FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
Ideje változó kamatozásúról fixre váltani a vállalkozói hitelt (is)! (x)
Prémium

Ideje változó kamatozásúról fixre váltani a vállalkozói hitelt (is)! (x)

PR cikk
Az NHP Hajrá keretében igényelhető konstrukciók fix kamattal biztosítják a kiszámíthatóságot

Fejlesztési terveik megvalósításához a vállalkozásoknak stabil, kiszámítható finanszírozási forrásokra van szüksége, hitelfelvétel esetén pedig a tervezhetőségre a fix kamatozású konstrukciók választása kínál jó lehetőséget. Az NHP Hajrá konstrukció keretében igényelhető hitelek éppen ilyenek.

A hazai kkv szektorban 2016-ban egy hitelezési fordulat volt megfigyelhető, ugyanis míg korábban évente akár 4-5%-kal is csökkent a hitelezési volumen, ettől az évtől 5-10%-os lett a növekedés. Ahhoz, hogy a hitelezés megfelelően támogassa a vállalkozások versenyképessé válását, nemcsak annak mennyisége, de összetétele is fontos. A kkv hitelpiac optimális működéséhez szükséges a hosszú, fix kamatozású konstrukciók térnyerése. Többek között ezért indította el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Növekedési Hitelprogramját (NHP), melynek keretein belül folyósított hitelek a futamidő végéig fix kamatozásúak.

Érdemes a fix kamatozású hiteleket keresni

A változó kamatozású hitelek sosem kockázatmentesek, hiszen előre nem látható a gazdasági és pénzpiaci folyamatok alakulása, illetve a referenciakamatok változása. Így nincs garancia arra, hogy periódusváltáskor nem drágul a kamat és ezzel a fizetendő törlesztőrészlet. Természetesen annak is van valamennyi esélye, hogy csökken a törlesztőnk, de jelenleg olyan kedvező a kamatkörnyezet, hogy nehéz elképzelni ennél alacsonyabb hitelköltségeket. Ráadásul mindig lehetnek olyan előre nem várt események, melyek az egész gazdaság egyensúlyát felborítják, ilyen például a koronavírus-járvány.

A fix kamat előnye, hogy a piaci kamatváltozások nincsenek rá hatással, vagyis biztosan változatlan marad a törlesztőrészlet a futamidő végéig, ami egy vállalkozás esetében különösen fontos a hosszú távú tervezhetőség szempontjából. Így annak a vállalkozónak, akinek jelenleg változó kamatozású hitele van, érdemes elgondolkozni annak kiváltásán, fix konstrukcióra cserélésén.

NHP Hajrá: az egyik legkedvezőbb konstrukció a vállalkozásoknak

A piacon elérhető legkedvezőbb vállalati hitelkonstrukciók a jegybank Növekedési Hitelprogramjának keretében érhetők el a kereskedelmi bankok közvetítésével. Az NHP Hajrá a legújabb szakasza az MNB programjának, amely a koronavírus-járvány által okozott gazdasági visszaesést is hivatott ellensúlyozni, friss forrással ellátva a kis- és középvállalkozásokat.

Az NHP Hajrával a jegybank 1500 milliárd forintos keretösszeget biztosít a járvány által sújtott kkv szektornak, hogy segítse annak újbóli megerősödését és ösztönözze a növekedését. A programban igénylehető kölcsönök a futamidő végéig fix, maximum 2,5% kamattal állnak a cégek rendelkezésére, melyeket közvetlenül a kereskedelmi bankoktól lehet kérni.

Az NHP Hajrában a hitelcélok köre bővebb, mint a korábbi NHP szakaszokban. A felvett kölcsönt többek között közvetlenül a vállalat működését szolgáló eszközök, berendezések vásárlására, felújítására és kapacitásfejlesztésre lehet fordítani. Továbbá ingatlanvásárlást és fejlesztést, forgóeszköz finanszírozást, hitelkiváltást, valamint cégvásárlást is finanszírozhat az NHP Hajrá, akár külföldön is.

(X)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13