Gombkötő Emma

podcast-szerkesztő, fotóriporter

Gombkötő Emma 2021-ben végzett a Budapesti Metropolitan Egyetem Riportfotográfia szakán, majd a firenzei Accademia Italiana-n képezte tovább magát. Az évek során több olyan dokumentarista fotósorozatot is készített, amely az általa írt szöveggel jelent meg a Marie Claire, illetve a National Geographic nyomtatott és online kiadványaiban. A mi hőseink című sorozata több kiállításon is szerepelt, illetve bekerült a “Válogatás 40 év legjobb magyar sajtófotóiból” című könyvbe is. Jelenleg a Portfolio Podcast Lab szerkesztője és tartalomkészítője, illetve a lap fotóriportere.
Kapcsolatfelvétel
Cikkeinek a száma: 6
Az aranypiac átalakulása jól mutatja mekkora pénzügyi cunami vár a világra

Az aranypiac átalakulása jól mutatja mekkora pénzügyi cunami vár a világra

Amíg korábban egyértelműen London volt az aranykereskedelem központja, addig mára jól látszik, ahogy Moszkva, India és Sanghaj egyre nagyobb szerepre törekszik és saját aranystandardokat dolgoznak ki – a London Bullion Market Association által kiadott Good Delivery standarddal összhangban – amelynek köszönhetően a BRICS-országok – és számos el nem kötelezett ország – nemesfémkereskedelme ezekre a tőzsdékre vándorolhat át, miközben egyre inkább megrendül a bizalom a különböző nemzeti devizákban, ami az arany jelentős felértékelődésével járhat. A Portfolio Business podcast új adásában a nemesfém kereskedelemmel foglalkozó Conclude Zrt. szakértői beszélnek az arany várható árfolyamáról, az átalakuló pénzügyi rendszerben várható szerepéről, és hogy miért nem auditálták a FED aranykészletét 70 éve.

Felpörgettük a hazai ingatlanpiacot!  - Képriport az X-Cycling napról

Felpörgettük a hazai ingatlanpiacot! - Képriport az X-Cycling napról

A kevesebb néha több jeligére indult meg az első X-Cycling biciklitúra Budapestről Balatonfüredre, a Property X konferencia helyszínére. Hetekkel a 140 km-es kihívás előtt minden jel arra utalt, hogy tökéletesek lesznek a körülmények a túrához, végül ez máshogy lett. A résztvevők létszáma a nagy esőzés hírére az utolsó 1-2 napban ugyan lefeleződött, de ezzel arányosan nőtt az elszántság és a kalandvágy mindazokban, akik végül ott voltak és végig csinálták. A Magyar Zene Házától a füredi Anna Grand Hotelig tartó túrát a CPI Property Group és több lelkes kísérő is támogatta. A hagyományteremtés volt a cél, és az első év azonnal bebizonyította a mondást: nincs rossz idő, csak rossz öltözék. Egyesek már komoly fogadásokat is kötöttek a másnapi partin, hogy 2024-ben minimum 50 fős lesz a mezőny. Legyen nekik igazuk!

Lenullázta a rezsit egy veszprémi család: napelemről töltenek, lóháton közlekednek

Lenullázta a rezsit egy veszprémi család: napelemről töltenek, lóháton közlekednek

Létezik megoldás az energiaválságra: a Csepin család négy gyermeket nevel egy olyan házban, ahova nincs bekötve sem a víz, sem a villany. A családfő szerint ez egyfajta szabadságérzést ad számukra, kevéssé kell igazodniuk másokhoz, függetlenedhetnek a fogyasztói társadalomtól, és több időt tölthetnek együtt. A függetlenség persze komoly áldozatokkal is jár: a család megmutatta egy téli napját a Portfolio fotóriporterének.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Talicskával hordják a pénzt a magyarok bankszámláiról, mi folyik itt?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.