Uniós források

Újabb OLAF-nyomozás indult Magyarországon EU-pénzes csalásgyanú miatt

Portfolio
Az EU Csalás Elleni Hivatala, az OLAF, nyomozást indított túlárazás és csalás gyanújával a 448 vidéki sportnapot 450 milliós EU-támogatásból lebonyolító Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány tevékenysége kapcsán – tudta meg a 444.hu a bejelentést tevő Hadházy Ákos független parlamenti képviselőtől.

A lap korábban fényképekkel dokumentálva számolt be arról, hogy milyen tevékenységek zajlottak vidéki sportnap címén az EFOP-1.8.6-17 kódszámú pályázat keretében. A jelek szerint az eseményenként csaknem 1 milliós támogatást bezsebelő alapítvány tevékenységét az OLAF is gyanúsnak találta és így elindította vizsgálatát.

A támogatott projektkereső adatbázis szerint az Európai Szociális Alapból finanszírozott EFOP-os pályázaton 36 nyertes projekt volt és jellemzően 200-250 millió forintos támogatás nyertek el a különböző projektgazdák. Kiugrik tehát a mezőnyből a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány a „Sportolj a Harmadik Évezredben” című projektjével, amelyre 450 millió forintot nyert el, és ennek 85%-át fizeti az EU, 15%-át a magyar költségvetés. A 450 milliós projekthez nem kellett önerő, mert 100%-os volt a támogatási intenzitás. A projekt megvalósítása 2018. 02. 28-án kezdődött és az adatlap szerint egészen 2021. 02. 27-ig tartana.

A fentinél csak egyetlen projekt kapott nagyobb támogatást: a Magyar Szabadidősport Szövetség 750 millió forintot nyert el „Magadért sportolj!” című projektjére, illetve az Utak és Esélyek Alapítvány szintén 450 milliós támogatást nyert el „Utak és Esélyek a Szabadidősporthoz!” című projektjére.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
orbán viktor donald tusk fidesz epp