Prémium

Tanévkezdés: folytatódnak a népszerű egyetemi innovációs képzések (x)

PR cikk
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőfokú képzésekkel is ösztönzi az innovációs szakemberek utánpótlás-nevelését és a fiatal vállalkozóvá válását. Az első országos egyetemi startup képzést, a Hungarian Startup University Programot (HSUP) már a tavalyi bemutatkozó tanévben közel 2100 hallgató választotta. A Budapesti Corvinus Egyetem és a Pannon Egyetem kutatási és innovációs menedzserképzéseinek eddigi két évfolyamán közel százan szereztek a munkaerőpiacon jól hasznosítható diplomát. Szeptembertől mindkét képzési forma újra elindul, a HSUP jelenleg már 26 egyetemen érhető el.
gulyas_tibor_nkfih
Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára

Magyarország versenyképessége, a fenntartható, tudásalapú gazdasági növekedés szempontjából is fontos az innovatív szemlélet elterjesztése. A HSUP célja, hogy már az egyetemen felkeltse a fiatalok érdeklődését a megoldásközpontú gondolkodásmód és a vállalkozás világa iránt. Már országszerte 26 egyetemen vehető fel a kreditpontokat érő két féléves képzés, amely egyedi e-learning platformon keresztül adja át az innováció alapjait, lehetőséget teremtve az új ismeretek gyakorlati alkalmazására is. Mindjárt a tavaly induló első tanévben 2095 hallgató vette fel az új tantárgyat, melynek második félévében 70 mentor szakmai támogatásával közel 100 innovatív ötlet megvalósításán dolgozhattak projektcsapatokba szerveződve. Eddig a hazai startup ökoszisztéma 24 elismert szereplője csatlakozott a programhoz, hogy szakmai felajánlásokkal és háttérrel támogassa az innovatív ötleteken dolgozó csapatokat.

A Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pannon Egyetemen 2019-ben indult hiánypótló szakirányú egyetemi továbbképzés. A kurzusokat elvégzők kutatási és innovációs menedzser vagy kutatási és innovációs szakközgazdász oklevelet vehetnek majd át. A képzések a kutatás-fejlesztési eredmények gyakorlati hasznosítását magas fokon segítő szakemberekkel erősítik a kutatóhelyeket, a vállalkozásokat és a közszférát. A vállalati igényekre hangolt ismeretek, keresett szaktudás érdemben javítják a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: „A hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb célja, hogy az egyetemi, kutatóhálózati tudásközpontok és a vállalatok szoros együttműködésén alapuló kutatás-fejlesztési eredmények a gyakorlatban jobban hasznosuljanak. Speciálisan képzett szakemberekre van szükség a megoldásközpontú gondolkodásból született ötletek végigmenedzseléséhez. Azon dolgozunk, hogy a magyar kutatók felismeréseiből, elképzeléseiből előbb szabadalom, majd keresett termék vagy szolgáltatás válhasson. Az elmúlt években sikeresen elindított, idén szeptembertől folytatódó egyetemi szintű szakirányú továbbképzéseken elsajátítható képességeket, piaci alapú kompetenciákat a vállalati és az állami szféra is egyre inkább elismeri.”

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13