Hidat építünk az üzleti élet és az egyetem között (x)
Prémium

Hidat építünk az üzleti élet és az egyetem között (x)

PR cikk
A hazai üzleti szféra BGE-s előélete nagyon erős kapcsot jelent

Magyarországon még alakulóban vannak azok a rendkívül erős és tartós egyetemi közösségek, amelyeknek az angolszász országokban nagy hagyományuk van – állítja a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) üzleti partnerségért és alumni kapcsolatokért felelős vezetője. Vértesy Eszter szerint ezek megalapozásában előnnyel indul a BGE, mivel a legtöbb hazai gazdasági szakember az egyetemen vagy annak egyik elődintézményében végzett.

Miután még nem áll rendelkezésükre egy jól bejáratott módszertan, kísérleteznek: még nem tudják pontosan, melyik kockakő hova fog passzolni, de az hamar visszaigazolódott, hogy az alumnival és a vállalati kapcsolatokkal összefüggő ügyeket érdemes szervezeti szinten integrálva kezelni. A két terület összefonódása azért is természetes, mert joggal bíznak benne, hogy a náluk végzett későbbi közép- és felsővezetők magasabb polcra helyezik a BGE-t érzelmi és értékalapú elköteleződésből, mint egy átlagos céges döntéshozó.

Az sem titok, hogy modellváltó egyetemként vállalati bevételekben is érdekelt a BGE, így előny az is, hogy a diplomásaik jellemzően nagyon jó pozíciókban dolgoznak az üzleti szférában. A cél a valós és tartós stratégiai partnerség kialakítása. Ennek egyik formája az oktatási együttműködés. Az egyetemen mindig is hangsúlyos volt az erős gyakorlatias oktatás, hogy a hallgatók valós vállalati példákon, piaci szereplőkkel sajátíthassák el a tudást akár vendégelőadásokon, szakmai gyakorlaton, esettanulmányokon keresztül vagy intenzív kurzusok keretében. A kategória csúcsa a vállalati tanszék – jelenleg két ilyen tanszék, a Bosch és a Citibank működik a BGE-n –, amikor egy cég belsős kollégáival oktatói státuszban kurzus formájában képzi a hallgatókat. Járható út a duális képzés is, amikor a hallgató már az egyetem elkezdésekor kiválasztja a leendő munkahelyét.

A lényeg Vértesy Eszter szerint a hosszútávú és minden érdekelt fél részére előnyös kooperáció, amelynek tökéletes példája a BGE Vállalati Mentorprogramja, melyben a hallgatók valós környezetben, vállalati vezetőkkel – köztük BGE alumnikkal – ismerik meg az adott munkahelyi kultúrát és a vezetői szerepet, így fejlesztve kompetenciáikat. Ez a vállalat számára is fontos csatornája lehet az utánpótlásnak, míg az egyetem hasznos gyakorlati tudást adhat át hallgatóinak. Idén tavasszal már több mint 50 mentor-mentee páros vesz részt a programban, és már várják az őszi félévre is a mentorok jelentkezését június 30-ig.

(x)
Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
Portfolio_1500px