Itt a tavasz, indul a szezon a balatoni ingatlanpiacon (x)
Prémium

Itt a tavasz, indul a szezon a balatoni ingatlanpiacon (x)

PR cikk

Idén korábban érkezett a várva várt tavasz, amely magával hozta az igényt, hogy minél több időt töltsünk a szabadban. A városokból kiszabadulva a természetben, vízparton töltjük fel a télen lemerült energiakészletünket.

A kiváló idő az ingatlanpiacon is érezteti hatását, hiszen a korai szezon következménye, hogy az ingatlanpiac általános fellendülésével párhuzamosan elindult a vízparti, főként a Balaton környéki ingatlanok iránti jelentős érdeklődés.

Mi a helyzet akkor, amikor nem szeretnénk lemondani sem a közvetlen vízpart nyújtotta előnyökről, sem pedig a panorámáról, ráadásul új építésű, energetikailag korszerű ingatlant szeretnénk vásárolni?

Nos, ez esetben nincs könnyű dolgunk, hiszen a választék a Balaton környékén már jelentősen korlátozott.

Aki közvetlen vízparti, de még a budapesti árak szintjén elérhető új építésű lakást keres, a tó déli felének településein járhat nagyobb szerencsével.

Amennyiben górcső alá vesszük a déli part közkedvelt településeit, a győztes hármas: Siófok, Balatonlelle és Balatonszemes.

Nézzük meg a Szemesbay Resort és Silverbay Residence ingatlanfejlesztéseket, melyek a Balaton déli partján kínálnak izgalmas lehetőséget a minőséget keresőknek, és amelyek a Biggeorge Property – a hazai ingatlanpiac egyik nagyágyújának - fejlesztései.

Igényes és emberközeli épületek létrehozását célozza minden projektjénél a Biggeorge Property, amely 33 éve a hazai ingatlanpiac élvonalában álló Biggeorge Holding tagja.

A Balaton déli partja hosszú ideje közkedvelt turistacélpont a külföldi és belföldi turisták körében egyaránt, ezért a közvetlen vízparti kapcsolattal rendelkező SilverBay Residence nemcsak saját otthonnak, hanem értékálló befektetésnek is kiváló választás, hiszen egész évben lakható, ezáltal bérbeadhatósága kiemelkedő.

A Silverbay Residence Siófokon a déli part csendes, de központhoz közel eső részén, a Deák Ferenc sétányon, közvetlenül vízparti elhelyezkedéssel kínál 69 egyedi elrendezésű lakást.

Minden lakáshoz erkély tartozik, a földszinten privát kertek, a legfelső emeleten panorámás tetőteraszok emelik az otthonok értékét. A kertben kültéri medence is kialakításra kerül, így biztosítva a változatos vízparti időtöltést.

Jelenleg a szerkezetépítési munkálatok folynak, melyek már az első emeleti födémnél tartanak. Az épület a szerkezetkész állapotot 2024 májusában éri el, míg a teljes körű befejezés, a lakópark átadása 2025 első félévére várható.

2022_0405_siofok_cam00101
Silverbay Residence látványterv
2024
Az épülő Silverbay Residence és a parti sétány

A Balatonszemesen épülő Szemesbay Resort a Biggeorge Property másik balatoni fejlesztése.

A Bánáti & Hartvig Építész Iroda által tervezett balatonszemesi lakópark közvetlenül a vízparton, a település turisztikai központjában épül.

Kép1
Szemesbay Resort látványterv
2024
Az épülő Szemesbay Resort, a háttérben a vitorlás kikötővel

Minden lakást terasz vagy saját kert gazdagít, a parkolást pedig a mélygarázs mellett felszíni parkolók biztosítják. Az érdeklődők 33-107 négyzetméteres lakások között válogathatnak, a leginnovatívabb építészeti megoldásokkal, szaunával, jacuzzival, kültéri medencével és minőségi anyaghasználattal rendelkező projektben.

A két épületben megvalósuló Szemesbay Resort lakásainak nagy része örökpanorámás kilátással rendelkezik a Balatonra, amellett, hogy a hangulatos belső kertre néz, emellett szinte minden lakástípus megtalálható a csendes Kikötő utcára néző homlokzaton, illetve a part felé néző homlokzaton is. Az egyedi belsőépítészeti megoldások kialakításában belsőépítészeti csomagok segítik a vásárlókat.

A kivitelezési munkálatok ezen projektnél is az ütemterv szerint haladnak. Az épület előreláthatólag április végére éri el a szerkezetkész állapotot. Az alsóbb szinteken már a falazatok építése, gépészeti- és villamos alapszerelések, nyílászárók beépítése folyik.

Jelenleg az épület hűtését és fűtését, továbbá a melegvíz ellátását energiatakarékosan biztosító hőszivattyúk talajszondáinak fúrását, illetve a közműhálózat építését végzik a szakemberek. Az épület kivitelezési munkálatai 2025 első félévében lezárulnak, és a lakások átadása megkezdődik.

2025 nyarán már teraszukról és/vagy közvetlen kertkapcsolatos lakásukból élvezhetik a balatoni panorámát azok a szerencsés tulajdonosok, akik időben döntöttek/döntenek a vásárlásról.

Mindezen előnyök mellett a Biggeorge Property bérbeadási és üzemeltetési tevékenységgel segíti azokat a vásárlókat, akik befektetési céllal vásárolnak lakást a Biggeorge Property portfoliójából.

Jelenleg egy kiemelt promóció keretében gépesített konyhát adnak ajándékba főzőlappal, sütővel, elszívóval felszerelve annak, aki 2024. március 18-ig vásárol lakást a Szemesbay Resortban vagy a Silverbay Residence-ben.6

Mindkét fejlesztés esetében a lakások 45%-a már elkelt. Ingatlanpiaci szakértők a csökkenő kamatkörnyezetben az újlakás piacon jelentős áremelkedést prognosztizálnak, így érdemes minél hamarabb, a jelenlegi kedvező áron lekötni a lakásokat.

A lakások már 20%-al leköthetők, a fennmaradó összeget ráér a lakás műszaki átadásakor fizetni, ezt az összeget a vevők még szabadon kamatoztathatják, és így egyszerre érhető el a csökkenő kamatkörnyezet mellett is megfelelő kamatbevétel és biztosítható a lakás mai áron történő megszerzésének lehetősége.

A Biggeorge Property projektjeit a gondosan kiválasztott lokáció, a magas műszaki tartalom, a kiemelkedő energiabesorolás és az időtállóság teszi egyedülállóvá. Az ingatlanfejlesztések megvalósításához szükséges forrásokat részben a tavaly elindult Baross Gábor Tőkeprogram biztosította.

Nézze meg a Biggeorge Property további projektjeit is!

6 ”A Gépesített konyha ajándékba” ajánlat a Szemesbay Resort és Silverbay Residence projektekben azokra az akcióban részt vevő lakásokra érvényesíthető, amelyekre az akció időtartama alatt új regisztrációs szerződés és az alapján adásvételi elő- vagy végszerződés jön létre az eladó és a vevő között és amelyek vonatkozásában a Szemesbay Residence-ben és a Silverbay Residence-ben legalább a bruttó vételár 25%-nak megfelelő mértékű foglaló és vételárelőleg az adott eladóval kötött szerződésben rögzített bankszámlaszámra teljesítésre kerül a vevő által. Az akciós ajánlat 2023. november 29-től visszavonásig, de legfeljebb 2024. március 18-ig érvényes. A gépesített konyhákat alsó és felső konyhaszekrényekkel, kerámia főzőlappal, elektromos sütővel, elszívóval szereljük fel. A változtatás jogát fenntartjuk.

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
kep_szoveg