Brexit: annyira jól haladnak a tárgyalások, hogy még el sem kezdődtek, mert nincs miről
Uniós források

Brexit: annyira jól haladnak a tárgyalások, hogy még el sem kezdődtek, mert nincs miről

MTI
Nagy-Britannia még mindig nem állt elő semmiféle javaslattal arra, hogy rendezetten lépjen ki az Európai Unióból - jelentette ki szerdán Simon Coveney ír külügyminiszter azután, hogy Boris Johnson brit kormányfő Londonban a parlamentnek azt mondta, hogy lényegi előrelépés történt az EU-val folyó tárgyalásokon.

Csakis akkor történhet haladás, ha a brit kormány előáll aktuális javaslatokkal, amelyeknek van annyi értelmük, hogy foglalkozzunk velük

- közölte Coveney sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a brit kilépés problémája összetett, megoldásra vár, de jelenleg London semmilyen javaslattal nem hozakodott elő. Johnson az utóbbi napokban többször is kijelentette, hogy "lendületes" tárgyalások folynak Brüsszellel az alsóház által háromszor is elvetett eredeti Brexit-megállapodás alternatíváiról, de e tárgyalásokról eddig semmiféle részlettel nem szolgált. Amint rámutattunk: a Politico brüsszeli információi szerint eddig semmiféle konkrét alternatív javaslatot nem tudott letenni a brit kormány a tárgyalóasztalra az általa sokat vitatott északír-ír tartalékmegoldásról, helyette viszont a kilépési megállapodás három másik részét szeretné újratárgyalni (pl. a kereskedelem és a védelmi együttműködés kereteit), amire viszont az Európai Bizottság nem hajlandó. Ezért szerdán a brit parlament alsóházában az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn arról faggatta, hogy a kormány milyen új megállapodási javaslatokat terjesztett az Európai Unió elé. Válaszként Johnson ismét csak annyit mondott, hogy kormányának eltökélt szándéka új megállapodás elérése az október 17-i EU-csúcson, és utána az ország kiléptetése az EU-ból az október 31-i határnapon.

Brexit: annyira jól haladnak a tárgyalások, hogy még el sem kezdődtek, mert nincs miről
Simon Coveney ír külügyminiszter és Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló. Címlapkép és kép forrása: Thierry Monasse/Getty Images

A brit miniszterelnök egyúttal megerősítette, hogy kormánya kész október közepén előrehozott parlamenti választásokat tartani, ha az ellenzék törvényt alkot a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnésének tilalmáról. Erről bővebben másik cikkünkben írtunk:

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Frankfurti tőzsde
warrenbuffett
juventus, ronaldo
blokk számla
Benzin
Matolcsy Gyorgy mnb jegybankelnok unios koltsegvetes
koronavírus vírus maszk
repülőgép getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Matolcsy Gyorgy mnb jegybankelnok unios koltsegvetes