Uniós források

Brexit: megvizsgálja az EU a brit tervet, este fontos telefonbeszélgetés lesz

Portfolio
|
MTI
Amint beérkezik, az Európai Bizottság objektív elemzés alá veti azt az új brit javaslatot, amelyet alternatívának szán az Egyesült Királyság a korábban megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződéssel szemben - közölte a brüsszeli testület szóvivője szerdán. Mina Andreeva arról számolt be, hogy egyelőre nem kapták meg a tervezetet, de erre valószínűleg még a nap folyamán sor kerül.

Az EU kész a konstruktív tárgyalásokra, azonban a bénultság fő okának számító ír-északír pótmegoldás (backstop) kiváltását célzó javaslatnak összeegyeztethetőnek kell lennie a kiválási megállapodással, azaz a belső piaci integritás tiszteletben tartásával és az ír-szigeti kemény határellenőrzés visszaállításának megelőzésével - szögezte le.

A szóvivő hozzátette,

ezen javaslat kizárólag akkor képezheti az alapját a tárgyalásoknak, amennyiben megfelel a korábban lefektetett kritériumok mindegyikének.

Mint közölte, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán késő délután telefonon beszélni fog Boris Johnson brit kormányfővel. Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója pedig este tájékoztatja a bennmaradó tagállamok kormányainak képviselőit a beterjesztett szöveg tartalmáról. Csütörtökön technikai egyeztetéseket folytatnak a felek képviselői Brüsszelben.

Boris Johnson szerdán mutatja be kormánya végsőnek szánt, kompromisszumos megoldási javaslatát, amelynek szerinte egyetlen alternatívája a megállapodás nélküli kiválás. A részletek egyelőre még nem ismertek, annyit azonban elmondott a szerdai manchasteri pártkongresszuson is, hogy a dokumentum értelmében "semmilyen körülmények között" nem lesz vámellenőrzés sem Észak-Írország és Írország határán, sem annak a közelében. Arról, hogy ezzel szemben az eddig kiszivárgott részletek ennek az ellenkezőjéről szólnak, alábbi külön cikkünkben írtunk:

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
eu-csúcs, uniós csúcs, uniós csúcstalálkozó, európai tanács, európai unió tanácsa