte már futurisztikus funkciót takar.


Advertisement


A Peugeot 3008 SUV - amely az azonos nevű 3008 crossover típust váltja - egy új szabadidő-autó típus, vagy ismertebb nevén a SUV (sport utility vehicle). A SUV mint új kategória az 1990-es években jelent meg az Egyesült Államokban, az utóbbi öt évben pedig világszerte nagy népszerűségre tett szert. Legfontosabb tulajdonsága, hogy a terepjárók előnyeit ötvözi a személygépkocsik kényelmével. Erre a piacra lépett be a Peugeot 3008 második generációja, amely tavaly év végén a magyarországi kereskedésekbe is megérkezett.


Megérkezett a SUV-piac új főszereplője, méghozzá francia módra

Terepjárós, de eleganciát tükröz

A Peugeot 3008 új verziója elsősorban az utazás közben eltöltött idő élményszerűségére helyezi a hangsúlyt: szolgáltatásban, kényelemben és dizájnban is hatalmas előrelépést jelent. Annak ellenére, hogy a SUV típusú autók lényegében a terepjárók rokonai, csinos és elegáns, de közben karakteres megjelenésű. Mindez többek között annak köszönhető, hogy míg a SUV-ok általában fekete, ütésálló díszítésekkel készülnek, ezen több a krómozott felület, illetve a 3008 előző generációjánál bevált hangsúlyos hűtőmaszk sem maradt el. Az új szabadidő-autó tehát nem elégszik meg a típusra jellemző stílusvonások egyszerű alkalmazásával: értelemmel és érzelemmel toldja meg, precízen ügyelve az összkép egységére. De lássuk, hogy mi található az autó belsejében.


Mit takar a vonzó külső?

Az új típusban fontos szerepet kapnak a high-tech felszerelések és a digitalizáció. A tekintetet azonnal magára vonzza a szinte futurisztikus, i-Cockpit névre hallgató műszerfal, ami egy kisméretű, funkciógombokkal ellátott, kormány felett elhelyezkedő, személyre szabható digitális kijelzőből és egy 8 collos kapacitív érintőképernyőből áll.

Kütyü fronton is erős az autó: a Mirror Screen funkciónak köszönhetően a mobiltelefon képernyője kivetíthető a 8 colos kapacitív érintőképernyőre, illetve a mobileszköz vezeték nélkül feltölthető.

A hatalmas nyitható panorámatetőn át beáradó fény és a zenét élethű hangzásban árasztó Premium FOCAL<® hifi-rendszeren kívül említésre méltó a formatervezett kormány, az ülés masszázsfunkciója, a beépített illatosító és a színváltó utastéri hangulatfény, amelyek az opcionális (felszereltségtől függő) i-Cockpit Amplify nevű csomag részei. Utóbbi keretében hangolhatóvá válik a mesterségesen generált és a szabályozott motorhang és a kormányrásegítés is.


Megérkezett a SUV-piac új főszereplője, méghozzá francia módra

A Magic Flat rendszer és a 2/3-1/3 arányban osztottan lehajtható üléspad lehetőségeit kihasználva igény szerint alakítható az utastér, ha tágasabb helyre van szükség.

Hagyományos sebességszabályzót már alapáron is ad a modell, de opcióként elérhetővé válik az állóra fékező távolságtartós tempomat, táblafelismerő, fáradtságfigyelő, visszakormányzásra is képes sávelhagyásra figyelmeztetés, és gyalogosfelismerős, automatikus vészfékrendszer.

Komoly várakozások, de nem hiába

A 3008 SUV tehát városi és utazóautóként is szeretné megállni a helyét, amire a jelek szerint minden esélye megvan. Utastere tágas és kényelmes, rengeteg különlegességgel, a csomagtartója is nagy, motorjai takarékosak, vezetése pedig nagyon könnyű, hiszen talán még soha ennyit nem segített autó a sofőröknek. Már ezek miatt is minden esélye megvan arra, hogy népszerűvé váljon. A Peugeot nem titkolt célja, hogy az új 3008 kiemelkedő eladási számokat produkáljon, főleg mivel az a szabadidő-autó most egy dinamikusan növekedő szegmens a piacon. Az ilyen autók sikere főleg azon múlik, hogy mennyire találják el a tervezők a vásárlók igényeit, akik közül egyébként egyre többen kedvelik a SUV-okat. Ráadásul lesz belőle hibrid is: ahogyan az előző 3008-ból is készült, a második generációból is piacra kerül a villanymotorral ellátott, összkerékhajtású verzió, de erre még várni kell néhány évet.

További információk az alábbi linken.

(x)
Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019