Prémium

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit (x)

Portfolio
Az üzleti ajándékozással gyakran átlépünk egy határt: céges kapcsolatunkat új, személyes vonással gazdagítjuk. A bor beszédes ajándék - figyeljünk rá, mit mond önmagáról, rólunk és arról, akinek a figyelmességet szánjuk.
Joggal gondolhatjuk, hogy bort ajándékozni karácsonyra az üzleti partnereinknek a világ legtermészetesebb dolga. A bor jól kapcsolódik ünnepi szokásainkhoz, sosem tolakodó, sosem bizalmaskodó. Az esetleges hiba sem végzetes: ha nem is találjuk feltétlenül telibe a megajándékozott ízlését, másoknak kínálni, társaságba vinni biztosan örömet jelent majd az a pár palack - persze csak akkor, ha a minőséghez nem férhet kétség.

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
Más szempontból viszont bort ajándékozni karácsonyra nem is olyan egyszerű dolog. Mást választunk a bejáratott üzleti partnernek, az új ügyfélnek, akit csak nemrég ismertünk meg, mást egy sokat segítő titkárnőnek, mást az év dolgozójának, és megint csak mást a legkedvesebb alvállalkozónak. Mint ahogy mást a barátoknak, a szüleinknek vagy éppen a Nagy Ő-nek.

"A borok saját nyelvüket beszélik. Amikor valakinek bort választunk, azzal érzéseket is kifejezünk, átadunk - a bor valójában erről szól" - mondja Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója.

Lássunk néhány konkrét példát: kinek, milyen bort ajándékozzunk!

Bejáratott üzleti partner

A régi partner kicsit olyan, mint a régi, de jó házasság: senki nem tudja elképzelni magát a másik nélkül. Vigyél valami újat a kapcsolatba, kóstoljon partnered olyasmit, amire felkapja a fejét.

Várszegi Pincészet Wieland Chardonnay 2016 4.750 Ft/0,75l

Trópusi gyümölcsök illata mellett a fahordós finomseprős érlelésnek köszönhetően érett jegyeivel egy igazán komplex, mégis harmonikus, elegáns bor, amivel bárkit elkápráztathatsz.

Malatinszky Kúria Primavera 2014 3.990 Ft/1,5l

Sötét bíborszínű bor fiatalos ragyogással. Elegáns, gyümölcsös, az ízek a magnumpalackban ideálisan értek össze. Közepesen testes, jellegzetesen villányi stílusú bor; kellemes érzésekkel fog rád gondolni, akinek ezt adtad.

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
Új ügyfél

Az új ügyfél keresi a kulcsokat, hogy kihozza belőled a maximumot. Lássuk be, te sem ismered még ki magad rajta, ezért ne akarj nagyot gurítani, és semmiképpen se akarj a választásoddal nagyobb szakértőnek látszani, mint ő. A megbízható kínálatból válassz, olyan pincészettől, amiről feltehetőleg hallott már. És persze adj magadról támpontot a borral.

Malatinszky Kúria Liliomfi 2011 4.990 Ft/1,5l

Ez a bor maga a lenyűgöző elegancia. Kellemes meglepetés meglepetés minden vele töltött perc. Aki ilyet kap, az biztos tudni fogja, hogy nagyra tartja az, akitől kapta, akár kezdő boros, akár haladó. Minden cseppje kincs, nagyon jó vétel.

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
Günzer Tamás Bocor Syrah 2012 4.990 Ft/0,75l

2012 Villányban az eddigi legjobb évek közé tartozik. Nem véletlen, hogy Günzer Tamás kedvenc évjárata. Amit az új barrique hordók még erősebben kiemelnek, az a csokoládé és keleti fűszerek jegyei, amik a syrah fajtának különösen jól állnak. Komplex, emlékezetes bor.

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
A titkárnők gyöngye

Az ember, akire mindennap rábízzuk magunkat. Aki mindent tud rólunk, és ezt a tudást kizárólag a javunkra fordítja - az idők végezetéig. Jelezned kell neki, hogy te is ismered és megbecsülöd őt. Csakis a legjobbat érdemli, mindenféle mellékgondolat és megfontolás nélkül.

Tokaj Csillagút 5 puttonyos aszú 2001 6.800 Ft/0,5l

Ez a bor az, ami a legjobban kifejezi - amit nem lehet kifejezni. Nem is magyarázzuk tovább, mit ér egy jó segítség, de ezzel a borral most biztos meghálálhatod. 16 éve ellenére friss és vibráló, jól iható, mégis esszenciális, tele mézes és vaníliás, barackos jegyekkel. Egy korty, és elönt a boldogság.

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
Naár Pincészet Tokaji Kései Cuvée 1.990 Ft/0,5l

Legyen idős vagy fiatal, nő vagy férfi, ezt a kései szüretelésű, édes, főleg furmintból, hárslevelűből és kövérszőlőből készült cuvée-t mindenki szeretni fogja.

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
Munkatársaidnak, a csapatnak

Tudja, hogy sokat ér neked, fejezd is ki a borválasztással, de ne lépd túl a határt, aminek főnök és beosztott között szükségképpen húzódnia kell. A megbecsülés és a távolságtartás közötti keskeny mezsgye nem drága csúcsborokkal van kikövezve, hanem megbízható minőséggel.

Vesztergombi Blue Franc 2016 1.490 Ft/0,75l

Nem hivalkodó, de benne van minden, amit egy megbízható jó bornak tudnia kell. Érezni benne a borász szenvedélyét, lelkesedését és a szakma iránti alázatot. Pont olyan, mint a csapatod minden egyes tagja. Gyönyörű palack és bor, igazán jó ajándék, kiváló vétel.

Istvándy Parfym 2016 1.680 Ft/0,75l

A Káli-medencében készült vulkanikus talajon ez a természet és ember harmóniáját kifejező illatos és könnyű bor. Csapatod fiatal és dinamikus tagjainak biztos választás.

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
A jó alvállalkozó

Egy régi partner sokat ér. Ismeri a követelményeket, alkalmazkodik hozzájuk, de azért el is várja a megbecsülést. Ne hagyd, hogy csalódjon: válassz neki presztízsbort! Nem kell törekedned a különlegességre, ez nem az a helyzet, amikor új ízekre, az ismeretlenbe tett kirándulásra invitálsz valakit.

Bock Pince Bock&Roll 2014 3.690 Ft/0,75l

Nevében az élmény: igazi rock 'n' roll!

Bort ajándékozni karácsonyra? A szakértő elmondja saját tippjeit
Pastor Birtok Cuvée 2015 2.200 Ft/0,75l

Egy fiatalos szekszárdi: illatában meggy és fekete bogyós gyümölcsök keverednek egy kevés fűszeres, mentás jeggyel kiegészítve. Selymes tannin textúra, amit mindvégig frissesség kísér ízében egy kevés mentával és keserű csokoládéval. Biztos választás bárkinek, akit egy jó élménnyel akarsz meglepni.

Kathona Krisztián kedvencei mellett további poétikus borok, nagyobb tételben ajándékozható kitűnő minőségű palackos tételek, saját bulikon bevethető folyó borok és kiváló szilveszteri pezsgők is kaphatók a Borháló üzleteiben.

A Borháló az egész országban jelen van; a boltokban a csúcsborokból és a "csak kiváló minőségű" palackos borokból egyedi csomagok állíthatók össze, akár a karácsony előtti utolsó napokban is. A nagyobb megrendeléseket ráadásul ajándékkal vagy ingyenes kiszállítással honorálják az üzletek.

Az itt feltüntetett árak ajánlott fogyasztói árak, üzletenként változhatnak.

(x)
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek