Hidat építünk az üzleti élet és az egyetem között (x)
Prémium

Hidat építünk az üzleti élet és az egyetem között (x)

PR cikk
A hazai üzleti szféra BGE-s előélete nagyon erős kapcsot jelent

Magyarországon még alakulóban vannak azok a rendkívül erős és tartós egyetemi közösségek, amelyeknek az angolszász országokban nagy hagyományuk van – állítja a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) üzleti partnerségért és alumni kapcsolatokért felelős vezetője. Vértesy Eszter szerint ezek megalapozásában előnnyel indul a BGE, mivel a legtöbb hazai gazdasági szakember az egyetemen vagy annak egyik elődintézményében végzett.

Miután még nem áll rendelkezésükre egy jól bejáratott módszertan, kísérleteznek: még nem tudják pontosan, melyik kockakő hova fog passzolni, de az hamar visszaigazolódott, hogy az alumnival és a vállalati kapcsolatokkal összefüggő ügyeket érdemes szervezeti szinten integrálva kezelni. A két terület összefonódása azért is természetes, mert joggal bíznak benne, hogy a náluk végzett későbbi közép- és felsővezetők magasabb polcra helyezik a BGE-t érzelmi és értékalapú elköteleződésből, mint egy átlagos céges döntéshozó.

Az sem titok, hogy modellváltó egyetemként vállalati bevételekben is érdekelt a BGE, így előny az is, hogy a diplomásaik jellemzően nagyon jó pozíciókban dolgoznak az üzleti szférában. A cél a valós és tartós stratégiai partnerség kialakítása. Ennek egyik formája az oktatási együttműködés. Az egyetemen mindig is hangsúlyos volt az erős gyakorlatias oktatás, hogy a hallgatók valós vállalati példákon, piaci szereplőkkel sajátíthassák el a tudást akár vendégelőadásokon, szakmai gyakorlaton, esettanulmányokon keresztül vagy intenzív kurzusok keretében. A kategória csúcsa a vállalati tanszék – jelenleg két ilyen tanszék, a Bosch és a Citibank működik a BGE-n –, amikor egy cég belsős kollégáival oktatói státuszban kurzus formájában képzi a hallgatókat. Járható út a duális képzés is, amikor a hallgató már az egyetem elkezdésekor kiválasztja a leendő munkahelyét.

A lényeg Vértesy Eszter szerint a hosszútávú és minden érdekelt fél részére előnyös kooperáció, amelynek tökéletes példája a BGE Vállalati Mentorprogramja, melyben a hallgatók valós környezetben, vállalati vezetőkkel – köztük BGE alumnikkal – ismerik meg az adott munkahelyi kultúrát és a vezetői szerepet, így fejlesztve kompetenciáikat. Ez a vállalat számára is fontos csatornája lehet az utánpótlásnak, míg az egyetem hasznos gyakorlati tudást adhat át hallgatóinak. Idén tavasszal már több mint 50 mentor-mentee páros vesz részt a programban, és már várják az őszi félévre is a mentorok jelentkezését június 30-ig.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
GettyImages-654401327